Εν μέσω τεταμένου κλίματος και καταγγελιών της αντιπολίτευσης για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών της, πέρασε η πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, στα Σκόπια. Έπειτα από πολύωρη καθυστέρηση, η ψηφοφορία στη βουλή της πΓΔΜ ξεκίνησε μετά τις 23.30 το βράδυ και είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν οι 80 βουλευτές, 8 εκ των οποίων από την αντιπολίτευση, που απαιτούνταν προκειμένου να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση που επιβάλλει η συμφωνία των Πρεσπών.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του VMRO, Ιγκόρ Γιαννούσεφ, είχε καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού βουλευτών του κόμματός του, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε βουλευτή προσφέρθηκε το ποσό του ενός εκατομμυρίου, ενώ σε άλλους δόθηκαν υποσχέσεις για 250.000 ευρώ, ακόμη και 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι βουλευτές, σημείωσε ο Γιαννούσεφ απέρριψαν την πρόταση.

Ο γγ του VMRO έκανε λόγο για κακοποιά στοιχεία, γνωστά στον υπόκοσμο της χώρας που περιβάλλουν το κοινοβούλιο, ενώ έκανε λόγο για απειλές σε βάρος βουλευτών και των οικογενειών τους. Τις κατηγορίες του VMRO διέψευσε το κόμμα της συγκυβέρνησης, SDSM, που έκανε λόγο για αναληθείς ισχυρισμούς της αντι-ευρωπαϊκής ηγεσίας του κόμματος της αντιπολίτευσης. «Θα καταθέσουμε αγωγές για τα ψέμματα» σημείωσαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, που κάλεσαν τους βουλευτές του VMRO να ενεργήσουν υπεύθυνα και να αντιταχθούν στην ηγεσία.

Η πρώτη αντίδραση της Αθήνας
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε στο twitter. «Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών» δήλωσε.

Πηγή: News247

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]