Σε μια κυβέρνηση με έντονα αντιλαϊκό χαρακτήρα όπως είναι η τωρινή, είναι απόλυτα φυσιολογικό την αιχμή του δόρατος να αποτελεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (εφεξής θα αναφέρεται για λόγους συντομίας -και όχι μόνο- ως ΠΡΟΠΟ).

Αυτό μπορεί να εξηγηθεί απλούστατα από το γεγονός ότι το εν λόγω Υπουργείο ηγείται πολιτικά των δυνάμεων καταστολής του κράτους (aka “Ελληνική Αστυνομία”).

Απλόχερη βοήθεια στην προσπάθειά της να τσακίσει τους απανταχού αντιστεκόμενους στην κρατική βία, προσέφεραν ανέκαθεν στην Αστυνομία, οι κάθε λογής φασιστικές συμμορίες. Ωστόσο από τη στιγμή που ο επίσημος πολιτικός φορέας των τελευταίων εκπροσωπείται πλέον και θεσμικά στην ελληνική κοινωνία -μέσω της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο-, τα πράγματα για την κυβέρνηση έχουν περιπλεχτεί αρκετά.

propodaimonia1

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οπότε και στην κεντρική πολιτική σκηνή, κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή συνυπάρχουν, η πρώτη είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη, για τα μάτια του κόσμου, να αρνηθεί οποιαδήποτε συνεργασία με τη δεύτερη. Η προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο  Nίκος Δένδιας, Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ΠΡΟΠΟ, κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

«Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να έχει το δυσάρεστο έργο κάποιες φορές να επιβάλλει τον Νόμο, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την υποκαθιστά στο καθήκον της αυτό και πολύ περισσότερο να προβαίνει σε πράξεις βίας έναντι συνανθρώπων μας, με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Δεν έχουν θέση στην Ορθοδοξία οι πράξεις αυτές. Είναι όλοι τέκνα Θεού» είπε εκτός των άλλων ο Υπουργός.

Άσχετα με το αν τελικά ο κ. Δένδιας πείθει ή όχι με τα λεγόμενά του, η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Χρυσή Αυγή, ειδικά όσον αφορά στην ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζει όσους τολμούν να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Το Υπουργείο ΠΡΟΠΟ ωστόσο, δεν χρησιμοποιεί μόνο σωματική βία εις βάρος πολιτών του. Εξηγούμαστε αμέσως. Θυμάστε τις οροθετικές κοπέλες που τον περασμένο Μάιο, έγιναν ρεζίλι πανελλαδικά, όταν με πρόφαση τη δημόσια ασφάλεια, έπειτα από αγαστή συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και φυσικά… ΠΡΟΠΟ, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους (μαζί με φωτογραφίες τους);

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, οι τότε “πράσινοι” υπουργοί, Λοβέρδος (Υγείας), Παπαϊωάννου (Δικαιοσύνης) και Χρυσοχοϊδης (ΠΡΟΠΟ), προσπάθησαν να απομυζήσουν εκλογικό όφελος για λογαριασμό του κόμματός τους, στοχεύοντάς στα πλέον αντιδραστικά αντανακλαστικά συντηρητικών ψηφοφόρων.

propodaimonia2

 Oι εν λόγω κοπέλες είχαν παραπεμφθεί για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», καθώς κατηγορήθηκαν ότι εκδίδονταν παράνομα ενώ ήταν φορείς του ιού του AIDS. Όπως έγινε γνωστό, προ ημερών αθωώθηκαν και οι τελευταίες 5 από τις συνολικά 27 οι οποίες είχαν τότε φυλακιστεί.

Παρ’ ότι εκείνες τις μέρες, η συντριπτική πλειονότητα των αδηφάγων ΜΜΕ -δεχόμενη με περισσή ευχαρίστηση το “δώρο” της ΕΛΑΣ-, συνέβαλε τα μάλα στη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, τις προάλλες, ελάχιστα από αυτά καταδέχτηκαν να φιλοξενήσουν την είδηση της αθώωσής τους.

Κλείνοντας, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι κανένα δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι οι συγκεκριμένες κοπέλες εκδίδονταν! Ποιά ΜΜΕ θα αποκαταστήσουν την αλήθεια και την χαμένη τους αξιοπρέπεια; Ποιό Υπουργείο (όπως διάολο κι αν αυτό λέγεται) θα μεριμνήσει για την περίθαλψή και την κοινωνική τους επανένταξη;

Fidel

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]