Σαράντα έξι προσαγωγές και μια σύλληψη για ένα πανό και κάτι φυλλάδια- κυριολεκτικά. Κι όμως, συνέβη χτες το πρωί στην χώρα που ούτε πριν ένα μήνα, ανέλαβε την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Ελλαδιστάν λοιπόν, εκεί που όπως φαίνεται η διαμαρτυρία έχει προ πολλού καταστεί ισότιμη με την εγκληματική δράση. Είναι φανερό ότι οι διαφορετικές φωνές και οι αντίθετες γνώμες δεν αρέσουν στην κυβέρνηση και αντιμετωπίζονται αναλόγως. Κλωτσιές και “γκλομπιές” πήραν οι περισσότεροι προσαχθέντες κι ας φώναζαν για ηρεμία, όλοι τους νεαροί φοιτητές της Αριστερής Ενότητας, παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες μετά τις προσαγωγές οι περισσότεροι αφήνονται ελεύθεροι εκτός από τον φοιτητή Νώντα Φλώρο, που περνάει από αυτόφωρο σήμερα, για αντίσταση κατά της αρχής- όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί -με το πρόσωπό του και το οπτικοακουστικό υλικό βέβαια να αποδεικνύουν το αντίθετο. Δεν τους ενδιαφέρει. Συνθήματα ακούγονται έξω από την ΓΑΔΑ και μερικοί που ήταν στο συμβάν όπως ο Ιάσονας, φοιτητής Παντείου, μάς μιλούν.

mat2

«Ήμασταν στην παράσταση διαμαρτυρίας της Αριστερής Ενότητας για την δολοφονία των προσφύγων στο Φαρμακονήσι και κάποια στιγμή εμφανίζονται 2-3 ομάδες ΔΕΛΤΑ και μια διμοιρία και αρχίζουν να μας περικυκλώνουν και ξαφνικά να μας κυνηγάνε και να μας χτυπάνε. Ρίξανε κόσμο κάτω και τον κλωτσούσαν, ενώ εμπόδιζαν και τους δημοσιογράφους να τραβούν φωτογραφίες.

Υπήρχε τρομοκρατία, μας έλεγαν σκάστε και άντε γ@@μηθείτε και φύγετε από εδώ. Όταν μας πιάσανε μας είχαν βάλει σε ένα τοίχο και μας λέγανε δεν κουνιέστε, δεν μιλάτε. Πάρα πολύ βία, χωρίς αιτία και χωρίς καμία αντίσταση». Ο Ιάσονας, όπως μας είπε, χτυπήθηκε στο χέρι του.

Τα ίδια μας λέει και ο Ηλίας, φοιτητής πληροφορικής, τον οποίο έπιασαν από το γιακά και τον πέταξαν στο περιπολικό. «Τους μισούς τους βαρούσαν, τους άλλους μισούς που ήμουν και εγώ, μας έβριζαν. Πολλές βρισιές. Ήταν πάρα πολύ προκλητικοί, βρίζανε με πολύ άσχημο ύφος και μιλάγανε άσχημα στις κοπέλες».

mat3

Λίγο πιο εκεί, η Μίνα φοιτήτρια ΜΜΕ από τους λίγους που “δεν μάζεψαν στο σωρό” μας λέει: «Αν έχει σημασία, ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, με μοναδικές “ταραχές” κάτι αυτοκόλλητα, ένα πανό και στένσιλ. Τί μπορούσαμε να κάνουμε άλλωστε 60 φοιτητές;  Όχι πολλά, όπως πολλά δεν μπορούσαν να κάνουν τα εννιά παιδιά και οι τρεις γυναίκες που η κυβέρνηση 10 μέρες πριν, έδωσε την εντολή του πνιγμού τους. Σαν να ήταν αυτοί η πραγματική απειλή. Μάλλον επειδή η ποιότητά τους ήταν “τραγική”, κατά Δένδια».

Ενώ για την βία των ομάδων Δέλτα αναφέρει: «Χωρίς καμία αφορμή άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ άρχισαν να χτυπούν, σαν να ήταν “προγραμματισμένοι” μόνο γι’ αυτό. Σε χτυπούν χωρίς να κάνεις κάτι, χωρίς να υπάρχει αιτία, απλά επειδή υπάρχεις και αντιστέκεσαι. Αντιστέκεσαι στις δολοφονίες στο Αιγαίο, αντιστέκεσαι στη βάναυση εκμετάλλευση των μεταναστών (όπως στη Μανωλάδα)… Επειδή δεν αντέχεις να βλέπεις ένα λαό στην εξαθλίωση και την ανεργία. Και γι’ αυτό προσπαθούν να σε εθίσουν στο φόβο, να σε εθίσουν στην καταστολή και την αυταρχικότητα».

mat4

Βγαίνοντας από την ΓΑΔΑ οι περισσότεροι φοιτητές μιλούσαν για την προσπάθεια των αστυνομικών να τους τρομοκρατήσουν κατά την διάρκεια της προσαγωγής τους. Ευτυχώς για μας, βγήκαν χαμογελαστοί, δεν θα σκάσουν, δεν θα σταματήσουν, θα συνεχίσουν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]