Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο χρησιμοποίησε σκληρά λόγια για να καταγγείλει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής απονομής των βραβείων Τόνι χθες το βράδυ.

Ο Ντε Νίρο εμφανίστηκε στη σκηνή του Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει τον αστέρα της ροκ Μπρους Σπρίνγκστιν.

“Ένα πράγμα θα πω. Να πάει να γ…ο Τραμπ”, είπε ο Ντε Νίρο χωρίς δισταγμό.

Στο κοινό βρίσκονταν ηθοποιοί του θεάτρου, σκηνοθέτες και παραγωγοί, οι οποίοι σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τον Ντε Νίρο. “Δεν λέμε πλέον ‘κάτω ο Τραμπ’. Λέμε ‘Να πάει να γ…ο Τραμπ’ “.

Χωρίς να συνεχίσει τη σκληρή κριτική του ο πολυβραβευμένος ηθοποιός παρουσίασε τον Σπρίνγκστιν.

“Μπρους, μπορείς να ξεσηκώσεις τα πλήθη όσο κανένας άλλος. Και το πιο σημαντικό, σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς, ξεσηκώνεις τους ψηφοφόρους, πάντα μαχόμενος–όπως εσύ περιγράφεις με τα δικά σου λόγια–για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στην κυβέρνηση. Πόση ανάγκη τα έχουμε αυτά τώρα!”.

Το δίκτυο CBS μετέδωσε τα σχόλια του Ντε Νίρο σε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, οι πρώτοι που άκουσαν τα σκληρά λόγια του ηθοποιού ήταν το κοινό και οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την τελετή βράβευσης των καλύτερων ερμηνευτών του Μπρόντγουεϊ, με αποτέλεσμα τα σχόλια του ηθοποιού να κάνουν τον γύρο του Twitter.

“Τα σχόλια του κ.Ντε Νίρο ήταν εκτός προγράμματος και αναπάντεχα”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το CBS. “Τα προσβλητικά λόγια αφαιρέθηκαν από την μετάδοση”. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει.

Ο Ντε Νίρο είναι δεδηλωμένος φιλελεύθερος και τον τελευταίο καιρό κλιμακώνει τις φραστικές του επιθέσεις εναντίον του ρεπουμπλικανού προέδρου Τραμπ σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπου παρίσταται. Την τελετή απονομής των βραβείων Tony παρακολούθησαν πέρυσι περίπου έξι εκατομμύρια αμερικανοί τηλεθεατές.

Πληροφορίες: left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]