Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με το κείμενο – απάντηση στο Πρώτο Ψέμα, σχετικά με τους διορισμούς μελών της οικογένειάς του σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργεία κλπ.

Ο Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος υποτίθεται πως με το κείμενό του θα έκλεινε τα στόματα των σιχαμένων δημοσιοκάφρων (που γενικά δεν είναι και τόσο δύσκολο), αλλά τελικά αυτό που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση του κόμματός του και με το συμπάθιο να γίνει ο ίδιος ψιλό-χοντρό ρεζίλι.

Γιατί ρε συ Jason το Πρώτο Ψέμα το ξέρουμε και το σιχαινόμαστε εδώ και χρόνια, ενώ εσένα και τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα σας μαθαίνουμε. Και είναι αλήθεια πως βγάζετε γέλιο… Πιο άστοχη απάντηση σε κίτρινο κείμενο δεν έχω ξανά – μανά διαβάσει αδερφέ.

Και συμφωνεί και ο Πρωθυπουργός μαζί μας…

Σκέψου όλα τα εγγόνια των αγωνιστών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ να ήθελαν να διοριστούν; Τι θα τους έκανε ο Αλέξης; Ευτυχώς, όμως, οι περισσότεροι δεν βλέπουν ως πάσο ελεύθερης πρόσβασης στην Αριστερά την κληρονομιά των προγόνων τους.

Τι τους έμπλεξες τους παππούδες σου, άνθρωπε;

Ο Ιάσονας ουσιαστικά αυτό που λέει στο κείμενό του είναι πως όσοι κοντινοί του άνθρωποι διορίστηκαν, δεν το επιδίωξαν. Άλλωστε μια ζωή συμμετείχαν αφιλοκερδώς στους αγώνες. Δεν αγωνίστηκαν μια ζωή με τη σκέψη πως κάποτε θα διοριστούν (και προφανώς αλήθεια είναι αυτό). Τώρα, όμως, τους το πρότεινε το κόμμα και αυτοί αποδέχθηκαν τις θέσεις. Και όπως υπογραμμίζει στο δεύτερο κείμενό του, δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για «τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου».

Αυτό το κομμάτι περνάει ως απάντηση… Αρκεί βέβαια να μη χρειαζόταν να γράψουμε μία ολόκληρη επεξηγηματική παράγραφο για να καταλάβουμε τι εννοεί. Και δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι την απαίτηση από ΜΜΕ που όλη μέρα τα κράζουν ως συστημικά, να κάτσουν να ερμηνεύσουν το κείμενο και να μην το κανιβαλίσουν.

spiros

Στην τελική ο Ιάσονας την έκανε τη μαλακία, που παρασύρθηκε συναισθηματικά και εκτός από τα βασικά, θέλησε να βάλει και αντάρτικες σάλτσες.

Να τονίσει το αριστερό του παρελθόν… Που, μεταξύ μας, δεν είναι καν δικό του, αλλά των γονιών και των παππούδων του.

Πιο γραφικός και από τον Σπύρο στους Απαράδεκτους δικέ μου!

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]