Το βράδυ της Κυριακής ο Κέβιν Σπέισι μέσω των social media ανέφερε πως είναι ομοφυλόφιλος ύστερα από τις καταγγελίες του επίσης ηθοποιού Άντονι Ραπ σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση πριν από 30 χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ραπ το περιστατικό συνέβη το 1986 σε πάρτι του Σπέισι. Όπως λέει ο 46χρονος ηθοποιός, ο Σπέισι περίμενε να φύγουν όλοι οι καλεσμένοι, τον κάλεσε στο υπνοδωμάτιο του και προσπάθησε να προχωρήσει σε περιπτύξεις μαζί του. Ο Ραπ θυμάται ότι ήταν πολύ μεθυσμένος, τον έσπρωξε κι έφυγε.

Ο σταρ του “House of Cards” περιγράφει πως “τρομοκρατήθηκε” όταν άκουσε την αφήγηση του Ραπ για τη συνάντησή τους, την οποία εξομολογείται πως δεν θυμάται επειδή συνέβη πριν από 30 χρόνια. Προσθέτει πως του χρωστά “ένα ειλικρινές συγγνώμη” για την “εντελώς ακατάλληλη συμπεριφορά μεθυσμένου” που είχε.

Στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός δηλώνει ότι είναι καιρός “να αντιμετωπίσει άλλα πράγματα στη ζωή του”. Διευκρινίζει μάλιστα ότι αν και στο παρελθόν είχε σχέση και με γυναίκες “τώρα επιλέγω να ζήσω ως ομοφυλόφιλος”. Εδώ και πολλά χρόνια υπήρχαν φήμες σχετικά με την σεξουαλικότητα του, αλλά ο ίδιος αρνούνταν να δώσει απαντήσεις.

Ο κόσμος αντέδρασε όμως όπως ήταν αναμενόμενο, μάλιστα χρήστες από το Netflix ζητούν να ακυρωθεί ο επόμενος κύκλος της σειράς “House of Cards” .Ο κόσμος δεν είδε με καλό μάτι το coming out το Κέβιν Σπέισι κυρίως για το λόγο ότι διάλεξε να το κάνει αυτή την χρονική συγκυρία όπου κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του αλλά ζητούν και το Netflix να ακυρώσει τον επόμενο κύκλο “House of Cards” και να απολύσει τον ηθοποιό.

Δείτε όλο το κείμενο του Σπέισι:

“Έχω πολύ μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό στον Άντονι Ραπ ως ηθοποιός. Είμαι εντελώς τρομοκρατημένος με αυτή την ιστορία. Ειλικρινά δεν θυμάμαι την συνάντηση, καθώς πρέπει να έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια. Ωστόσο αν συμπεριφέρθηκα έτσι όπως περιέγραψε, ζητώ μία ειλικρινής συγνώμη για την απαράδεκτη- ανάρμοστη συμπεριφορά μου, η οποία ήταν αποτέλεσμα μέθης. Επίσης λυπάμαι για όλα αυτά τα συναισθήματα πως όπως ανέφερε κουβαλά όλα αυτά τα χρόνια
Αυτή η ιστορία μου δίνει κουράγιο για να μιλήσω και για άλλα πράγματα σχετικά με την ζωή μου. Γνωρίζω πως έχουν ειπωθεί πολλές ιστορίες εκεί έξω για μένα, μερικές από τις οποίες έχουν «πυροδοτηθεί» από το γεγονός πως προστατεύω πολύ καλά την ιδιωτική μου ζωή. «Όπως γνωρίζουν οι πιο στενοί μου φίλοι, στην ζωή μου έχω πάει με άντρες και με γυναίκες. Είχα ερωτικές και ρομαντικές σχέσεις με άντρες στην ζωή μου και τώρα επέλεξα να ζω ως ομοφυλόφιλος άντρας. Θέλω να το αντιμετωπίσω αυτό ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό ξεκινά με την εξέταση της ίδιας μου της συμπεριφοράς”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]