Επί δέκα ολόκληρα λεπτά προσευχόταν μόνος στον Πανάγιο Τάφο ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με όχι-και-τόσο-έγκυρα δημοσιεύματα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να μη χάσει η Νέα Δημοκρατία το θρησκόληπτο εκλογικό της ακροατήριο.

 Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος ζήτησε, λέει, να προσκυνήσει μόνος του ο πρωθυπουργός, γι’ αυτό και οι υπουργοί που τον συνόδευαν έμειναν απ’ έξω. Έτσι, ο κ. Σαμαράς επιδόθηκε απερίσπαστος σε ένα από τα αγαπημένα του χόμπι: να συνομιλεί με τον Θεό.

 Την τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τα Ουράνια ήταν πριν περίπου ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τον προϋπολογισμό του 2013. Όλοι είδαμε πώς κατέληξε αυτή η ιστορία – φαίνεται πως ο Ύψιστος δεν ακούει καλά όταν γίνεται υπεραστική κλήση από Αθήνα.

 Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η κυβερνητική αποστολή στους Άγιους Τόπους. Με την πρόφαση της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, δήθεν για την ενίσχυση των διμερών επαφών και την προσέλκυση επενδύσεων, ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία να τα πει επιτέλους από κοντά με τον Θεό.

 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τον Ύψιστο αναμένεται να έχουν ευεργετική επίδραση στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πλέον, δεν πρέπει να αποκλείεται θεία παρέμβαση ώστε οι εκτός πραγματικότητας προβλέψεις της κυβέρνησης για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας να γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές μας.

samarasgod2

Η ευλάβεια του πρωθυπουργού φαίνεται ότι διευρύνει συνεχώς τις μεταφυσικές συμμαχίες της ελληνικής κυβέρνησης. “Η Παναγία βλέπει με θετικό μάτι το ταξίδι του κ. Σαμαρά στα μέρη της και ασκεί πιέσεις για να υιοθετηθεί το υπεραισιόδοξο σενάριο περί ανάπτυξης και επιστροφής στις αγορές το 2014”, τόνισε στο 3pointmagazine.grαρχάγγελος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. “Το λόμπι των Αντίχριστων που έφεραν την ορθόδοξη Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση θα ηττηθεί”, πρόσθεσε με νόημα.

 Το Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβει την ικανοποίησή του, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα της ολιγόλεπτης συνάντησης Σαμαρά – Θεού φάνηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Οι πρωτοσέλιδες ειδήσεις για την έκθεση του ΔΝΤ, που θεωρεί μονόδρομο το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και αναπόφευκτα νέα μέτρα ύψους 6,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, θάφτηκαν στο αρχείο και αντικαταστάθηκαν από καθησυχαστικές δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου.

 Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμαχία κυβέρνησης – Παραδείσου, σχεδιάζεται η καθιέρωση της προσευχής στον “πρωινό καφέ” του πρωθυπουργικού επιτελείου, η καθημερινή μετάδοση του όρθρου και του εσπερινού από τη Δημόσια Τηλεόραση και η μεταφορά του υπουργείου Παιδείας στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]