Πάρα τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αρκετός ήταν ο κόσμος που έδωσε το παρών στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις. Ο κόσμος διαμαρτυρήθηκε για τα νέα μέτρα που είναι να ψηφιστούν αύριο στη Βουλή και είπε μέσα από συνθήματα και πανό το ανθρώπινο: “Φτάνει πια”.

Είδαμε φοιτητές, συνταξιούχους, εργαζόμενους των 400 ευρώ, ανέργους που εδώ και χρόνια προσπαθούν να βρουν δουλειά. Από τα μπλοκ, ξεχώρισε εκείνο των εργαζομένων στην Estee Lauder που φώναζαν για την Κυριακάτικη Αργία, που κινδυνεύει και αυτή να χαθεί με τα μνημόνια: “Ποτέ, ποτέ, ποτέ τις Κυριακές – Είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε ζωές”.

Οι διαδηλώσεις ήταν σύντομες. Είχαν ξεκινήσει στις 11 και δύο ώρες μετά περπατούσαν τα τελευταία μπλοκ βρίσκονταν στα Προπύλαια. Υπήρχε μια αντίφαση. Από τη μία ο κόσμος ήθελε να δείξει ότι ακόμη αντιδρά κι ότι υπάρχει κινηματικός σφυγμός, από την άλλη η σύντομη παρουσία του στο δρόμο έβγαζε περισσότερο τη αίσθηση της διεκπεραίωσης.

Ένας διαδηλωτής, μεγαλύτερος σε ηλικία, ήταν ο κλασσικός διαδηλωτής που τα έβαζε με την πορεία, με τα κόμματα, με όλους και όλα. Ανάμεσα στα διάσπαρτα λόγια, έβρισκες όμως και ερωτήματα που θα μπορούσαν να προβληματίσουν “Και τώρα τι; Πάτε στο Κολωνάκι για καφέ;”

Στην πορεία υπήρξαν και κάποιες δυναμικές στιγμές. Όπως εκείνη που φοιτητές υποχρέωσαν διμοιρία να φύγει από το δρόμο τους. Και αφού προχώρησαν οι φοιτητές, άλλοι διαδηλωτές αποφάσισαν να συγκρουστούν. Μολότοφ και φωτοβολίδες από τη μία, δακρυγόνα και κρότου λάμψης από την άλλη.

Γύρω στη 1.30 όλα είχαν τελειώσει. Τα αυτοκίνητα άρχισαν να διασχίζουν ξανά τους δρόμους, οι τελευταίοι ξεχασμένοι διαδηλωτές ανέβαιναν βιαστικά στα πεζοδρόμια και το καθαριστικό του Δήμου έβαζε μπρος επί της Κοραή..

 

 

Κάπου ακούσαμε μουσική.. – Photo: 3pointmagazine

 

Ναι καλά ακούσαμε.. – Photo: 3pointmagazine

 

Photo: 3pointmagazine

 

Photo: 3pointmagazine

 

Δυναμικές εργαζόμενες κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας – Photo: 3pointmagazine

Λίγο πριν οι αστυνομικοί υποχρεωθούν σε υποχώρηση – Photo: 3pointmagazine

 

Έξω από τη Μ. Βρετανία – Photo: Βασίλης Μαθιουδάκης

 

Πολλοί εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να μην απεργήσουν, στην προκειμένη της Forky – Photo: 3pointmagazine

 

Ένα χαμόγελο για το τέλος, μία ελπίδα για το μέλλον – Photo: 3pointmagazine

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]