Σαν σήμερα, πριν τρία χρόνια λειτούργησε για πρώτη φορά το ανεξάρτητο και αυτοδιαχειριζόμενο 3pointmagazine.gr. Ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν και πιστεύουν σε εμάς. Όσους μοιράζονται μαζί μας σκέψεις για να γίνει το περιοδικό μας καλύτερο, ένα περιοδικό από τα κάτω χωρίς αφεντικά, που θέλει να συνεχίσει να μεγαλώνει.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας διαβάζετε και φτάσαμε σε επιδόσεις, που δεν περιμέναμε, όχι γιατί δεν πιστεύουμε στους εαυτούς μας, αλλά γιατί οι δυνατότητες προώθησης της δουλειάς μας είναι περιορισμένες. Διαψευστήκαμε. Οι δυνατότητες, να φτάσει το 3pointmagazine ακόμη και σε αναγνώστες, πολύ μακριά από εμάς, είναι υπαρκτές και από μέρα σε μέρα γίνονται περισσότερες.

Το Νοέμβρη ξεπεράσουμε τους 80.000 επισκέπτες και σε μια μέρα μόνο τους 30.000. Συνολικά, τη χρονιά που μας πέρασε, ήταν εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί επέλεξαν να «ξεφυλλίσουν» το περιοδικό μας και να περάσουν ένα μέρος του χρόνου τους διαβάζοντας κείμενά μας. Είχαμε περισσότερους επισκέπτες και από τις δυο προηγούμενες χρονιές μαζί.

Πίσω από τα μεγάλα νούμερα, πίσω από την οποιαδήποτε επίδοση έχουμε, υπάρχει σκληρή καθημερινή δουλειά. Τίποτα δεν έρχεται ουρανοκατέβατο, ειδικά στην αυτοδιαχείριση. Από το πώς θα γίνει θα γίνει ένα ρεπορτάζ, μέχρι το πώς θα αυξήσουμε τους πόρους μας, όλα γίνονται συλλογικά. Διαδικασία που απαιτεί υπομονή και επιμονή.

Οι καθημερινές δυσκολίες ωστόσο, είναι οι προκλήσεις που μας αρέσει να φέρνουμε εις πέρας. Μέσα από ατελείωτες καθημερινές κουβέντες και συνεννοήσεις, συχνές συνελεύσεις και αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο, καταφέρνουμε να προχωράμε και βρίσκουμε βηματισμό.

Τη χρονιά που ολοκληρώνουμε σήμερα, είμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε και αναδείξαμε σειρά από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως ρατσιστικές επιθέσεις σαν και αυτή στον Ερμή στον Γκάζι, από ομοφοβικούς. Είμαστε περήφανοι γιατί κάναμε συνεχείς αποστολές στις Σκουριές, όπου είδαμε με τα μάτια μας την καταστροφή που συντελείται και την καταγράψαμε. Γιατί έφτασε η χάρη μας μέχρι το Παρίσι και φωνάξαμε “Je suis Charlie”. Γιατί κάναμε συνεντεύξεις με σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της Τέχνης, όπως ο Γεράσιμος Γεννατάς. Γιατί κάναμε σάτιρα χωρίς όρια. Η Σαλαμάνδρα έθιξε ακόμη και αυτά που για κάποιους δεν θίγονται. Κυρίως όμως είμαστε περήφανοι γιατί δείξαμε ότι η δημοσιογραφία μπορεί να γίνει και αλλιώς και μπορεί να έχει απήχηση.

Μετά από μια γεμάτη χρονιά, στις 25 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, θα ξεδώσουμε! Θέλουμε να θυμηθούμε όλα αυτά τα τρία χρόνια αλλά και να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας με άλλα συνεργατικά και αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα. Θα χαρούμε να σας δούμε. Προσεχώς λεπτομέρειες…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]