Μετά την ανακοίνωση για την παρθενική εμφάνιση των Black Keys στη χώρα μας, όπου θα είναι headliners του Rockwave στις 30 Μαΐου, έχει δημιουργηθεί ένας «πυρετός» γύρω από το συγκρότημα, ο οποίος έχει παρασύρει από αυθεντικούς φανς, μέχρι όσους έχουν ακούσει κάποια στιγμή, κάπου, το Lonely Boy ή το Little Black Submarines.

Πόσα όμως πραγματικά ξέρεις για το δίδυμο από το Οχάιο; Το 3pointmagazine.gr μάζεψε γεγονότα, δηλώσεις και, φυσικά, τις ανάλογες φωτογραφίες και σας τις παρουσιάζει. Για το σασπένς τα συνθέσαμε σε μια υποτυπώδη αντίστροφη μέτρηση, ξεκινώντας από το νούμερο 20.

20. Ο θείος του Patrick Carney, Ralph, έπαιζε σαξόφωνο πλάι σε γνωστούς μουσικούς, όπως ο Tom Waits, οι B-52s, ο Elvis Costello και οι They Might Be Giants. Αν προσέξετε λίγο είναι εμφανής η ομοιότητα των δύο.

Ralph_Carney

19. Ο Dan Auerbach έχει πολωνοεβραϊκές ρίζες. Ο προπάππος του ήταν από τους επιζώντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης ενώ η γιαγιά του έφυγε από τη χώρα λίγο πριν την εισβολή των γερμανικών δυνάμεων.

18. Το 2010 χάκαραν το προσωπικό e-mail του Pat Carney, με τους χάκερς να στέλνουν e-mail παντού πως έχει ξεμείνει στην Αγγλία και έχει ανάγκη από λεφτά για να επιστρέψει.

17. Την ίδια χρονιά κέρδισαν 3 Grammy για το άλμπουμ τους Brothers. Επίσης κέρδισαν το βραβείο για την πιο γρήγορη αποχώρηση, καθώς έμειναν στο χώρο συνολικά περίπου ένα τέταρτο.

16. Πριν αποκτήσει φήμη το συγκρότημα αναγκαζόταν να κάνει και άλλες δουλειές. Ο Pat έκανε τηλεμάρκετινγκ, ενώ ο Dan έπαιζε «μουσική για δείπνο» σε ένα εστιατόριο για χορτοφάγους.

Black_Keys1

15. Τα μικρότερα αδέρφια του δίδυμου, Michael Carney και Geoff Auerbach, ήταν σχολικοί φίλοι και η αφορμή να γνωριστεί το συγκρότημα σε ένα παιχνίδι αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Για την ακρίβεια, οι δυο τους γνωρίζονταν, αλλά δεν έκαναν παρέα, μέχρι τότε.

14. Το τραγούδι Set You Free περιλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας School of Rock. Αν αναρωτιέστε πότε ακούγεται, κάντε μια αναδρομή στη σκηνή με τον Jack Black και την Joan Cusack στην καφετέρια.

13. Η δισκογραφική εταιρεία με την οποία συνεργάζονται οι Black Keys, Nonesuch Records, ξεκίνησε ως δισκογραφική κλασσικής μουσικής.

Black_Keys2

12. Η πρώτη γυναίκα του Pat, με την οποία χώρισε το 2008, έγραψε ένα άρθρο με τον τίτλο «Εικόνες από έναν Rock ‘N’ Roll γάμο». Στον πρόλογο αναλύει πως τη μέρα που ζήτησε διαζύγιο φορούσε την μπλούζα τους με το λογότυπο των Tin Huey, μπάντας που κατάγεται από την ίδια πόλη με τους Keys.

11. Ο… μικρός Carney, Michael, σχεδίασε μια συλλεκτική φανέλα μπέιζμπολ, η οποία πωλούνταν στις συναυλίες του συγκροτήματος προς 15£. Ο λόγος; Η συγκέντρωση χρημάτων για το παιδικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ του West Acron. Σύμφωνα με τον Pat Carney: «Ο Dan και εγώ παίζαμε μπέιζμπολ εκεί πριν ασχοληθούμε με τη μουσική. Ήταν ένα πραγματικά θετικό χόμπι που μας κρατούσε μακριά από την τηλεόραση».

Black_Keys_baseball

10. Στις επισκέψεις του στο Λονδίνο, το συγκρότημα συχνά μένει στο ξενοδοχείο Columbia, γνωστό και από τους Oasis και το ομώνυμο τραγούδι που έγραψαν όταν τους έδιωξαν από το ξενοδοχείο λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Και οι Keys όμως δεν πάνε πίσω, καθώς ένα βράδυ που ο σερβιτόρος δεν μπορούσε (ή άντεχε) πλέον να τους εξυπηρετήσει, έδεσαν ένα τραπεζομάντιλο στην κάνουλα της μπύρας, ώστε να ρέει όλο το βράδυ.

9. Ένα από τα προσωνύμια του Pat είναι το «πωλητής», λόγω της προηγούμενης δουλειάς του, αλλά κυρίως του χρωματιστού του drum kit.

8. Στα 12 του ο Pat πήρε στα χέρια του το πρώτο του μουσικό όργανο: Μια κιθάρα. Μετά από παρακάλια στον πατέρα του και πολλά μαθήματα, όπως παραδέχθηκε, ήταν ο χειρότερος κιθαρίστας της γειτονιάς: «Δεν μπορώ να τραγουδήσω καθόλου, δεν μπορώ να μουρμουρίσω μελωδίες και δεν μπορώ να γράψω riffs». Αντίθετα, δεν έχει κάνει ούτε ένα μάθημα ντραμς και αγοράζει περιοδικά σχετικά με αυτά μόνο όταν είναι και ο ίδιος μέσα.

Black_Keys_house

7. Πριν αποκτήσουν δικό τους οδηγό, το δίδυμο χρησιμοποιούσε ένα παλιό βανάκι Chrysler το οποίο ονόμαζαν Γκρι Φάντασμα.

6. Η Stephanie Gonis, πρώην πλέον σύζυγος του Dan, έλαβε ως διατροφή 5 εκ. $ και μια τούφα από τα μαλλιά του Bob Dylan.

5. Το συγκρότημα έχει πειραματιστεί (αναμενόμενο) και με ναρκωτικά. Τρώγοντας μανιτάρια καθ’ οδόν από το Άμστερνταμ για το Παρίσι, προσπάθησαν να κατεβούν από το βαν σε μια στάση. Ο Dan θυμάται πως «ήταν σαν να μπαίνεις στο εργοστάσιο του Willy Wonka».

4. Ο Pat κάνει μια μηνιαία εκπομπή στο σταθμό SiriusXM. Ονομάζεται Serious Boredom (Σοβαρή Βαρεμάρα) και είναι μια «μίξη κλασσικής indie rock ζυμωμένη με Captain Beefheart». Κάθε εκπομπή έχει διαφορετικό θέμα, επικεντρωμένο σε διαφορετικές κάθε φορά πόλεις των ΗΠΑ.

3. Το εξώφυλλο του Turn Blue σίγουρα δεν ενθουσίασε πολλούς. Μια μερίδα οπαδών τους μάλλον απογοητεύτηκε όταν το είδε, καθώς φήμες διέδιδαν ένα «εναλλακτικό» εξώφυλλο, το οποίο θα παρουσίαζε έναν ελέφαντα την ώρα που κάνει την ανάγκη του.

Black_Keys3

2. Οι στόχοι που έχουν βάλει στη ζωή τους είναι μάλλον διαφορετικοί από των συνηθισμένων ροκ σταρ. Στον Dan αρκεί να μην χρεοκοπήσει ή να μην κολλήσει κάποια ανίατη ασθένεια. Από την άλλη πλευρά, ο Pat ανυπομονεί να γίνει «ένας 70χρονος γέρος χωρίς αίσθηση της γεύσης, που θέλει να τρώει συνέχεια μουστάρδα».

1. Το όνομα του συγκροτήματος είναι εμπνευσμένο από τον φίλο τους και σχιζοφρενή καλλιτέχνη Alfred McMoore. Όπως λέει ο Pat, «φώναζε τους ανθρώπους που δεν συμπαθεί DFlats και Black Keys».

Τώρα που τα γνωρίζετε όλα αυτά, μπορείτε να πάτε στο επόμενο Rockwave με τη σιγουριά πως δεν θα σας πιάσουν αδιάβαστους, ό,τι κι αν σας ρωτήσουν για το ποιους πάτε να δείτε. Αντί επιλόγου, το τραγούδι που προσωπικά προτιμώ από το συγκρότημα και το Turn Blue.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]