Σε σκέφτομαι κάποιες φορές.

Σε βλέπω να χτενίζεσαι στον καθρέφτη και να σουφρώνεις τα χείλη σου. Να μαγειρεύεις με εκείνη την ξεφτισμένη μπλε ποδιά και να σφυρίζεις κάποιες αόριστες μελωδίες, τραγούδια βλέπεις δεν ήξερες πολλά. Είχα επαναπαυτεί πως θα μου κάνεις εσύ εκείνο το υπέροχο σοκαλατένιο ρόφημα, και τόσα χρόνια δεν μπήκα ούτε μια στιγμή στον κόπο να μάθω τη συνταγή. Μου λείπουν οι ώρες που καθόμασταν στην κουζίνα.

Θυμάμαι τον τρόπο που γούρλωνες τα μάτια όταν άκουγες κάτι που σε ενοχλούσε, ακούω ακόμη τη βραχνάδα στη φωνή σου όταν με μάλωνες. Μου λείπουν τα γέλια που κάναμε όταν σου έλεγα που και που καμιά πρόστυχη λέξη, και μετά, σαν να θύμωνες με τον εαυτό σου που παρασύρθηκες, σοβάρευες απότομα.

 Σε σκέφτομαι κάποιες φορές. Αν και μακριά σου, μου άρεσε να μιλάμε με τις ώρες στο τηλέφωνο. Τώρα ξέρω, ότι όσο και αν παίρνω, δεν θα σηκώσεις εσύ το τηλέφωνο. Ξέρω ότι και να έρθω στο σπίτι, το μόνο που θα έχει μείνει εκεί είναι η ξεθωριασμένη εικόνα σου και η απουσία σου θα γεμίζει με αποχαιρετισμό τις αναμνήσεις.

Σε σκέφτομαι, όταν το βλέμμα μου πέφτει πάνω στις φωτογραφίες σου που στέκουν ακόμα στο τραπέζι. Δεν ξέρω γιατί, άλλα πάντοτε έτσι σε θυμάμαι. Είναι σαν ο χρόνος να πέρασε από πάνω σου και ύστερα να έφυγε, να σε ξέχασε. Φαντάζομαι εσύ θα αντιλαμβανόσουν με περισσότερη πικρία τη φθορά.

Θυμάμαι ήμασταν ξαπλωμένες στο κρεβάτι, ανάσκελα, και πόσο με εκνεύριζαν οι ερωτήσεις σου, δεν σταματούσες ποτέ να μιλάς. Να ‘ξερες τώρα πόσο με εκνευρίζει η σιωπή σου.

Δεν σου κράτησα ποτέ κακία που έφυγες χωρίς να με αποχαιρετήσεις, ίσως να το είχες κιόλας κάνει και εγώ να μην το κατάλαβα. Είναι αλλιώς να γνωρίζεις. Η υποψία δεν είναι αρκετή για να σε κάνει να νιώσεις.

Μόνο η βεβαιότητα είναι εκείνη που σε συντρίβει. Μόνο η βεβαιότητα.

(…για να τους ανθρώπους που κάπως, κάπου, κάποτε, έφυγαν από κοντά μας…)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]