Το διάλειμμα, το μάθαμε όλοι πρώτη φορά στο σχολείο, αλλά το ‘χουμε ανάγκη ακόμα. Η φυσική και τ’ αρχαία αντικαταστάθηκαν από μια μάλλον σκληρότερη ρουτίνα, με λιγότερες δυνατότητες διαφυγής.

Ο νους όμως είναι αληταριό κι όλο δραπετεύει, όπως λέει κι ο Θανάσης. Κι αν δεν μπορεί κανείς να την “κάνει” για νησιά, βουνά και λιβάδια, βρίσκει καταφύγιο σε μελωδίες που φέρνουν τη θάλασσα δίπλα του, το αεράκι να τον αγγίζει και τις μυρωδιές από τα λουλούδια να τον πολιορκούν. Παρέα αυτή την εβδομάδα με τον Πόλυ Αβουζουκλίδη από τα Φρούτα του Δάσους, ταξιδεύουμε σε μέρη μακρινά, σε μέρη ονειρεμένα, όπου νιώθουμε ευτυχία και γαλήνη.

polusfroutahea

Στο repeat…

Το Κύμα του Κωνσταντίνου Βήτα. Ο τίτλος είναι αντιπροσωπευτικός της αίσθησης που προκαλεί το κομμάτι. Ορχηστρικό, με ελαφριά φωνητικά να το συνοδεύουν, με ηλεκτρονικά γεμίσματα, θυμίζοντας σε στυλ το Test των Chemical Brothers σε συνεργασία με τον Richard Αshcroft. Ανήκει στον δίσκο “Για σένα με αγάπη”, κερδίζοντας τον τίτλο της καλύτερης δουλειάς του Κωνσταντίνου Βήτα από τη Στέρεο Νόβα μετά εποχή από τις τότε δισκοκριτικές και μάλλον όχι άδικα.

Music Stories…

Φρούτα του δάσους – Λιβάδια

Π.Α.: “Το θεωρώ από τα πιο αδικημένα τραγούδια του δίσκου μας. Είναι από τα κομμάτια που οπότε το παίζουμε ζωντανά μαζί με τα παιδιά, νιώθω σαν να γεννιέται εκείνη την στιγμή, έχω τον ίδιο ενθουσιασμό με όταν πρωτοβγήκε. Το τραγουδάκι αυτό βγήκε λοιπόν, με αφορμή τον φίλο μου τον Παναγιώτη. Τα καλοκαίρια κάναμε πολλές βόλτες με το αυτοκίνητο και μου ‘λεγε πάντα “Ρε Πόλυ γράψε κάνα ταξιδιάρικο κομματάκι να το ακούμε ρε φίλε στο αμάξι”, ε έτσι και έγινε.

Έγραψα πρώτα την μπασογραμμή και μετά έβγαλα τις υπόλοιπες μελωδίες. Να σημειώσω πως στην αρχή το κομμάτι ήταν σε ύφος electro στον υπολογιστή του Παναγιώτη και αργότερα με τα Φρούτα μπήκαν και οι κιθάρες.

O Πόλυς προτείνει…

National – Think you can wait

Τον τελευταίο καιρό έχω φάει σκάλωμα με το «think you can wait» από National. To θεωρώ πανέξυπνο κομμάτι συνθετικά και στιχουργικά. Μέσα από την απλότητα του σε ξεσκίζει πραγματικά ψυχικά. Η ερμηνεία του Μatt Berninger σε συνδυασμό με την ενορχήστρωση του τραγουδιού είναι συγκλονιστική.

Inbox…

H δική σας πρόταση αυτή την εβδομάδα από την Όλγα, που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή σε καλλιτέχνες διαμάντια όπως ο Αλέξης Καραβέργος. Δεν θα διαφωνήσω.

Αλέξης Καραβέργος – Ο βασιλιάς σου να γίνω

*Μην ξεχνάτε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις στο papantoniou90@yahoo.gr. Ραντεβού την άλλη εβδομάδα…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]