Ο ένας από την μεριά του γνώριζε εξ΄αρχής πως θα έπρεπε να είναι αυτός, ο οποίος θα έπρεπε να κουβαλήσει στις πλάτες του την ομάδα και να ηγηθεί της προσπάθειας, που θα έκανε να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης υψηλών στόχων. Ο άλλος από την μεριά του ναι μεν είδε αρκετούς άξιους συμπαραστάτες του να ανοίγουν την πόρτα της εξόδου, δεν περίμενε όμως πως θα αναγκαζόταν να αποτελεί τον ζωτικής σημασίας κρίκο της ομάδας του, καθώς αυτή ενισχύθηκε σε τέτοιο βαθμό που το φετινό ρόστερ είναι ακόμα πιο πλούσιο από πέρυσι! Ο λόγος για τους Βασίλης Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη…

Αποφάσισε να μείνει και δεν το μετανιώνει
Ο Kill-Bill βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός… λιμανιού το καλοκαίρι που μας πέρας. Ο λόγος δεν είναι άγνωστος. Η απόφαση των αδερφών Αγγελόπουλων να προχωρήσουν σε μία φαινομενική αποχώρηση, σε συνδυασμό με την αισθητή αποδυνάμωση του ρόστερ, οδηγούσαν τον έμπειρο γκαρντ σε σκέψεις… μετανάστευσης. Επέλεξε όμως να μείνει και να είναι αυτός, από τον οποίο θα περνούν τα πάντα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι ο παίκτης βαρόμετρο και αυτός στον οποίο οφείλονται οι περισσότερες νίκες των ερυθρόλευκων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τελευταίο παιχνίδι με την Μπιλμπάο, στο οποίο o Σπανούλης σημείωσε 29 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, υποχρεώνοντας ακόμα και τους ισπανούς να υποκλιθούν στην εξαιρετική του απόδοση. Δεν πλήρωσε βέβαια μόνο η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη την εκτελεστική του δεινότητα και την άριστη εκτέλεση των οργανωτικών του καθηκόντων. Υπήρξαν και άλλα θύματα και θα υπήρχαν ακόμα περισσότερα, αν αντί του Ματ Χάουαρντ υπήρχε ένα σοβαρό τεσσάρι ή αν αντί του Κέσελ υπήρχε ένας σουτέρ της προκοπής, ή αν έστω οι υπόλοιποι συμπαίκτες είχαν σταθερά ικανοποιητική απόδοση.

Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 21.3 πόντοι, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ και 0,8 κλεψίματα

Οι αριθμοί του στην Α1: 12.2 πόντοι, 6 ασίστ, 4.6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 23,7 λεπτά συμμετοχής

Το ερωτηματικό…
Ο Σπανούλης καλά κρατεί, αλλά το θέμα είναι για πόσο. Καποια στιγμή θα υπάρξει κόπωση, ενδεχομένως και τραυματισμοί ή ακόμα και κακές αγωνιστικά ημέρες. Τότε πρέπει κάποιος άλλος να τραβήξει το κούπι, κάτι που για την ώρα έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν έως ένα βαθμό μόνοι οι Πρίντεζης, Χάινς και Άντιτς. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα πρέπει να βρει σύντομα τον τρόπο χάρη στον οποίο θα ξυπνήσει και τους υπόλοιπους, ενώ πιστώνεται τις κακές επιλογές Αμερικανών. Ούτε ο Χάουαρντ, αλλά ούτε και ο Λούκας έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά. Ο πρώτος μάλιστα ήδη κουνάει μαντήλι..

Μόνιμος ηγέτης
Πέρυσι κλήθηκε να τα βγάλει πέρα, έχοντας παρέα στους πλέι μέικερ μόνο τον Καλάθη. Ο Νικ σαν μπήκε η άνοιξη άρχισε να παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, έδωσε ανάσες στον αρχηγό του Παναθηναϊκού, όμως σε καμία περίπτωση ο τελευταίος δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είχε μία ξεκούραστη χρονιά. Φέτος όμως τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Παρά την μείωση του μπάτζετ, οι επιλογές του Ομπράντοβιτς στη θέση του πόιντ γκαρντ αυξήθηκαν. Στην ομάδα επέστρεψε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και αυτόματα το τριφύλλι ισχυροποιήθηκε σημαντικότατα σε μία θέση που πονούσε, κυρίως λόγω έλλειψης αριθμητικών λύσεων.

Μέχρι στιγμής οι προβλέψεις έχουν καταλήξει παρόλα αυτά στα σκουπίδια. Όλο το παιχνίδι των πρασίνων περνά από τα χέρια του Διαμαντίδη, με τους Καλάθη-Σάρας να ψάχνουν τον καλό τους εαυτό. Ο Μήτσος δεν μπορεί όμως να τους περιμένει. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να οδηγεί τον Παναθηναϊκό στις νίκες, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση στην Ανδαλουσία, όπου απέναντι στην Μάλαγα σκόραρε 23 πόντους, έχοντας 7 τρίποντα εκ των οποίων τα δύο ήταν αυτά που γύρισαν τούμπα το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα.  Υπόθεση συνηθισμένη για τον 3D, αλλά κάποιες φορές τα σουτ δεν μπαίνουν και τότε όλο και κάποια Μπάμπεργκ βρίσκεται η οποία τιμωρεί την αδυναμία των υπολοίπων να σταθούν άξια στο πλευρό του.

Οι αριθμοί του στην Ευρωλίγκα: 13,3 πόντοι, 5.3 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 1.8 κλεψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής

Οι αριθμοί του στην Α1: 12 πόντοι, 6 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ και 2.2 κλεψίματα σε 25,7 λεπτά συμμετοχής

Το ερωτηματικό…

O Παναθηναϊκός διαθέτει ουκ ολίγα ποιοτικά όπλα στη φαρέτρα του και είναι μαγκιά του που έχει στις τάξεις του τον Διαμαντίδη. Όμως αν θέλει και πάλι να χαμογελά θα πρέπει να βρει λύσεις και στα πρόσωπα άλλων παικτών. Μέχρι στιγμής πλην του αρχηγού, καλά αποδίδουν οι Σάτο, Σμιθ και Βουγιούκας. Χρειάζονται όμως περισσότεροι και απαιτείται η αξιοποίηση παικτών όπως ο Άλεξ Μάριτς για χάρη του οποίου δόθηκε προ δύο χρόνων ένα πολύ μεγάλο ποσό. Ίδιο είναι λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση το ερώτημα. Πόσο θα αντέξει ο Μήτσος και μέχρι πότε θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά;

(26/11/2011)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts