Θυμάμαι να ακούω ιστορίες για κόσμο που τραβολογούσε η Ασφάλεια και τον έστελνε σε ξερονήσια. Ενέδρες που έστηναν φασιστοειδή σε σκοτεινά σημεία της Αθήνας , παραμονεύοντας  για το επόμενο «θήραμά» τους. Ρουφιανιλίκια περιπτεράδων και γειτόνων που ήξεραν τι ψήφιζε ο καθένας.

Θυμάμαι διηγήσεις  για συντρόφους που ούρλιαζαν σε κάποια υπόγα, για το ξύλο που έφαγαν, για τα καταναγκαστικά έργα που έκαναν, τις ώρες που πέρασαν στα κρατητήρια, τη ζωή που στερήθηκαν. Όλες αυτές οι εικόνες δεν φαντάζουν πια τόσο μακρινές.

Όσοι αντιστέκονται, το πληρώνουν. Άλλοι με βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, όπως διαδηλωτές στην αντιφασιστική μοτοπορεία του Σεπτέμβρη, άλλοι με επιτάξεις, όπως εκπαιδευτικοί,  ναυτεργάτες κι οι εργαζόμενοι σε μετρό, άλλοι με ανακρίσεις για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις κι εξετάσεις DNΑ, όπως κάτοικοι της Ιερισσού στη Χαλκιδική.

Το κερασάκι στην τούρτα του αυταρχισμού μπήκε με το αιφνίδιο λουκέτο στην ΕΡΤ. Η ΕΡΤ δεν σήκωσε ποτέ σημαία επανάστασης, αλλά διέφερε τυπικά και ουσιαστικά από το MEGA του Πρετεντέρη, από τον ANT1 του «ΌΛΑ» ή το Star του εμετικού lifestyle. Αντί για μαγειρική και τούρκικα το μενού είχε εκπομπές που έπαιζαν στα ίσα τους προσκεκλημένους (Αρβανίτης-Κατσίμη, πριν τους…  φύγουν σημείωσαν ρεκόρ εγκεφαλικών επεισοδίων στη Συγγρού ),  εκπομπές που αποκάλυπταν, που έκαναν ρεπορτάζ αποτελούσαν φάρους ελπίδας στο χώρο της tv, αλλά μπελάδες για την κυβέρνηση, που εν μια νυκτί αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτούς οριστικά.

arvanitis_katsimi

 Ο Σαμαράς θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές και σε συνολική αναδιάρθρωση της ΕΡΤ  χωρίς ν’ ανοίξει μύτη, όπως έκανε πολλάκις στην εποχή των μνημονίων. Επέλεξε όμως τη βίαια –χρονικά και πρακτικά- μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς χωρίς να εξασφαλίσει τη συμμαχία των κυβερνητικών εταίρων, για την όποια έδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται κιόλας…

Με απλά μαθηματικά ένα κόμμα του 25% χωρίς τους παρτενέρ του στο κυβερνητικό τρίο, μαζί με την ΕΡΤ κλείνει και το μάτι στην ανατροπή του!  Ίσως κι αυτό να θέλει. Ο Σαμαράς δεν τρομάζει στη θέα των εκλογών, αλλά δείχνει να τις επιζητά. Κι αν δικαιωθούν οι εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων, θα τις κερδίσει πάλι, αλλά όχι με ποσοστό που θα του χαρίσει αυτοδυναμία.

Τα κουκιά είναι μετρημένα. Αν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ παραμείνουν σταθερά ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ, αυτόματα αποκλείονται από σύμμαχοι σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα. ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ΚΚΕ δεν μπαίνουν καν στο τραπέζι και μένουν ο Καμμένος, που έχει χαράξει τη δική του πορεία κι η Χρυσή Αυγή. Η μοναδική πολιτική δύναμη που αγκάλιασε παρέα με τους Καρατζαφέρη και Δράση την απόφαση Σαμαρά.

Θα πάει η Νέα Δημοκρατία με τους ναζί;

Γιατί όχι; Μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να ξηλώσει μαζί με τις τσέπες μας, δικαιώματα κι ελευθερίες χρόνων, που φιμώνει μέσα σ’ ένα απόγευμα την ΕΡΤ και οραματίζεται μια νέα ΥΕΝΕΔ, που βασανίζει στα αστυνομικά τμήματα διαδηλωτές, που σιγοντάρει τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς μεταναστών,  δεν θα δυσκολευτεί να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας με τον Μιχαλολιάκο. Άλλωστε τις πρακτικές της θα ζήλευαν ακόμα κι οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες που κι εκείνοι «για το καλό της πατρίδας» δεν θα κολλήσουν, θα το πάρουν το υπουργείο…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]