Όταν ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Ίβιτσα Όλιτς χάνει το EURO 2012 λόγω τραυματισμού, οι Κροάτες φίλαθλοι τα έβαψαν μαύρα, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Μάριο Μάντζουκιτς.

 

Ναι μεν, η εθνική Κροατίας είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και τεχνικές αρετές, αλλά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν έχει την πολυτέλεια να έχει σοβαρές απώλειες όπως αυτή του επιθετικού της Μπάγερν Μονάχου.

 

Κι όμως, ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν αγχώθηκε γιατί ήξερε ότι υπάρχει ο Μάριο Μάντζουκιτς. Ο νεαρός επιθετικός της Βόλφσμπουργκ μπορεί να μην είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά είναι ένας εξίσου χαρισματικός επιθετικός και το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πετυχαίνοντας 2 γκολ απέναντι στην Ιρλανδία στη νίκη της ομάδας του με 3-1.

 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ένα αστέρι γεννιέται

Γεννημένος στις 21/05/1986, μέχρι και τη μεταγραφή του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν ακόμα ένας ταλαντούχος Κροάτης επιθετικός. Το καλοκαίρι του 2007 όμως, όλα άλλαξαν.

 

Σε 81 εμφανίσεις με την ομάδα του Ζάγκρεμπ, πρόλαβε να σκοράρει 42 φορές (λιγότερα από 2 ματς χρειαζόταν για κάθε γκολ). Σε καμία από τις τρεις σεζόν που έμεινε στην Ντιναμό δεν έπεσε κάτω από τα 10 γκολ.

 

Αυτές οι πολύ καλές εμφανίσεις δεν μπορούσαν παρά να συνδυαστούν και με τίτλους. Όχι έναν, ούτε δύο, αλλά πέντε! Τρία σερί πρωταθλήματα (2007/08, 2008/09, 2009/2010) και δύο σερί Κύπελλα Κροατίας (2008, 2009).

 

Εκτός από τις διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο, υπήρχαν και αυτές σε προσωπικό. Τη σεζόν 2008/09 εκτός από πρωταθλητής και κυπελλούχος, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ με 16 τέρματα! Καθόλου άσχημα για ένα παιδί 23ών ετών.

 

Το «άλμα» στην Bundesliga

Τα κατορθώματα του δεν πέρασαν απαρατήρητα και η Βόλσφμπουργκ ήταν αυτή που πίστεψε περισσότερο στις δυνατότητες του κάνοντας τον δικό της έναντι περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Εκεί σε 2 σεζόν, έχει καταφέρει να συνεχίσει περίπου στους ίδιους ρυθμούς, καθώς σε 56 συμμετοχές έχει πετύχει 20 γκολ. Αν συνεχίσει έτσι στο Euro πάντως, δεν θα μείνει για πολύ ακόμα στην Βόλφσμπουργκ.

 

Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, τεχνίτης, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια σχεδόν το ίδιο καλά, έχει μάθει να παίζει με πλάτη και να αντέχει στο «ξύλο» της Bundesliga. Δύσκολα βρίσκεις τέτοιους παίχτες και μόλις 26 χρονών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]