Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η αντίστοιχη του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου θα καθίσουν επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για πρώτη φορά μετά το 2008, με στόχο να βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας-προσέγγισης…

Σύμφωνα με το έγκριτο blog «outcasts-book» του δημοσιογράφου-συνεργάτη του «World Soccer», Steve Menary, η πρώτη ανεπίσημη συνάντηση έγινε στις 20 Νοεμβρίου στα γραφεία της ΚΟΠ στη Λεμεσό.

Την ΠΟ του ψευδοκράτους είχαν εκπροσωπήσει ο πρόεδρος Χασάν Σερτόγλου, ενώ από πλευράς Κύπρου είχαν δώσει το παρών αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας.

«Οι δυο εκπρόσωποι συναντήθηκαν και αντήλλαξαν απόψεις και ιδέες και αποφάσισαν να τα ξαναπούν τον Δεκέμβριο», δήλωσε μετά το ραντεβού ο Μουχαρέμ Οτσειφιλέρ, ο γενικός γραμματέας της ΠΟ του ψευδοκράτους.

Παρόντες λοιπόν επίσης από τουρκοκυπριακής πλευράς ήταν οι Ορτσούν Καμαλί, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος, Χασάν Μπαλμάν και ο εντεταλμένος έμμισθος σύμβουλος, πρώην επικεφαλής διεθνών σχέσεων της FIFA, Zερόμ Σαμπάν.

Την ΚΟΠ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο αναπληρωτής πρόεδρος Κούμας Γεώργιος, ο α` αντιπρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης και ο β` αντιπρόεδρος Νίκος Νικολάου.

Στις συνομιλίες, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η ΚΟΠ πρότεινε στην ομοσπονδία του ψευδοκράτους μία τύπου «συγχώνευση», αλλά η τουρκοκυπριακή πλευρά αντέτεινε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ομοσπονδία τους θα γινόταν θυγατρική.

Η ΚΟΠ ιδρύθηκε το 1934 και έγινε μέλος της FIFA το 1948, δώδεκα χρόνια προτού η Κύπρος κερδίσει την ανεξαρτησία της δηλαδή. Λόγω των γνωστών γεγονότων που ακολούθησαν στη δεκαετία του `50 και της κρίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι τουρκοκυπριακές ομάδες αποσχίστηκαν το 1955. Αυτή τη στιγμή η ΠΟ του ψευδοκράτους αριθμεί 48 συλλόγους, οι οποίοι φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένοι από τη FIFA, παρά μόνο από την Τουρκία.

Με αφορμή το πρώτο ραντεβού, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης επέστρεψε στη γενέτειρα του, στα Λεύκα της Μόρφου, που βρίσκεται στα κατεχόμενα και μάλιστα επισκέφτηκε την τοπική ομάδα, τη Lefke TSK.

Η Lefke TSK μαζί με άλλες 47 ομάδες υπάγονται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βόρειας Κύπρου και ο σύλλογος αυτή τη στιγμή είναι στην Α` Εθνική κατηγορία…

Το επόμενο ραντεβού Κυπρίων και Τουρκοκύπριων ορίστηκε για την Τρίτη 11/12 στα γραφεία της ΚΟΠ στη Λευκωσία…

 

Aναδημοσίευση από το Othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]