Εκτός από την Ελλάδα, και η Ισπανία βρίσκεται στο… πόδι για τα μέτρα λιτότητας που είναι έτοιμη να πάρει η κυβέρνηση της χώρας.

Έτσι, εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ισπανίας για να δείξουν την αντίθεσή τους με την επικρατούσα κατάσταση. Οι αντιδράσεις εξίσου έντονες, αλλά και τα συνθήματα ηχούν εξίσου δυνατά και ασταμάτητα, και στις δύο χώρες. Εξάλλου το μόνο που αλλάζει είναι μία…εικόνα στον χάρτη, η αγανάκτηση του κόσμου παραμένει ίδια παρά τα χιλιόμετρα που χωρίζουν την Ελλάδα, την Ισπανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα αντιδρά! Ίδια και απαράλλακτη βέβαια, παραμένει και η βίαιη καταστολή της αστυνομίας, η οποία δεν διστάζει, να έρθει σε άμεση σύγκρουση με τον κόσμο, χωρίς αυτός να προκαλεί πολλές φορές.

Η χθεσινή πορεία της Ισπανίας σε εικόνες

spain

 spain_central

spain4

spain6

spain7

spain3

Το παρακάτω βίντεο, άλλωστε αποτελεί το καλύτερο πειστήριο της βίαιης καταστολής από την αστυνομία αλλά και της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε, η οποία δεν αφήνει σε ησυχία καμία διαδήλωση, ανεξαρτήτου χώρας και σκοπού! Για ακόμη μια φορά το reuters, λοιπόν, μεταφέρει την είδηση με το δικό του τρόπο. Αν και στο βίντεο βλέπουμε επί πολλά λεπτά οι αστυνομικοί να ξυλοκοπούν βάναυσα τους διαδηλωτές, το reuters φρόντισε να βάλει τον τυχαίο τίτλο “Riots”, δηλαδή επεισόδια. Αν και στο βίντεο βλέπουμε μόνο αστυνομικούς να δέρνουν απρόκλητα τον κόσμο.


Στο επόμενο βίντεο, στη συνέχεια, βλέπουμε εικόνες μάλλον γνώριμες και οικείες για τα ελληνικά δεδομένα. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα με όλη τους τη ψυχή και προσπαθούν να περικυκλώσουν το Κογκρέσο, με τα οδοφράγματα να τους κλείνουν το δρόμο και τους αστυνομικούς να τους φράζουν τις διόδους. Η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο και την αστυνομία δεν θα αργούσε να ξεσπάσει, η οποία μάλιστα επιστρατεύει ακόμα και ιππικό! Οι δημοσιογράφοι στη μέση της σύγκρουσης προσπαθούν να επιτελέσουν το “έργο” τους!

Οι χθεσινές διαδηλώσεις στην Ισπανία ήταν από τις πιο μαζικές και πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Ιβηρικής Χερσονήσου και φαίνεται να συνεχίζουν μία σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Αδάμ Τσίκουρας, Κατερίνα Καραβία, Χριστιάνα Βουκελάτου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]