“Εδώ και μισή ώρα έχουν έρθει 3 γιαγιάδες στο φαρμακείο και με ρωτάνε αν αύριο θα έχει φάρμακα”. Τις επόμενες ώρες της τρίτης ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της δημοκρατίας ζήσαμε τον μοναδικό ελληνικό κοινωνικοπολιτικό παραλογισμό, όπως αυτός αποτυπώνεται στην παραπάνω περιγραφή φίλης.

Ο παραλογισμός των media, μεταφέρεται δίπλα μας. Η καταστροφολογία των δελτίων ειδήσεων μπροστά στο ενδεχόμενο μιας άλλης κυβέρνησης, αναπαράγεται απ΄τον παππού και τη γιαγιά μας, από τον γείτονα και το φιλαράκι μας. Να κλάψεις ή να γελάσεις;

“Φοβάμαι το ΣΥΡΙΖΑ” (Γέρος συνταξιούχος πασοκτζής γείτονας) εγώ: – “Τί φοβάσαι ρε λιγούρη; ένα σπίτι έχεις και τίποτ΄ άλλο. Καταθέσεις δεν έχεις, μια κωλοσύνταξη στην τρώει ο εγγονός σου,φάρμακα σε δίνουν γενόσημα και θα σε καθαρίσουν.Φοβάσαι μη σου κόψουν τις επιχορηγήσεις; ποιος είσαι ρε ψωμόλυσσα; ο Μπόμπολας; Άι χάσου ρε πτώμα”, έγραφε άλλη φίλη στο facebook, για άλλο δικό της μοναδικό διάλογο.

Δεν είναι μόνο οι γιαγιάδες κι οι παππούδες που σκέφτονται οπισθοδρομικά. Έτσι σκέφτονται και νεότεροι. Τα ίδια δελτία ειδήσεων βλέπουν, στο ίδιο αρρωστημένο περιβάλλον μεγαλώνουν.

Ανάμεσα στις πολλές νίκες του πολιτικού συστήματος είναι η κατασκευή στερεoτύπων που αντέχουν στο χρόνο και ανακυκλώνονται, όποτε το επιβάλλουν οι περιστάσεις.

Η αντίληψη για τους κομμουνιστές που θα μας πάρουν τα σπίτια, δεν αποτελεί καινοτομία Σαμαρά, αλλά δεδομένα θα παίξει το ρόλο της στις επερχόμενες εκλογές.

Το ότι ως προεκλογικό τρικ “πιάνει” ακόμα είναι από τη μία νίκη του συστήματος και από την άλλη γενική κατάντια. Είναι κατάντια να μην μπορείς να δεις ότι αυτοί που “δεν παίζουν με την Ελλάδα”, είναι αυτοί που παίζουν περισσότερο.

Στην τηλεόραση τώρα το μενού έχει μόνο Ξηρό. Δεν υπάρχουν εκλογές, υπάρχει η τρομοκρατία και η πάταξη της. “Η αποτροπή ενός σοβαρού τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος”.

Δεν υπάρχουν επίσης αναφορές κι εξηγήσεις γιατί κατέκλεψαν τα Χριστούγεννα τα σπίτια του κέντρου της Αθήνας και γιατί η Αστυνομία που πιάνει τον τρομερό και φοβερό Χ. Ξηρό δεν μπορεί να πιάσει κοινούς εγκληματίες.

Βλέπουμε λοιπόν, μια άλλη τρομοκρατία που δεν πατάσσεται, αλλά λειτουργεί ως μπαμπούλας  πάνω από τα κεφάλια μας και πάνω από τις κάλπες. Αυτή η τρομοκρατία, η τρομοκρατία των media, στοχεύει να αλλοιώσει αποτελέσματα και να κρατήσει στην εξουσία τα ίδια πρόσωπα, χρησιμοποιώντας το εξίσου κλασσικό: “Με τη δεξιά έχεις σταθερότητα, με την αριστερά έχεις καταστροφή”.

Όσο όμως κι αν τα βλέμματα των τηλεθεατών-πολιτών στραφούν αλλού, θα γυρίσουν πίσω στην πραγματική ζωή. Κι ο πεινασμένος δεν χορταίνει με αέρα κοπανιστό. Θέλει να δει τη ζωή του να αλλάζει.

Θα πρέπει βέβαια, πρώτα να αλλάξει ο ίδιος και να μην πιστεύει σε θεωρίες για κακούς αριστερούς που θα του πάρουν τις περιουσίες που ήδη έχει χάσει από την τρόικα. Η καθημερινότητα του έτσι όπως έχει διαμορφωθεί είναι ο καθρέφτης που χρειάζεται…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]