Ανακοίνωση με την οποία ακολουθεί τη γνωστή τακτική αποπροσανατολισμού εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, όπου όχι μόνο αποποιείται ευθυνών για τη δολοφονική επίθεση στον Ασπρόπυργο αλλά ουσιαστικά θεωρεί “ηθικούς αυτουργούς” τα μέσα ενημέρωσης, την ΚΕΕΡΦΑ και το ΚΚΕ “για τις δολοφονικές επιθέσεις των παρακρατικών συμμοριών κατά των Εθνικιστών”. Ίσως είναι λίγο μπερδεμένα τα μυαλά των ανθρώπων που συνέταξαν την ανακοίνωση, ίσως προσπαθούν να μπερδέψουν τα μυαλά του κόσμου, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τους δράστες ως θύματα et vice versa.

Προσβολές και εν δυνάμει απειλές προς δημοσιογράφους και πολιτικούς φορείς, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Αν μη τι άλλο, αυτή η ανακοίνωση μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και το λεγόμενο “καθρεφτάκι”, ή τις γεμάτες επιχειρήματα απαντήσεις του τύπου “δεν είμαι εγώ χαζός, εσύ είσαι χαζός”.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση, χωρίς περαιτέρω σχολιασμό, αμφισβητώντας εάν τα γραφόμενα της Χ.Α. μπορούν να πείσουν ακόμα και τα ίδια τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης για την “αθωότητα” της:

“Από χθες το βράδυ, σύσσωμος ο ηλεκτρονικός, έντυπος και τηλεοπτικός Τύπος καταφέρεται εναντίον της Χρυσής Αυγής για μία επίθεση κάποιων εναντίον λαθρομεταναστών στον Ασπρόπυργο, με βάση μία ανακοίνωση της γνωστής παρακρατικής αριστερής φράξιας με την επωνυμία ‘ΚΕΕΡΦΑ’.

Μαζί με τα κανάλια και τους διάφορους ‘νταβατζήδες’ της ενημέρωσης, την Χρυσή Αυγή στοχοποίησαν και τα κόμματα, με πρωτοστάτη τους προδότες των αγώνων του λαού, τους μπολσεβίκους του ΚΚ€. Το κόμμα της προδοσίας, υιοθέτησε άκριτα τις ‘καταγγελίες’ των παρακρατικών παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για σύνδεση των δραστών με την Χρυσή Αυγή.

Η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της λέει ότι ‘η ταυτότητα των δραστών είναι γνωστή’, οπότε εμείς απλώς θα πούμε ‘ιδού η Ρόδος’ και θα τονίσουμε ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την βία από όπου κι αν προέρχεται και τονίζει ότι αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει επ’ ουδενί λόγω λύση για το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και τις παρελκόμενες συνέπειές της.

Από την δική μας πλευρά, έχοντας ξεκαθαρίσει τα παραπάνω, έχουμε να θυμίσουμε κάτι σε όσους κομματάρχες ή καναλάρχες υιοθέτησαν άκριτα την ανακοίνωση μίας εμπαθούς και διαρκώς ψευδόμενης παρακρατικής φράξιας, δημοσιεύοντας άρθρα με τίτλους και περιεχόμενο που στοχοποιούσαν την Χρυσή Αυγή:

Την προηγούμενη φορά που η εν λόγω ακροαριστερή οργάνωση στοχοποίησε την Χρυσή Αυγή, συντεταγμένες ομάδες παρακρατικών με φάρους στα οχήματά τους, πυροβόλα όπλα και βαριοπούλες επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων της Τ.Ο. Δυτικής Αττικής στον Ασπρόπυργο, τραυματίζοντας σοβαρά τρείς Συναγωνιστές και μία Συναγωνίστρια, θέτοντας ως κίνητρό τους παρόμοια ψευδή δημοσιεύματα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι δημοσιογραφίσκοι της πεντάρας, ότι με τέτοια άρθρα που υιοθετούν τα ψέμματα των ακροαριστερών καθίστανται ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ για τις δολοφονικές επιθέσεις των παρακρατικών συμμοριών κατά των Εθνικιστών

Αντιλαμβανόμαστε, βεβαίως, το πολιτικό συμφέρον που οδηγεί όλους αυτούς τους δημοσιογραφίσκους να υιοθετούν τέτοια ψέμματα εναντίον του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, όμως τους ανταπαντάμε με μία παράφραση της παροιμίας ‘καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή’. Όχι, κύριοι της δημοσιογραφίας, πλέον καμία ντροπή δεν είναι δουλειά. Είστε απλώς και μόνο ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ δολοφονικών επιθέσεων.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]