Δύο σε ένα το σημερινό μας θέμα φίλες και φίλοι! Αποκαλύπτουμε την εντολή που έδωσε ο Κάρολος Παπούλιας στους εργαζόμενους του Προεδρικού Μεγάρου, να προετοιμάσουν το έδαφος για την υποδοχή Βενιζέλου, μετά τη δεδομένη πανωλεθρία της Ελιάς στις ευρωεκλογές και παράλληλα ρίχνουμε φως στο μυστηριώδες ταξίδι του γυρισμού από τις Κάννες, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

Άπαντες γνωρίζουν πως τα τελευταία χρόνια ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πει τόσα πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό, που ο Βαρόνος Μινχάουζεν φαντάζει πια… ψιλογατάκι μπροστά του.

Παρόλα αυτά ο καλόπιστος γεράκος, που ονομάζουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας, πίστεψε το προεκλογικό δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υποστήριξε πως αν η Ελιά πατώσει στις ευρωεκλογές, θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές.

Ο Κάρολος Παπούλιας, δεν θέλει να πιαστεί απροετοίμαστος και έδωσε εντολή στους υπαλλήλους του προεδρικού Μεγάρου να ξεκινήσουν από τώρα τις διαδικασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή Βενιζέλου στις 26 Μαϊου. Άλλωστε, δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και βρήκε μία ευκαιρία να… ξεμουδιάσει από τον διακοσμητικό του ρόλο.

Μαθαίνουμε πως ήδη έχουν αρχίσει στο Προεδρικό Μέγαρο να μαζεύουν τα χαλιά, ενώ οι σκούπες και οι σφουγγαρίστρες έχουν πάρει… φωτιά. Παράλληλα, χιλιάδες είναι οι εθελοντές που εργάζονται πυρετωδώς για να στήσουν στο Ζάππειο το event του αποχωρισμού, μία φαντασμαγορική εκδήλωση που νέοι και γέροι θα γιορτάσουν τη διάλυση της κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση της χώρας, που τόσο λαχταρούν.

Ο κ. Παπούλιας αγόρασε και καινούριες μπαταρίες για το ακουστικό βαρηκοϊας, ώστε να ακούσει καλύτερα τι έχει να του πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποφάσισε να διαθέσει χώρο στον κήπο του Μεγάρου για να προσγειωθεί ελικόπτερο, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να παραλάβει άμεσα τον κ. Βενιζέλο και να τον μεταφέρει στις Βρυξέλλες, όπου μαθαίνουμε πως καλοβλέπει της θέση του Επιτρόπου.

Όσο εσύ κοιμόσουν…

Τις εξελίξεις παρακολουθεί από κοντά και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αισθάνεται δικαιωμένος μετά τα δημοσιεύματα των Financial Times, με το παρασκήνιο στις Κάννες.

Κι αυτό φίλες, φίλοι και γυναίκες με μούσια είναι το δεύτερο θέμα που θα αναλύσουμε, καθώς έπεσε στα χέρια μας, εντελώς τυχαία (όπως εκλέχθηκε ο Μπούκουρας με τη Χρυσή Αυγή), πλούσιο φωτογραφικό από το ταξίδι στις Κάννες και τα όσα έζησαν εντός του Πρωθυπουργικού αεροσκάφους ο ΓΑΠ με τον Μπένι.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε τον Γιώργο Παπανδρέου να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό του Ευάγγελου Βενιζέλου, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής από τις Κάννες στην Αθήνα. Μία τρυφερή φωτογραφία, που με τίποτα δεν μας προϊδεάζει για το… θρίλερ που ακολούθησε.

gap1

Η δεύτερη φωτογραφία δεν γνωρίζουμε από ποιον τραβήχτηκε, αλλά ο καλλιτέχνης έχει απαθανατίσει τον πρώην Πρωθυπουργό σε μία από τις αγαπημένες του συνήθειες. Να κοιμάται όρθιος! Μία συνήθεια που όπως αποδείχθηκε του κόστισε αρκετά στην πολιτική του καριέρα, αλλά κυρίως κόστισε σε όλους εμάς που είχαμε την καταπληκτική ιδέα, να του εμπιστευθούμε τις τύχες της χώρας.

gap

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε καλά ότι ο ΓΑΠ είναι ψιλοκοιμήσης και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, όταν τον είδε να σιγοροχαλίζει, ακούγοντας στο mp3 του την αγαπημένη του μουσική κάντρι.

Με το πάτημα της γάτας, ο Βενιζέλος πήγε στην τουαλέτα του αεροπλάνου και από εκεί τηλεφώνησε στον Μπαρόζο, με τον οποίο συνεννοήθηκε να πάρει τον Σαμαρά και να κανονίσει την… κουμπαριά. Αμέσως μετά πήρε χαρτί και καλαμάρι, για να γράψει επιστολή προς τα ΜΜΕ, που να γειώνει τον Γιωργάκη και το θέμα του δημοψηφίσματος. Τα ξέρετε, όλα αυτά, να μην σας κουράζω… (Αν δεν τα ξέρετε, διαβάστε Financial Times. Μην τα περιμένετε όλα από εμάς).

Και φτάνουμε στην τρίτη και τελευταία φωτογραφία, που δείχνει τον Γιώργο Παπανδρέου, ξημερώματα στο αεροδρόμιο, να κατεβαίνει αγουροξυπνημένος από το αεροσκάφος.

Το αθώο προσωπάκι του προκαλεί λύπηση, αν σκεφτεί κανείς πόσο τον είχε… γλεντήσει ο Βενιζέλος στη διάρκεια της πτήσης.

Αν προσέξει κανείς, όμως, καλύτερα τη φωτογραφία θα διακρίνει ένα… σατανικό χαμόγελο στο ρυτιδιασμένο πρόσωπο του ΓΑΠ. Ναι, ένα  χαμόγελο γεμάτο υπονοούμενα. Γιατί ο γιος του Ανδρέα ήξερε πως εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο Βενιζέλος δεν είχε άλλη επιλογή από το να γίνει  «τσόντα» και «ουρά» του Σαμαρά.

gap2

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]