Πατήσια, Κορυδαλλός, Πλατεία Πλαστήρα. Οι συντάκτες του 3pointmagazine δεν μένουμε σπίτι ούτε τώρα που κάνει κρύο και σας προτρέπουμε να μας ακολουθήσετε σε κάποια από τις επιλογές μας γιατί όλες τους ήταν εξίσου ευχάριστες εμπειρίες. Ά! Είδαμε και ταινία με τον Μπραντ Πιτ.

Πήγα στο Παράξενο καφενείο που βρίσκεται στην οδό Σεράφη 4-6, δίπλα από σούπερ μάρκετ, στα Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ, Άγιος Νικόλαος). Δεν είναι εύκολο να το βρεις, αλλά μετά την πρώτη επίσκεψη “κολλάς” μαζί του. Οι τοίχοι του είναι γεμάτοι με βινύλια, κιθάρες και ροκ μπιχλιμπίδια, που το κάνουν φιλόξενο. Οι άνθρωποι του είναι ευγενικοί. Έχεις την αίσθηση ότι πήγες σε μαγαζί φίλων. Ίσως και γιατί οι τιμές είναι πολύ χαμηλές. Το ακριβότερο ποτό είναι στα 4.50 ευρώ, όπως και η μπύρα, την οποία βρίσκεις και με 1.50 ευρώ. Ανάλογα χαμηλές τιμές έχουν και τα φαγητά.

patisia

Στο καταλογάκι-τετράδιό τους που το έχουν ονομάσει “Πρωτεΐνες και Τριγλυκερίδια”, κεφτεδάκια και κεμπαπάκια έχουν από 2.50 ευρώ, το γεμιστό μπιφτέκι 2 ευρώ, το σνίτσελ κοτόπουλο 3 ευρώ, όπως και τα κοτοφιλετάκια πανέ. Τα λουκάνικα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Μπουκιές ρηγανάτες, καπνιστά, χωριάτικα και πεπερόνε. Εκτός από τα χωριάτικα, για τα οποία πληρώνεις 3.50 ευρώ, τα υπόλοιπα είναι στα 2.50. Για να προλάβω τους “κακεντρεχείς” οι πολύ χαμηλές τιμές αντιστοιχούν σε τίμιες μερίδες. Ανακεφαλαιώνοντας, το Παράξενο καφενείο είναι μια “ζεστή” ροκ γωνιά, όπου μπορείς να πιεις και να χορτάσεις, το κυριότερο όμως να περάσεις καλά με την παρέα σου. Α, έχει και χώρο για βελάκια.
Κώστας Παπαντωνίου

arbar

Πήγα στην Aρbarόριζα (Πλατεία Πλαστήρα 10) στο Παγκράτι. Μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της πολύβουης πλατείας Πλαστήρα, όπου περνάνε συνέχεια αυτοκίνητα και τρόλεϊ, αλλά η Aρbarόριζα βρίσκεται εκεί για να ξεχάσεις για λίγο τη φασαρία της πόλης. Με ένα μικρό μπαλκόνι και έναν εσωτερικό χώρο όλο χρώμα και μια ιδιαίτερη διακόσμηση με βιβλία κολλημένα στον τοίχο αλλά και με παλιά αντικείμενα στα τραπέζια που σε παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, το καφέ μπαρ της πλατείας Πλαστήρα αποτελεί μια μοναδική επιλογή. Μπορείς να απολαύσεις μια ζεστή σοκολάτα σε μια τεράστια κούπα ή έναν αρωματικό καφέ ή να δοκιμάσεις τα πρωτότυπα κοκτέιλ του μαγαζιού με βάση ελληνικά ποτά όπως ρακί, τσίπουρο και ούζο.
Μελίνα Βελιμέζη

Είδα την ταινία “Fury” η οποία σύμφωνα με τις κριτικές οδεύει ολοταχώς προς τα Όσκαρ. Ίσως από τις πιο ρεαλιστικές ταινίες με θέμα το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ο Ντέιβιντ Άγερ κινηματογραφεί χωρίς κανένα ίχνος ωραιοποίησης ή χολιγουντιανής συνταγής. Ο Μπραντ Πιτ στέκεται όπως μόνο αυτός ξέρει. Πέρα από αυτό, τα περί Όσκαρ μάλλον είναι υπερβολικά. Να την δείτε άμα σας αρέσει η περιπέτεια, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και πάει λέγοντας.

Κατερίνα Καραβία

Πήγα στο Astoria Square” στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Πριν καν μπεις μέσα, απλά περνώντας απέξω, κάνοντας τη βόλτα σου στην περιοχή, το μάτι σου θα πέσει στο συγκεκριμένο μαγαζί, θέλεις δεν θέλεις. Η διακόσμηση του είναι πολύ προσεγμένη και το κάνει να ξεχωρίζει τόσο πολύ από τα υπόλοιπα μαγαζιά, που δύσκολα θα κάτσεις αλλού.

astoria

Ειδικά αν έχεις σκοπό να φας, από μπέργκερ μέχρι ό,τι τραβάει η όρεξή σου, καθώς ο κατάλογος του φαγητού είναι κάτι παραπάνω από γεμάτος. Επίσης, είναι μία πολύ καλή επιλογή και για πιο βραδινές ώρες για να πιείς το κοκτέιλ σου. Τα φώτα χαμηλώνουν, η μουσική δυναμώνει και αφού έχεις γεμάτη την κοιλιά σου από το πολύ καλό φαγητό σε λογικές τιμές, μπορείς να απολαύσεις τη μουσική και το ποτό σου. Όποιος μένει προς Κορυδαλλό μεριά, δεν μπορεί να μην το επισκεφθεί. Εμείς φτάσαμε εκεί για χάρη του “Astoria Square” από τη Νέα Σμύρνη. Άξιζε τον κόπο.
Κώστας Χατσιανίδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]