Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσαν στο Hollywood οι πληροφορίες πως ο διάσημος σκηνοθέτης JJ Abrams πάσχει από τη «νόσο Παπακαλιάτη»!

Ο διάσημος σκηνοθέτης είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών καθώς είναι αυτός που έκανε τη νέα ταινία “Star Wars: The Force Awakens”, που σπάει ταμεία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τη στιγμή, όμως, της απόλυτης καταξίωσης, αποκαλύπτεται πως ο Abrams ζει ένα δράμα.

Η σοβαρή ασθένεια του ταλαντούχου σκηνοθέτη αποκαλύφθηκε λίγες μόνο ώρες μετά την προβολή της νέας ταινίας “Star Wars”. Για κάποιες ημέρες το μυστικό κατάφερε να μείνει κρυφό, αλλά τελικά διέρρευσε και πλέον κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ώπα! Αν δεν έχετε δει ακόμα την ταινία, go away, γιατί σε λίγο θα βγάλω το φωτόσπαθό μου και θα χυθούν spoilers.

Όσοι την έχετε δει ελπίζω να είστε έτοιμοι για μάχη!

starwars

Πάμε!

Όλα τα παραπάνω ήταν πλακίτσα. Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.

Ναι, ναι, το παραδέχομαι. Το “The Force Awakens” είναι ολόιδιο με το “A New Hope”. Ο JJ Abrams επέλεξε να γυρίσει τη νέα ταινία Star Wars με συνταγή.. Παπακαλιάτη. Αντέγραψε τις καλύτερες ιδέες από όλα τα προηγούμενα Episodes και έφτιαξε μία ταινία που είναι remake, sequel και tribute μαζί.

Μόνο που είχε το δικαίωμα να το κάνει γιατί του ανατέθηκε να το κάνει και επιπροσθέτως το έκανε γαμάτα! Γ Α Μ Α Τ Α!

Επειδή είμαι πολύ ανοιχτόμυαλος, μπορώ να δεχθώ επίσης ως αδυναμία της ταινίας το γεγονός ότι λόγω της ομοιότητας με το Episode IV, νιώθεις λίγο σαν να βλέπεις «Καλημέρα Ζωή». Νιώθεις δηλαδή πως ενώ έχουν περάσει 30 χρόνια και 456 επεισόδια στον ΑΝΤ1, οι πρωταγωνιστές και το σενάριο είναι ακριβώς ίδιο με τότε που το έβλεπες πίνοντας Yoko Choco στην αγκαλιά της συγχωρεμένης της γιαγιάς σου.

Ε και;

Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, όμως, η γνώμη μου είναι πως ο JJ Abrams κατάφερε να βάλει τον Παπακαλιάτη και τον Φώσκολο στο “The Force Awakens” με τρομερή δεξιοτεχνία και να δημιουργήσει μία ταινία, που κάλυψε απόλυτα τις προσδοκίες μου.

Ως εδώ λοιπόν, παλιοπερίεργοι τύποι και τύπισσες που διαμαρτύρεστε. Τι περιμένατε δηλαδή; Τι θέλατε δηλαδή; Αυτό είναι το “Star Wars” και δεν θα αλλάξει ποτέ ρε συ Κεμάλ!

Και ευτυχώς που δεν πήγαν να το αλλάξουν οι φλώροι της Disney γιατί θα είχαμε κακά ξεμπερδέματα.

Και μην παραβλέπετε το γεγονός ότι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ταινίας, ο σεβασμός στο δημιούργημα του George Lucas είναι παραπάνω από εμφανής (μόνο πίπες που δεν κάνανε γενικώς σε Han Solo, Leia, Luke και R2D2). Πιθανόν σε ένα βαθμό αυτό το… συναίσθημα να εμπόδισε τον Abrams από το να προχωρήσει σε κάτι περισσότερο τολμηρό. Σίγουρα τον επηρέασε και το γεγονός ότι η Disney ήθελε μία σίγουρη επιτυχία και επέλεξε να στρώσει τέλεια το χαλί για τη συνέχεια της τριλογίας.

Και ρε φίλε το έκανε τέλεια.

Η ταινία λοιπόν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, περισσότερο τολμηρή και προφανώς πολύ πιο πρωτότυπη. Προσωπικά , όμως, αυτά τα στοιχεία δεν μου έλειψαν καθόλου.

Με κάλυψε το γεγονός ότι το νέο “Star Wars” είναι επικό, ρομαντικό, νοσταλγικό, αστείο, ανατριχιαστικό, γαμάτο, αθώο, χαζό, σκοτεινό, φωτεινό, εξωφρενικά εμπορικό, αφελές, παιχνιδιάρικο και Disneyκά γλυκούλικο.

Γιατί το Star Wars ποτέ δεν ήταν ψαγμένο και αληθοφανές (ναι, ό,τι γουστάρει κάνει η Rey και πλακώνει τον Kylo Ren για πλάκα. Πρόβλημα;). Γιατί το Star Wars ήταν εξ αρχής φτιαγμένο να το βλέπεις ο 60άρης και ο 10χρονος μαζί, όπως η κυρία με το παιδάκι που καθόντουσαν δίπλα μου.

Και δεν έχω πάρει φράγκο να τα γράψω όλα αυτά ε… Απλώς βαρέθηκα να σας ακούω να γκρινιάζετε.

Είπαμε, remake, sequel και tribute μαζί. Τρία σε ένα! Και το είδατε στην τιμή ενός μόνο εισιτηρίου. Άιντε, αχάριστοι!

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]