O Rob Rogers, σκιτσογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Pittsburgh Post-Gazette απολύθηκε πριν ένα μήνα περίπου, όταν ο εκδότης και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας απέρριψε τα σκίτσα του που ήταν επικριτικά στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Rogers για 25 χρόνια ήταν αρχισυντάκτης του εαυτού του, μέχρι την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Τότε ο υποστηρικτής του Τραμπ και εκδότης της εφημερίδας John Robinson Block αλλά και ο νεοφερμένος αρχισυντάκτης Keith Burris τον απέλυσαν καθώς δεν τους άρεσαν τα σκίτσα του Rogers που ήταν κατά του Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Rogers, τα αφεντικά της εφημερίδας απέρριψαν 19 σκίτσα του, με το 90% αυτών να αφορούν τον Αμερικανό Πρόεδρο. Μάλιστα ένα από τα σκίτσα που απέεριψαν αφορούσε την μεταναστυετική πολιτική του Τραμπ και την πολιτική μηδενικής ανοχής όπου χώριζει τα παιδιά των μεταναστών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από τους γονείς τους.

Δειτε το σκίτσο:

Η απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ σε ένα σκίτσο

Αφότου απολύθηκε ο Rogers άρχισε μια σειρά σκίτσων που δημοσιεύει στο site The Nib, λέγοντας ότι απολύθηκε επειδή στην ουσία έκανε κριτική στον Τραμπ.

Το επιχείρημα του εκδότη για την πόλυση του Rogers ήταν ότι ο σκιτσογράφος ήταν πολύ θυμωμένος και είχα σταματήσει να είναι έξυπνος και αστείος. Από την άλλη πλευρά η ένωση των δημοσιογράφων βγήκε μπροστά μετά την απόλυση του Rogers, αποκαλύπτοντας και άλλα περιστατικά λογοκρισίας στην εφημερίδα που είχαν να κάνουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από Huffigton Post

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]