Ανακοίνωση για τις χτεσινές μαζικές απολύσεις στον ΣΚΑΪ έβγαλε η συνέλευση εργαζομένων, φοιτητών και ανέργων στα ΜΜΕ Κατάληψη ΕΣΗΕΑ. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η υποκρισία που έχει δείξει η διοίκηση του σταθμού, η οποία ενώ πριν λίγες μέρες καλούσε τους εργαζόμενους να δείξουν ενότητα απέναντι στην επίθεση που έγινε στις 17 Δεκέμβρη, χτες απέλυσε κάμποσους μαζικά.

Η ανακοίνωση:
Ελάχιστες μέρες έχουν περάσει από τότε που η εργοδοσία του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής καλούσε τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα ενότητας ως απάντηση στην επίθεση που έγινε στις 17 Δεκέμβρη. Το μήνυμα ήταν “δεν τρομοκρατούμαστε – είμαστε όλοι μια οικογένεια” και εκφράστηκε με φωτογραφία – πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή την επόμενη μέρα, και με εκτενή λογύδρια από δημοσιογράφους στο κανάλι σε κάθε δελτίο και εκπομπή.

Σήμερα, 11 Ιανουαρίου, ούτε καν ένα μήνα μετά, η οικογένεια ξεκληρίζεται. Η ίδια εργοδοσία που φώναζε έναν-έναν τους εργαζόμενους και ζητούσε να προτάξουν την ενότητα στον ΣΚΑΪ, είναι η ίδια που σήμερα τους παίρνει τηλέφωνο έναν-έναν ώστε να τους ανακοινώσει την απόλυσή τους. Ο αριθμός των απολύσεων έφτασε τις 12 στον όμιλο ΣΚΑΪ. Στην πραγματικότητα η εργοδοσία με τη στάση της επιβεβαίωσε ξανά εκείνο που πραγματικά ισχύει. Αφεντικά και εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι ποτέ στην ίδια πλευρά. Όταν αυτό επιδιώκεται από τα αφεντικά, γίνεται με αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα.

Οι συνάδελφοι βλέποντας το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας (με την οποία παλιότερα πάντως είχαν συνταχθεί στο μέτωπο της απεργοσπασίας – βλ. εδώ) και το δικό τους πραγματικό συμφέρον, αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΣΚΑΪ αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα, 7 με 10 το βράδυ (δεν θα μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων) και 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο.Όσο για την ΕΣΗΕΑ, επιτελεί ξανά με συνέπεια τον ρόλο της, μένοντας εκκωφαντικά απούσα από τις εξελίξεις. Εάν η ΕΣΗΕΑ τόσα χρόνια είχε ουσιαστική συνδικαλιστή παρέμβαση στους χώρους εργασίας και λειτουργούσε ως ένα εργατικό και όχι εργοδοτικό σωματείο, τότε ίσως να μην έβγαζε ανακοινώσεις για πογκρόμ απολύσεων μόνο κατόπιν εορτής.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]