O Λευτέρης Τζώρτζης από το Movie Galaxy (Ιπποκράτους 91-93) προτείνει στους αναγνώστες του 3pointmagazine.gr πέντε ταινίες σε DVD.

Captain Fantastic (2016), του Ματ Ρος: Μια οικογένεια που μεγαλώνει απομονωμένη στα δάση των Βορειοδυτικών ΗΠΑ, αναγκάζεται να επιστρέψει στον «πραγματικό κόσμο», και να θέσει σε αμφισβήτηση τον αντισυμβατικό τρόπο ζωής της.

Ο Εμποράκος (2016), του Ασγκάρ Φαραντί: Την ίδια περίοδο που συμμετέχει σε ερασιτεχνική παράσταση του «Θανάτου του Εμποράκου», η Ράνα δέχεται επίθεση από αγνώστους στο νέο της σπίτι. Ο σύζυγός της, Εμάντ, που συμμετέχει κι αυτός στην παράσταση, αποφασίζει να εντοπίσει τον δράστη, παρά τις αντιρρήσεις της Ράνα.

Storia D’ Amore (2015), του Κλαούντιο Κουπελίνι (ιταλικός τίτλος: Alaska): Ο Φάουστο κι η Ναντίν γνωρίζονται τυχαία κι ερωτεύονται σε πολυτελές ξενοδοχείο του Παρισιού. Σύντομα, όμως, η γνωριμία τους θα πάρει αναπάντεχη τροπή.

Hell or High Water: Ένας διαζευγμένος πατέρας κι ο αδερφός του, πρώην κατάδικος καταφεύγουν στην παρανομία προκειμένου να σώσουν το οικογενειακό τους ράντσο από την τράπεζα.

Julieta (2016), του Πέδρο Αλμοδόβαρ, βασισμένο σε διηγήματα της Alice Munro: Μετά από τυχαία συνάντηση στη Μαδρίτη με την καλύτερη φίλη της Άντια, της από καιρό χαμένης κόρης της, η Χουλιέτα αποφασίζει να μη μετακομίσει με το φίλο της στη Λισαβόνα και να περιμένει νέα από την Άντια. Ενώ περιμένει, μόνη πια, η Χουλιέτα μπαίνει σε μια διαδικασία αναπόλησης της έως τώρα ζωή της.

Δείτε επίσης:

Movie Galaxy: Όχι απλά ένα DVD Club, ένα σινεφίλ στέκι

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]