“Είπα στον κύριο Βενιζέλο ότι με τα επιχειρήματα και τον δομημένο κοινοβουλευτικό του λόγο κονιορτοποιεί τον κύριο Τσίπρα”. Αν πιστεύετε ότι η παραπάνω φράση ανήκει σε κάποιο παθιασμένο στέλεχος-μέλος-οπαδό του ΠΑΣΟΚ, κάνετε λάθος. Ή κάνετε περίπου λάθος. Ανήκει στον συγγραφέα και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Χρήστο Χωμενίδη, ο οποίος σε ακόμα ένα ρεσιτάλ αντι-συριζαϊκής προπαγάνδας, βάλλει κατά του Αλέξη Τσίπρα και φτάνει στο σημείο να εξυμνεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία -κατά πάσα πιθανότητα- φορά, που ο γνωστός συγγραφέας εκφράζει την αντιπάθειά του για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και πάρα πολλοί γνωστοί ή όχι, πολίτες αυτής της χώρας. Και βεβαίως δεν θα γράφονταν αυτές εδώ οι γραμμές αν η αντιπάθεια του εν λόγω κυρίου για το εν λόγω κόμμα, δεν έφτανε στο σημείο της εμπάθειας και της εμμονής.

Σαν ένας νέος ανερχόμενος και τάχιστα εξελίξιμος Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Χρήστος Χωμενίδης δεν χάνει ευκαιρία να εξαπολύσει τα βέλη του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο όπως έχει δηλώσει παλαιότερα -πέρα από την ιδιότητά του ως συγγραφέα, αλλά και ως μέλους της Δημοκρατικής Αριστεράς- δεν θεωρεί αριστερά. Σε πρόσφατη δήλωσή του μάλιστα τόνισε ότι “για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, πάρα πολλοί Ελληνες θα πρέπει να στερηθούν προσωρινά τη δική τους οξυδέρκεια”, ενώ ερωτώμενος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άλλη συνέντευξή του, υπογράμμισε με στόμφο ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ μου προκαλεί αναφυλαξία!”.

Σε άλλες στιγμές έξαρσης του αντισυριζαϊκού του αισθήματος, ο Χρήστος Χωμενίδης κατέχοντας προφανώς το μονoπώλιο στη γνώση της πολιτικής ιστορίας, ειρωνεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου στη Γερμανία, γράφοντας στον λογαριασμό του στο facebook: “Πριν συναντήσει τον κύριο Σόιμπλε, ο κύριος Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Κόβω τον αριστερό μου όρχι ότι αν κάποιος τον ρωτούσε ποιές ακριβώς ήταν οι θέσεις της Ρόζας Λούξεμπουργκ, θα έβηχε αμήχανα και θα άλλαζε συζήτηση”.

Σε πολλούς, επίσης μη συμπαθούντες τον ΣΥΡΙΖΑ, τα παραπάνω ηχούν σωστά, δίκαια, επιβεβλημένα από δημόσια πρόσωπα και ενίοτε αρκετά διασκεδαστικά. Το θέμα με τον Χρήστο Χωμενίδη όμως δεν είναι ότι απεχθάνεται τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί άλλωστε σε αυτή την χώρα. Το θέμα είναι αφενός ότι δεν έχει απεκδυθεί την ιδιότητα του μέλους της ΔΗΜΑΡ και άρα ως -και- τέτοιο εκφράζεται και αφετέρου ότι κινδυνεύει να φτάσει στα επίπεδα γραφικότητας του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Είναι τουλάχιστον αισχρό να συναινείς στο πετσόκομα συντάξεων και μισθών, στις αποκρατικοποιήσεις και στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους πιστωτές, στο όργιο αστυνομικής και κρατικής καταστολής, στις επιτάξεις εργαζομένων, στην επιβολή νέων φόρων, στη συγκάλυψη πολιτικών που κρύβουν λίστες με ονόματα καταθετών του εξωτερικού και το πρόβλημά σου να είναι ένα άλλο κόμμα. Οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Και είναι τουλάχιστον γραφικό όταν η εμμονή σου έχει φτάσει σε σημείο να κατηγορείς διαρκώς ένα κόμμα για όλα τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου, αφήνοντας στο απυρόβλητο το όργιο αντισυνταγματικότητας που πραγματοποιείται στα του οίκου σου.

Αιδώς Αργείοι…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]