Ιανουάριος

Τη λύση στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης, που προκαλούν τα τζάκια και οι ξυλόσομπες, δίνουν οι πρατηριούχοι. Αφού κανείς δεν αγοράζει πετρέλαιο πια, τα πρατήρια αρχίζουν να ξεπουλάνε τα αποθέματά τους όσο-όσο, πριν κλείσουν οριστικά. Ο ακραίος ανταγωνισμός οδηγεί σε παράλογες προσφορές: σε ορισμένες περιπτώσεις, με 500 λίτρα πετρέλαιο δίνεται δώρο καινούριο αυτοκίνητο. “Για μ*λάκες ψάχνετε; Τα τέλη κυκλοφορίας ποιος θα τα πληρώσει;”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών.

Φεβρουάριος

Ξεκινούν οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πανηγυρίζει, καθώς μετακινούνται επιτυχώς οκτώ υπάλληλοι από τους συνολικά 25.000 που προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο. “Ακόμη 22 άτομα αναμένεται να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα μέχρι το τέλος του έτους”, δηλώνει ο Αντώνης Μανιτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η ταχύτητα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα είναι ενδεικτική της προσήλωσης της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις.

Μάρτιος

Το Μνημόνιο 3 βγαίνει εκτός στόχων, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες αυτόματων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. “Είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό”, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς. “Αλήθεια σας λέω αυτή τη φορά”, τονίζει και προσθέτει ότι η ανάπτυξη έχει ήδη επιστρέψει αλλά καθυστερεί στον τελωνειακό έλεγχο.

Απρίλιος

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για πρώτη φορά κάτω από το όριο του 3% στις δημοσκοπήσεις. Σε έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αποφασίζεται η διοργάνωση λαχειοφόρου αγοράς, με την ελπίδα να συνδυαστεί η τόνωση των εσόδων με την ενίσχυση του φιλολαϊκού προφίλ του Κινήματος: ενόψει Πάσχα, με ένα κουπόνι των 10 Ευρώ, κάθε μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετάσχει σε κλήρωση για ένα ολόκληρο αρνί Βουλγαρίας.

Μάιος

Το Facebook group “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την επέτειο δύο χρόνων του κινήματος. Στην εκδήλωση δηλώνουν συμμετοχή 54.362 χρήστες του κοινωνικού δικτύου, αλλά στο Σύνταγμα εμφανίζεται μόνο ένας πολίτης με μάσκα τύπου Anonymous και σημαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο τρελός με το πλακάτ “Μέρκελ έλα για τσιμπούκια”. Αμηχανία επικρατεί στο γενικό αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., που επιστράτευσε 8.000 πάνοπλους αστυνομικούς για την περίσταση.

Ιούνιος

Η ανεργία σπάει το φράγμα του 35% Ο Γιάννης Στουρνάρας ανακοινώνει φιλόδοξο πρόγραμμα τόνωσης της απασχόλησης, με παροχή κινήτρων για νέες προσλήψεις στους εργοδότες. Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, για κάθε εργαζόμενο που προσλαμβάνει μία επιχείρηση, θα της δίνεται δώρο άλλος ένας. Οι προσληφθέντες θα μοιράζονται τον κατώτατο μισθό μερικής απασχόλησης ενός εργαζομένου, ενώ θα εργάζονται και οι δύο με πλήρες ωράριο και χωρίς ασφάλιση. “Με το πρόγραμμα ‘Πάρε δύο – Πλήρωσε για μισό’ διορθώνουμε τις στρεβλώσεις της αγοράς και δίνουμε στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία”, αναφέρει το τηλεοπτικό σποτ για την προώθηση της πρωτοβουλίας.

Ιούλιος

Εκμεταλλευόμενος τα ολοένα εντεινόμενα οικονομικά προβλήματα και τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει στον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξαγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος και του εμβλήματος του Κινήματος. Η Κουμουνδούρου ετοιμάζει τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-Νέο ΠΑΣΟΚ ’13. “Λεφτά υπάρχουν”, λένε με νόημα συνεργάτες του κ. Τσίπρα σε “πηγαδάκι” με δημοσιογράφους. Ο κ. Βενιζέλος συγκαλεί Κεντρική Επιτροπή για να παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνειδητοποιεί ότι στο κόμμα έχουν μείνει μόνο αυτός και η γραμματέας του.

Αύγουστος

Κατακόρυφη πτώση παρουσιάζουν οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα. Η κατάσταση επιδεινώνεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό πολυεκατομμυριούχου Ινδού τουρίστα από μέλη της Χρυσής Αυγής. “Ήταν πολύ μαυριδερός, δεν τους θέμε εμείς αυτούς ναούμ, ουγκ”, δηλώνει στο Reuters ανθρωποειδές με λοστό και μαύρη μπλούζα.

Σεπτέμβριος

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ είναι οι νικητές των γερμανικών εκλογών. “Επιτέλους, τώρα μπορούμε να ξεφορτωθούμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη”, πανηγυρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. “Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από το Ευρώ”, ξεκαθαρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. “Ναι, καλά”, αναφέρει η λιτή απάντηση της καγκελαρίας.

Οκτώβριος

Η Κομισιόν αναγκάζεται να αναγνωρίσει ότι η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη των προβλέψεων, ενώ και το έλλειμμα θα παραμείνει πάνω από το στόχο. Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το “Μνημόνιο 4”. Η τρόικα απαιτεί, μεταξύ άλλων, την καταβολή συντάξεων μόνο τους ζυγούς μήνες, την απόλυση όλων των δημοσίων υπαλλήλων εκτός του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, καθώς και την ιδιωτικοποίηση του αέρα στα αστικά κέντρα. Η ΔΗΜ.ΑΡ. εκφράζει σοβαρές αντιρρήσεις στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, απειλώντας ότι θα ψηφίσει “παρών” σε τουλάχιστον ένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου.

Νοέμβριος

Οι διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο καταρρέουν, μετά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να δεχτεί την πώληση της ιδιαίτερης πατρίδας του, Καλαμάτας, σε γερμανικό γραφείο ταξιδίων. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει με δάκρυα στα μάτια ότι η Ελλάδα αναγκάζεται να αποχωρήσει από το Ευρώ, συνιστά ψυχραιμία και προκηρύσσει πρόωρες εκλογές για το Δεκέμβριο. Περιέργως, δεν παρατηρούνται πλιάτσικα στα σούπερ μάρκετ ούτε πανικός στα ATM, παρά μόνο ουρές χιλιομέτρων στα πρατήρια βενζίνης – ως γνωστόν, το σημαντικό για τον Έλληνα είναι το γεμάτο ρεζερβουάρ, όχι το άδειο στομάχι.

Δεκέμβριος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-Νέο ΠΑΣΟΚ ’13 κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό 32%. Η Χρυσή Αυγή έρχεται δεύτερη με 20%. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης με όποιον βρει μπροστά του. “Αυτή τη φορά έχουμε χρόνο, αφού απαλλαγήκαμε από το ζυγό του Μνημονίου και του Ευρώ”, δηλώνει ικανοποιημένος, καθώς εξέρχεται από συνάντηση με το προεδρείο των ΕΕΚ-Τροτσκιστών. Σύμφωνα με αναλυτές, η Ελλάδα θα αποκτήσει κυβέρνηση μέχρι την άνοιξη του 2014.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]