Όταν δηλώνεις ότι είσαι αριστερός είναι σαν να δηλώνεις ότι πάσχεις από κάποια ανίατη ασθένεια. Οι μισοί σε κοιτάνε με απέχθεια, σαν ένα τέρας που πως μπόρεσες να βγεις έτσι και όχι σαν τους άλλους ανθρώπους, επικίνδυνος και μόνο που σε συναναστρέφονται να τους κολλήσεις την αριστερή σου ιδεολογία. Οι άλλοι μισοί σε κοιτάνε με λύπη, σαν καταδικασμένο άφρονα και άλογο άνθρωπο που τι να κάνουμε βγήκε κάπως καθυστερημένος.

Καθυστερημένος γιατί ονειρεύεσαι ακόμα, γιατί πιστεύεις στο όνειρό σου και κατεβαίνεις να το διεκδικήσεις. Και δεν είναι ένα όνειρο χαζό ή ουτοπικό, για σένα είναι όλος ο κόσμος, είναι το δίκαιο είναι το σωστό, είναι αυτό που οι ποιητές γράφουν στα ποιήματά τους, οι ζωγράφοι ζωγραφίζουν στους πίνακες τους και ο Θεός( είτε λέγεται Χριστός, είτε Αλλάχ ,είτε τίποτα) δίδαξε. Είναι το όνειρο ενός αλλιώτικου κόσμου, δίκαιου, ελεύθερου, ίσου, ενός κόσμου χωρίς dow jones, αγορές και spreads. Δεν ονειρεύεσαι για σένα αλλά για όλους και αυτό είναι το όνειρο σου και για αυτό ζεις και για αυτό δεν κάθεσαι στον καναπέ σου. Γιατί την ζωή την φτιάχνεις την κυνηγάς δεν την ανέχεσαι.

Και όμως ακόμα και όταν τους λες αυτά δεν είσαι απλά παρά μόνο ένα τέρας που θέλει να φέρει πίσω τον Σταλινισμό και να σκοτώσει χιλιάδες, ή τον κινέζικο «κομμουνισμό» που εκμεταλλεύεται χιλιάδες παιδάκια και εργαζόμενους για λίγα ψωρολεπτά την ίδια ώρα που κερδίζει δισεκατομμύρια. Η απλά ένας που θέλει να φέρει την δικτατορία του προλεταριάτου κι ας ξέρουν ότι τώρα αυτό που ζούνε είναι η δικτατορία του καπιταλισμού. Το προτιμούν. Γιατί εσείς είστε κωλοαριστεροί δολοφόνοι όπως έδειξε η ιστορία βέβαια και από την άλλη πλευρά ο Μπους, η Θάτσερ, ο Πούτιν και άλλοι ηγέτες μπόλικους θα βρεις αλλά αυτοί σκότωσαν με το γάντι.

Για αυτούς θα είσαι πάντα ένας βολεμένος που δεν έχει άλλη δουλειά και που διασκεδάζει όταν τρώει κιλά δακρυγόνα, όταν τον χτυπούν ανελέητα οι μπάτσοι, όταν κατεβαίνει στις πορείες με κρύο ή με ζέστη ξέροντας ότι μπορεί να είναι ένα επόμενος Μάριος Λώλος ή ένας επόμενος Γιάννης κλπ.

Αλλά αυτό που δεν θα καταλάβουν για σένα είναι ότι δεν πιστεύεις ότι ο Στάλιν σκότωνε καλύτερα από τους άλλους δεν είσαι με κανέναν άλλωστε, δεν πιστεύεις σε κανέναν, παρά μόνο σε μια ΙΔΕΑ, στην ιδέα ενός άλλου κόσμου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]