Η Μητρόπολη η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Αργύρη Πανταζάρα, έκανε πρεμιέρα την 1η Ιουνίου στο Σύγχρονο Θέατρο. Ο νέος και ταλαντούχος αυτός σκηνοθέτης παρουσιάζει μαζί με την ομάδα Momentum την φετινή ανανεωμένη παράσταση Μητρόπολη – Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα. Μετά τις δύο παραστάσεις της τον Ιούλιο του 2016 στην Επίδαυρο, παρουσιάζεται φέτος για 10 μόνο παραστάσεις, 1-11 Ιουνίου, στο Σύγχρονο Θέατρο.

Τα φώτα σβήνουν, σ’ ένα μινιμαλιστικό σκηνικό βρίσκονται τοποθετημένα μαύρα κουτιά σε διάφορα μεγέθη.

Η παράσταση ξεκινάει και για μία ολόκληρη ώρα νιώθεις ότι δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου απ’ όσα εκτυλίσσονται στη σκηνή.

Ο Αργύρης Πανταζάρας και η Ελίνα Μαντίδη επεξεργάστηκαν και διασκεύσαν 5 τραγωδίες, Οιδίπους Τύραννος, Βάκχες, Ηρακλής Μαινόμενος, Μήδεια και Αντιγόνη. Και ενώ πρόκειται για διαφορετικές τραγωδίες, διαπιστώνει κανείς πόσο καλά δεμένες είναι μεταξύ τους, σαν να αποτελούν μια συνεχόμενη μεγαλύτερη τραγωδία. Οι ιστορίες των τραγωδιών, άλλες βασιζόμενες σε ρήσεις αγγέλων και άλλες σε χορικά μέρη αλληλεπιδρούν και φτιάχνουν μια βαθιά ανθρώπινη, πολιτική και φιλοσοφική παράσταση η οποία φαίνεται να μοιάζει εντελώς διαχρονική.

Κάθε ηθοποιός ερμηνεύει με έναν μοναδικό τρόπο και διαφαίνεται ένα πνεύμα ομαδικότητας, μια φοβερή χημεία ανάμεσα τους. Το συγκλονιστικό με αυτό που παρακολουθείς, δεν είναι μόνο ο τρόπος που ερμηνεύουν οι ηθοποιοί, αλλά και το γεγονός ότι φαίνεται πόση μεγάλη αγάπη έχει ο καθένας ξεχωριστά γι’ αυτό που κάνει.

Νομίζω πως εν τέλει πως το καταπληκτικό αποτέλεσμα αυτής της θεατρικής παράστασης προκύπτει επειδή υπάρχει όχι μόνο το ταλέντο αλλά και η μεγάλη αγάπη των ανθρώπων αυτών για το θέατρο και γι’ αυτό που επέλεξαν να κάνουν.

Σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας
Ηθοποιοί: Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Πέπη Κώνστα, Γιώργος Κατσής, Αγησίλαος Μικελάτος, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Αργύρης Πανταζάρας
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

*Η παράσταση Μητρόπολη – Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα παρουσιάζεται στο Σύγχρονο Θέατρο έως την Κυριακή 11/6, εκτός από την Τετάρτη 7/6.

Ώρα: 21.00
Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]