Ποιος είναι ο τίτλος της ταινίας; «Batman v Superman: Dawn of Justice».

Για ποιο λόγο τρέξαμε να πάμε να τη δούμε; Γιατί πλακώνονται δύο από τους πιο γαμάτους σούπερ ήρωες όλων των εποχών.

Εσένα ρε Ζακ Σνάιντερ, γιατί νομίζεις ότι σε επέλεξαν να τη σκηνοθετήσεις τη ρημαδοταινία; Για να βρεις έναν καλό λόγο να τσακωθεί ο Superman με τον Batman.

Βρήκες; Όχι.

Κριτικός κινηματογράφου δεν είμαι και το site έχει ξεχωριστή στήλη για τις ταινίες (και είναι και γαμάτη), αλλά δεν μπορώ να τα κρατήσω μέσα μου, ρε γαμώτο!

Άνθρωπας είμαι και με πλήγωσε αυτό που είδα.

Αγαπητέ, Ζακ Σνάιντερ, φάγαμε πάνω από μία ώρα για να αναλύσουμε το ψυχολογικό προφίλ των ηρώων και τις (και καλά) πλεκτάνες που σκαρφιζόταν ο Λεξ Λούθορ. Και τελικά που καταλήξαμε; Οι πιο γαμάτοι σούπερ ήρωες όλων των εποχών δεν πήραν χαμπάρι για το τι σχεδίαζε ο Λεξ, δεν πείραξαν ούτε μία τρίχα από το γελοίο μαλλί του και κάποια στιγμή κατέληξαν να πλακώνονται μεταξύ τους στα χωράφια.

Έχεις καταλάβει ακόμα κι εσύ ο ίδιος γιατί πλακώθηκαν ο Batman με τον Superman; Πες την αλήθεια. Προφανώς, όχι.

Για τόσο γελοίους λόγους και χωρίς καν να βρεθούν μία φορά για να το συζητήσουν, βρε αδερφέ, μπας και βρουν λύση, δεν τσακώνονται ούτε η Ερατώ με τον Αχιλλέα. Ναι, για τα ανίψια μου λέω που ακόμα πάνε στον παιδικό σταθμό.

Κι αν θεωρείς πως δεν έχει μεγάλη σημασία το γιατί τσακώθηκαν, τότε γιατί έπρεπε να χάσουμε τόσο χρόνο; Ας πλακώνονταν από την αρχή, να γουστάρουμε κι εμείς. Γιατί, για να τα λέμε όλα στις σκηνές δράσεις και στα κλωτσομπουνίδια είσαι καλός μάστορας.

Δεν το έκανες, όμως. Και εντάξει, η  ταινία πες στ` αρχίδια μας. Είμαι σίγουρος πως σε έπρηξαν κι εσένα να χωρέσεις μέσα όλες αυτές τις άχρηστες πληροφορίες για το… σύμπαν της DC. Δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο «φορτωμένη» ήταν η ταινία. Τον Batman, όμως, δεν τον λυπήθηκες ρε, αθεόφοβε;

Φίλε Ζακ, αν δεν το έχεις καταλάβει, το μόνο που κατάφερες την πρώτη μιάμιση ώρα της ταινίας με τις δήθεν επεξηγήσεις σου ήταν να καταστρέψεις το προφίλ του Batman.

Είναι μεγάλο το κατόρθωμα να μετατρέψεις τον πιο γαμάτο σούπερ ήρωα που υπήρξε ποτέ (σ` ευχαριστούμε Κρίστοφερ Νόλαν), σε άτομο πιο κομπλεξικό και από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δήθεν γαμίκος, με κακό χιούμορ, ξινομούρης, που πιστεύει πως μπορεί να εξαγοράσει ακόμη και κάποιον που άφησε ανάπηρο και πάνω απ` όλα κομπλεξικός όσο δεν πάει. Που πιστεύει όσα γράφει η Espresso της Γκόθαμ Σίτι πως «ο Superman μας κάνει τώρα τον καλό, αλλά μια μέρα, θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και θα έρθει να μας γαμήσει».

Τέτοια ζημιά στον Batman, ούτε ο Joker σε συνεργασία με τον Bane δεν είχαν καταφέρει να κάνουν τόσα χρόνια.

Αλλά έπρεπε να το είχαμε καταλάβει από την αρχή. Όταν διάλεξαν τον Ben Affleck για τον ρόλο…

*Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]