Είναι καθήκον όλων μας να αγωνιζόμαστε για ελευθερία και ισότητα, για να κάνουμε σαφές ότι η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και η θέση του φασισμού είναι στο περιθώριο.

Με αφορμή την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ σήμερα τα ξημερώματα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αντιφασιστική κινητοποίηση αύριο, Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της νεολαίας:

Μετά την εντελώς απαράδεκτη και παράνομη αφαίρεση της σημαίας από τον 11χρονο Αμίρ, που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, κάτι για το οποίο έλαβε άμεσα πρωτοβουλίες το Υπουργείο Παιδείας, σημειώθηκε τα ξημερώματα ένα περιστατικό ακραίας ρατσιστικής βίας σε βάρος του μαθητή από το Αφγανιστάν. Μια ομάδα φασιστών, που εμφανώς έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, επιτέθηκαν στο σπίτι του Αμίρ και της οικογένειάς του στον Άγιο Ιωάννη, πετώντας πέτρες και μπουκάλια, σπάζοντας τα τζάμια και προτρέποντάς τον να γυρίσει στην πατρίδα του.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά σειρά επιθέσεων σε μετανάστες και πρόσφυγες, στις οποίες έχει επιδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο η Χρυσή Αυγή το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να σπείρει το φόβο και να κερδίσει έδαφος στις γειτονιές μας. Είχε προηγηθεί η απαράδεκτη απόφαση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, που έδωσε χώρο στις ρατσιστικές αντιλήψεις, παρακάμπτοντας το αποτέλεσμα της αρχικής κλήρωσης και στερώντας από τον Αμίρ το δικαίωμα να κρατήσει τη σημαία στη μαθητική παρέλαση. Εξίσου στρεβλή στάση τήρησε όμως και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που με ανακοίνωσή του στηρίζει πλήρως τη στάση του διευθυντή και μόνο κατ’ επίφαση καταδικάζει τα ρατσιστικά φαινόμενα.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η επίθεση στο σπίτι του Αμίρ πρέπει να μας αφυπνίσει όλους/ες. Η τοπική κοινωνία και ιδίως οι νέοι άνθρωποι έχουν χρέος να αντιδράσουν, απομονώνοντας τις φασιστικές συμπεριφορές και δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι στον Αμίρ και όσους/ες βιώνουν το ρατσιστικό μίσος στην καθημερινή τους ζωή. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και την αυστηρή τιμωρία των δραστών της επίθεσης. Η Χρυσή Αυγή και οι οπαδοί της δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες ανενόχλητοι, αλλά πρέπει να βρουν απέναντί τους την Πολιτεία και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Καλούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης να καταδικάσει απερίφραστα τόσο την αφαίρεση της σημαίας από τον Αμίρ, όσο φυσικά και τη θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι που διαμένει με την οικογένειά του.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε αντιφασιστική κινητοποίηση αύριο, Σάββατο 4 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, στην Πλατεία Καλογήρων (Μετρό Δάφνης).

Είναι καθήκον όλων μας να αγωνιζόμαστε για ελευθερία και ισότητα, για να κάνουμε σαφές ότι η θέση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή και η θέση του φασισμού είναι στο περιθώριο.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]