Ο Βρετανός πιλότος ήταν πραγματικά άπιαστος. Έκανε φανταστική εκκίνηση προσπερνώντας τον ομόσταυλό του. Ήταν σε δικό του ρυθμό καθώς έκανε τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο. Άξια είναι ο πρώτος νικητής του 2012.

Δεύτερος ο S.Vettel ο οποίος ευνοήθηκε από το αμάξι ασφαλείας που μπήκε στον 38ο γύρο και μπόρεσε να προσπεράσει το L.Hamilton ο οποίος συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Πολύ καλός στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν ο M.Webber. Ο Αυστραλός πιλότος δεν είχε καλή εκκίνηση με αποτέλεσμα να βρεθεί από 5ος, 9ος. Η καρό σημαία τον βρήκε στην 4η θέση, ενώ στους τελευταίους γύρους μονομάχησε με το Hamilton για το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πίσω του ο Fernanso Alonso ο οποίος έδειξε πως τελικά είναι δυνατή η Ferrari. Ο πιλότος της scuderia που ξεκίνησε από τη 12η θέση έκανε φανταστική εκκίνηση προσπερνώντας 4 μονοθέσια.
Πολύ καλή ήταν και η εκκίνηση του F.Massa ο οποίος κέρδισε πάνω από 5 θέσεις. Ωστόσο εγκατέλειψε, στον 47ο γύρο, ύστερα από επαφή που είχε με το Bruno Senna.

6ος ο Ιάπωνας Kamui Kobayashi με Sauber ο οποίος έδωσε μεγάλες μάχες με τον Kimi Raikkonen. Από τη άλλη ο Φιλανδός κατάφερε να κερδίσει συνολικά 10 θέσεις δείχνοντας πως η τέχνη δε ξεχνιέται.

Φανταστικός τερματισμός με τους S.Perez, J.Vergne, Paul di Resta και D.Ricciardo να μάχονται για τις θέσεις 8,9,10. Τελικά αυτός που δε βαθμολογήθηκε ήταν ο J.E.Vergne.

Πολύ καλά ξεκίνησαν τον αγώνα τους και οι 2 πιλότοι της Mercedes AMG F1. Ο M.Schumacher κέρδισε μια θέση στην εκκίνηση. Τελικά στο 10ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλήψει λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο Nico Rosberg κατάφερε να κερδίσει κάποιες θέσεις στην αρχή του αγώνα αλλά είδε την καρό σημαία από τη 12 θέση ύστερα από την επαφή που είχε με το S.Perez.

Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο P.Maldonado ο οποίος έκανε ένα φανταστικό και αλάνθαστο αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο. Από τη στιγμή που μπήκε το αμάξι ασφαλείας στα πιτ(41ο γύρο) ο πιλότος της Williams κόλλησε πίσω από το F.Alonso. Και ενώ βρισκόταν στην 6η θέση στη στροφή οχτώ πάτησε άτσαλα πάνω στα κερμπ με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να χτυπήσει στον τοίχο, χάνοντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία να βαθμολογηθεί.

Ακόμα ένα θύμα του B.Senna ήταν ο Romain Grosjean ο οποίος δε μπόρεσε να χαρεί τον αγώνα. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams έκλεισε τον Romain και πλήγωσε την Ε20 του με αποτέλεσμα να ο Γάλλος να εγκαταλείψει στο 2 γύρο.

Ακόμα ένας άτυχος ο N.Hulkenberg ο οποίος είχε επαφή με 2 μονοθέσια στην εκκίνηση και ο αγώνας του τελείωσε στον 1ογύρο.

Στον 37 γύρο ο Vitaly Petrov σταμάτησε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού με αποτέλεσμα την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. 5 γύρους αργότερα και ο άλλος πιλότος της Caterham, Heikki Kovalainen, εγκατέλειψε.

Αναλυτικά το αποτέλεσμα του GP της Μελβουρνης:

     Πιλότοι                       Μονοθέσιο          Βαθμοί
1.Jenson Button                McLaren               25
2.Sebastian Vettel            Red Bull                18
3.Lewis Hamilton            McLaren                15
4.Mark Webber                Red Bull                12
5.Fernando Alonso           Ferrari                  10
6.Kamui Kobayashi          Sauber                    8
7.Kimi Raikkonen             Lotus                      6
8.Sergio Perez                   Sauber                    4
9.Daniel Ricciardo           Toro Rosso             2
10.Paul di Resta                Force India             1
11.J.E. Vergne                   Toro Rosso
12.Nico Rosberg               Mercedes
13.Pastor Maldonado      Williams
14.Timo Glock                  Marussia
15.Charles Pic                   Marussia
16.Bruno Senna                Williams

Out

       Felipe Massa                  Ferrari
Heikki Kovalainen        Caterham
Vitaly Petrov                  Caterham
Michael Schumacher     Mercedes
Romain Grosjean          Lotus
Nico Hulkenberg           Force India
Narain Karthikeyan      HRT
Pedro De la Rosa           HRT       

Κ.Κ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]