Ήμουν τις προάλλες στην  αποβάθρα του τρένου και περίμενα. Όταν το τρένο πλησίαζε είδα έξω από τα παράθυρα να κυματίζουν σημαίες, σκουφάκια, κασκόλ «φιλάθλων», ενώ όταν έφτασε κι άνοιξαν οι πόρτες, πάνω από 20 χέρια σε μπουνιές βγήκαν έξω και άρχιζαν να κουνούνται ρυθμικά στο ρυθμό του: «Πουτάνας γιοι Παναθηναικοί». Μόλις που κατάφερα να μπω και να και να βρω μια θέση να καθίσω. Οι πόρτες έκλεισαν, το τρένο ξεκίνησε, οι στάσεις περνούσαν και τα συνθήματα γίνονταν όλο και περισσότερα: «Γαμώ το μουνί που σας γέννησε», «Θα σας γαμήσουμε τη μάνα», «Ολυμπιακοί ομάδα με αρχίδια»

Και σκέφτομαι τώρα εγώ… Ωραία και τι έγινε αν είναι πουτάνας γιοι οι Παναθηναικοί; Δε γεννήθηκαν; Δεν είναι άνθρωποι; Οι πουτάνες δεν είναι άνθρωποι; Των Ολυμπιακών δηλαδή τι είναι οι μάνες; Παρθένες; Ή μεγαλοαστές; Κι αν είναι μεγαλοαστές τι έγινε;

Εσύ ρε «φίλαθλε» μαλάκα που λες: «Γαμώ το μουνί που γέννησε τους Παναθηναϊκους» όταν πάς σπίτι σου μουνί δε θα γαμήσεις; Ή μήπως γαμάς μόνο μουνιά μανάδων Παναθηναικών; Ή μήπως χρησιμοποιείς τη λέξη «μουνί» για να προσβάλλεις τους Παναθηναικούς μόνο και σπίτι σου λες στην κοπέλα σου το πολύ γλυκό: «Μωρό μου! Τι ωραίο αιδοιάκι είσαι εσύ!» Όχι εξήγησέ μου δηλαδή για να καταλάβω…

Και φτάνουμε στο περιβόητο: «Ολυμπιακοί ομάδα με αρχίδια». Μπράβο βρήκαμε κάτι που επιτέλους έχει αξία. Να προσθέσω σε αυτήν την κατηγορία φράσεις  που δε χρησιμοποιούν μόνο οι «φίλαθλοι» αλλά και έφηβοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι….. κοκ. Φράσεις όπως «Αρχιδάτη γκόμενα» ή «Αυτός έχει κάτι αρχίδια να!».

Αυτές οι και καλά χυδαιολογίες όπως συμβαίνει με τη λέξη «πουτάνα» και αυτός ο διαχωρισμός αρχιδιού – μουνιού με έχει κουράσει λίγο όπως και γενικότερα το χάος αυτό του μυαλού κάποιων ανθρώπων. Που δεν καταλαβαίνουν τι λένε, γιατί το λένε και πώς το λένε. Με έχει κουράσει όλος αυτός ο σεξισμός γύρω μας που αποδεικνύει καθαρότατα (πόσο πιο στη μούρη μας πια) οτι η θέση της γυναίκας δεν είναι και τόσο ισότιμη όσο νομίζουμε οτι είναι. Και αυτά που γράφω τώρα τα γράφω για να μην πάμε και πολύ μακριά σε περιστατικά τύπου: «Ο τάδε χτύπησε ή βίασε μια γυναίκα» που νομίζουμε οτι –ευτυχώς- είναι έξω από μας.

Και μη γυρίσετε να μου πείτε οτι τα παραπάνω χρησιμοποιούνται επειδή ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ άντρες «ντάξει μωρε παιδάκια είναι, πάνω στην κάψα τους, πάνω στην ανάγκη τους για χαβαλέ» γιατί θα γυρίσω και θα σας πω οτι αυτό το ΓΕΝΙΚΑ μας έφαγε και αυτό το ΟΛΟΙ. Ή είσαι ένας άνθρωπος που σέβεσαι τον άλλον και τον εαυτό σου και το δείχνεις αυτό έμπρακτα και συνειδητά ή είσαι ένας μαλάκας  που λες άλλα στη γυναίκα σου, άλλα στο αφεντικό σου, άλλα στο γήπεδο, άλλα στους φίλους, έχεις και πολλά αρχίδια, καλημέρα εξουσία, Καλό Πάσχα και άλλα ντ΄άλλα μαντουβάλα της Παρασκευής το γάλα.

Δανείζομαι μια φράση φίλης για το κλείσιμο «Ρε συ σκέφτομαι στις αποκριες να φορέσω πολλά μικρά αρχίδια στο κεφάλι μήπως και με πάρουν στα σοβαρά επιτέλους!»

Νατάσα Παπανδρέου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]