Όποιος αρρώστησε, αρρώστησε. Παρακαλείσθε οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ όπως αρρωστήσετε από τον επόμενο μήνα.

Κάπως έτσι διατυπώνεται η “προτροπή” της κυβέρνησης στους ασφαλισμένους του ταμείου, μιας και σήμερα (17/2) εκπνέει η προθεσμία για την παράδοση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον ένα μήνα και στη συνέχεια αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Η υποβάθμιση αυτή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη της συγκεκριμένης κυβέρνησης και ούτε κατά διάνοια του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του, υλοποιεί τα σχέδια της τρόικα -και όχι μόνο- με αμέριστη διάθεση και ικανοποίηση. Αυτή είναι η απόφαση που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Παρόλα αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει απαιτήσει από τους εργαζόμενους στα πολυϊατρεία να εκκενώσουν τα κτίρια και να αποχωρήσουν.

Κάπως έτσι όλο το προσωπικό των μονάδων τίθεται αυτόµατα σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα ενός μήνα, ενώ για ορισμένες κατηγορίες προσωπικού όπως πολύτεκνοι, ανάπηροι κ.ά. n διαδικασία θα είναι 15 ημέρες.

Άλλο που τον περασμένο Αύγουστο ο Άδωνις Γεωργιάδης έβαζε στοίχημα με γιατρούς ότι δεν θα απολυθεί κανένας και αν αυτό γινόταν, ο ίδιος θα παραιτούνταν. Ο άνθρωπος που νόμιζε ότι τον κάλεσαν στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ -αλλά ήταν εντέλει μία από τις δεκάδες φοιτητικές λέσχες του πανεπιστημίου αυτή που έκανε την πρόταση- και που νόμιζε ότι έμεινε στο σπίτι του Τζον Κένεντι -αλλά ήταν το δωμάτιο που είχε μείνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με τον συγκάτοικό του όταν φοιτούσε στο Χάρβαρντ- και που χρέωσε τα αεροπορικά του εισιτήρια στα έξοδα του υπουργείου, όπως ανακοινώθηκε στο Διαύγεια, αντί να πληρώσει μόνος του τη δαπάνη του ιδιωτικού ταξιδιού. Άλλωστε το Χάρβαρντ συνηθίζει να καλύπτει τα έξοδα των επίσημων προσκεκλημένων του ομιλητών.

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, που πριν λίγους μήνες διαρρήγνυε τα ιμάτιά του λέγοντας πως δεν θα κλείσει κανένας χώρος στην Υγεία, ο άνθρωπος που τόνιζε σε κάθε τόνο ότι δεν θα γίνει η παραμικρή απόλυση, απειλεί τους εργαζόμενους στα πολυϊατρεία ότι αν δεν εκκενώσουν τα κτίρια -πριν μάλιστα δημοσιευθεί ο νόμος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως- θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τυχόν απώλειες ή καταστροφές στα υπό κατάληψη κτίρια. Άλλο που η διοίκηση του Οργανισμού δεν μπορεί να ζητεί παράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση των πολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι πολύ λογικό να απειλεί και να τιμωρεί τους εργαζομένους στην Υγεία. Αυτό το δικαίωμα του το έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν τον διόρισε υπουργό, η ίδια η κυβέρνηση που ενέταξε στις τάξεις της έναν ακροδεξιό τηλεπωλητή βιβλίων και ο ίδιος ο κόσμος που με την ψήφο του και τον σταυρό του στο όνομά του, τον έκανε βουλευτή.

Υ.Γ. Η σιωπή των ΜΜΕ για το θέμα είναι αντιστρόφως ανάλογη της σημασίας που έδωσαν όταν το προηγούμενο διάστημα οι γιατροί απεργούσαν. Και βεβαίως είναι ανάλογη με τη σιωπή που τήρησαν σχετικά με το ταξίδι του υπουργού Υγείας στις ΗΠΑ και τα αεροπορικά έξοδα που χρεώθηκαν στο δημόσιο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]