«Πιάσε το χέρι μου» : μαθητές στο πλευρό συνομιλήκων προσφυγόπουλων

«Πιάσε το χέρι μου»

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης
Με τη γνώση της μνήμης

Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες συνεχίζεται μέσω των δράσεων της καμπάνιας «Πιάσε το χέρι μου», που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου, η συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών», η «Αλληλεγγύη για Όλους» και το Δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Στο δεύτερο μήνα της καμπάνιας συμμετέχουν συνολικά 78 σχολεία με 14.166 μαθητές των δύο Δήμων, με 48 σχολεία και 7.582 μαθητές από το Χαλάνδρι και 30 σχολεία με 6.584 μαθητές από την Αγία Παρασκευή – από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.

AFISA

Οι δύο Δήμοι κάλεσαν από κοινού στις 2 Μαρτίου τους μαθητές, να στηρίξουν τους συνομήλικούς τους πρόσφυγες, μοιράζοντάς τους σακίδια τα οποία τα παιδιά θα γεμίσουν με συσκευασμένα τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, παιχνίδια, μαρκαδόρους, τετράδια, αλλά και ευχές που θα γεμίσουν με κουράγιο και δύναμη τα μικρά προσφυγόπουλα, στην προσπάθειά τους να αφήσουν πίσω τους τον πόνο, την θλίψη και τον πόλεμο.

Παράλληλα, οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν από ένα «ημερολόγιο τάξης» σε κάθε τμήμα μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν ιδέες και συναισθήματα σχετικά με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση και να φτιάξουν πολύχρωμες ζωγραφιές με θέμα την ειρήνη. Τα «ημερολόγια τάξης» θα επιστραφούν αργότερα στους δασκάλους, καθώς σκοπός είναι να δημιουργηθεί έκθεση με τα έργα των μαθητών.

Κατά την σημερινή παράδοση των σακιδίων στους μαθητές του 7ο Δημοτικού Αγίας Παρασκευής, το παρών έδωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Σταθόπουλος κι ο αντιδήμαρχος Πάνος Γκόνης, ενώ αντίστοιχα στο 8 Γυμνάσιο – Λύκειο Χαλανδρίου, η αντιδήμαρχος, Έλενα Χριστούλη.

Σημειώνεται ότι η δράση «Στηρίζουμε το ταξίδι» ξεκίνησε από τους Δήμους Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας και σε αυτή έχουν ήδη συμμετάσχει 12.300 μαθητές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]