Η Σαουθάμπτον μοιάζει με μαγαζί που για χρόνια έβγαζε με το ζόρι τα έξοδά του και παρέμενε ανοιχτό και με το που ανέβηκαν ξαφνικά οι μετοχές της στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ξεπουλάει χωρίς να την νοιάζει το αύριο. Να βγάλει όσο περισσότερα μπορεί από τα ακριβά «προϊόντα» που έχει και μετά ας το κλείσει το μαγαζί.

Δεν λειτουργούν έτσι όμως οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Ή μάλλον όσες λειτουργούν έτσι είναι καταδικασμένες στην αποτυχία. Δεν γίνεται να αναπληρώσεις πέντε βασικούς παίχτες από τους 11 της περσινής ομάδας και να πας το ίδιο καλά ή καλύτερα την επόμενη σεζόν.

Λουκ Σο, Άνταμ Λαλάνα, Ντέγιαν Λόβρεν, Κάλουμ Τσάμπερς, Ρίκι Λάμπερτ αποτελούν ήδη παρελθόν από τη Σαουθάμπτον και είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν και οι Μόργκαν Σνέιντερλεν και Τζέι Ροντρίγκες. Σε περίπτωση που φύγουν και οι δύο τελευταίοι θα μιλάμε για 7 αποχωρήσεις βασικών παιχτών. Όποιους και να φέρεις, δύσκολα θα βρει ρυθμό η ομάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περσινή Τότεναμ. Πήρε 100 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση του Γκάρεθ Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης και αγόρασε ΌΠΟΙΟΝ ήθελε, αλλά αυτό που έβγαλε στο χορτάρι την έφτασε μέχρι την 6η θέση και το Europa League. Δεν το λες και τρομερό κατόρθωμα, έχοντας ξοδέψει τόσα εκατομμύρια.

Είναι κρίμα όταν πάει να φτιαχτεί κάτι καλό σε μία ομάδα, οι ιδιοκτήτες της να μην προσπαθούν να το προστατέψουν και να χτίσουν πάνω σε αυτό για να πάνε ακόμα ψηλότερα, αλλά να έχουν το μυαλό τους μόνο στα λεφτά και στο ξεπούλημα.

Ακόμα και ο ίδιος ο τεχνικός της ομάδας, ο Ρόναλντ Κούμαν, πόσταρε μια χαρακτηριστική φωτογραφία που περιγράφει την κατάσταση στην Σαουθάμπτον αυτές τις μέρες.

 

 

Η Σαουθάμπτον μέχρι σήμερα (29/7) έχει βάλει στην τσέπη περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει πουλήσει, δύο από τα μεγαλύτερα όπλα της. Αν πουλήσει και τους Σνέιντερλεν και Ροντρίγκες θα έχει πολύ περισσότερα. Από αυτά προς το παρόν έχει ξοδέψει τα 20 για να φέρει τους Γκρανσιάνο Πελέ και Ντούσαν Τάντιντς από το ολλανδικό πρωτάθλημα, τους οποίους ξέρει πολύ καλά ο Ολλανδός τεχνικός.

Το θέμα δεν είναι πόσα από αυτά που θα εισπράξει τελικά, θα τα επενδύσει για την ενίσχυση της ομάδας. Το θέμα είναι να μην γινόταν εξαρχής το ξεπούλημα, αλλά να χτιζόταν κάτι ακόμα καλύτερο με τον υπάρχοντα κορμό και προφανώς και με κάποιες αποχωρήσεις για να υπάρξει ρευστό για μεταγραφές. Άλλο το ένα όμως, άλλο το άλλο.

Δυστυχώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, οι «μικρές» ομάδες είναι καταδικασμένες να παίζουν το ρόλο του τροφοδότη των μεγάλων. «Απαγορεύεται» να συσπειρωθούν, να οργανωθούν να κάνουν μακροπρόθεσμο πλάνο. Είναι «αναγκασμένες» να πουλάνε ό,τι καλύτερο έχουν σε αυτούς που έχουν και δεν μπορούν να κάνουν όνειρα για ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Σας θυμίζει κάτι;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts