Νέο, μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η μέση Ελληνίδα νοικοκυρά, αφού μετά τις βαρύτατες περικοπές που έχει αναγκαστεί να κάνει στον οικογενειακό προϋπολογισμό, πρέπει να αντέξει και το ότι κατά πάσα πιθανότητα η χώρας μας δεν θα εκπροσωπηθεί στη φετινή Eurovision. Η δυσάρεστη είδηση προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική, κοινωνική και ψυχολογική ισορροπία του έθνους.

 

Πανικός επικρατεί στα επιτελεία των μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών, που υπό κανονικές συνθήκες τέτοια εποχή θα είχαν αρχίσει τα ατελείωτα αφιερώματα στη σπουδαία διοργάνωση. Οι αποκλειστικές πληροφορίες θα έδιναν και θα έπαιρναν: πόσα τραγούδια θα έγραφε ο Χρήστος Δάντης; Τι θα έλεγε η μητέρα της ταλαντούχας τραγουδίστριας που θα ταξίδευε στη Σουηδία; Ποιες συμβουλές θα έδινε ο Μεταξόπουλος στο χορογράφο της ελληνικής αποστολής; Τι θα θυμόταν ο Σάκης από το ηρωικό 2004 και η Έλενα από το θρίαμβο του 2005; Δεν θα μάθουμε ποτέ.

Οι αποκαλυπτικοί πανελίστες θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους να κρατήσουν τη νοικοκυρά μας κολλημένη στο γυαλί κάθε μέρα, την ώρα του σιδερώματος, μέχρι το Μάιο. Η αποστολή τους δυσκολεύει ακόμη περισσότερο καθώς, ελλείψει ριάλιτι της προκοπής, δεν υπάρχουν νέα σελέμπριτι. Ωστόσο τα παλιά σελέμπριτι σπανίζουν εξίσου: ελληνικά σήριαλ δεν παίζονται, για να ασχοληθείς με κανέναν ηθοποιό, και με τέτοιο προϋπολογισμό εκπομπής δεν βγαίνουν τα έξοδα να πας στην Κωνσταντινούπολη να κάνεις συνέντευξη με το Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή. Παράλληλα, τεράστια έλλειψη παρατηρείται στους σχεδιαστές μόδας, καθώς οι περισσότεροι μπαινοβγαίνουν στον Κορυδαλλό για χρέη προς το Δημόσιο. Έτσι, αφ’ ενός δεν υπάρχει ούτε μισό σκανδαλάκι με μοντέλα, κότερα και κόκες, αφ’ ετέρου στη Μύκονο το μόνο ρεπορτάζ που μπορεί να γίνει είναι για τις εξευτελιστικές τιμές στις βίλες και τα άδεια τραπέζια στα γκουρμέ εστιατόρια.

Οι μεσημεριανές εκπομπές είναι ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας. Η απώλεια όμως αφορά όλους τους Έλληνες: το 2013 δεν θα γίνουν ούτε Ολυμπιακοί Αγώνες, ούτε Μουντιάλ, ούτε καν ένα ψωρο-Ευρωπαϊκό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ελπίδα να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στην Ομόνοια κάποιο ντοπέ μετάλλιο, μία νίκη επί της Τουρκίας ή έστω μία ελαφριά ήττα από τη Γερμανία. Η Eurovision ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Ένα πιασάρικο ποπ με αγγλικό στίχο και κυπριακή προφορά θα μας επέτρεπε να διεκδικήσουμε μια πρωτιά, να θυμηθούμε ότι είμαστε the one, my number one και να βγούμε στους δρόμους αλαλάζοντας με τη γαλανόλευκη στους ώμους. Τώρα, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει πανηγυρισμούς του χρόνου είναι να γίνουν πρόωρες εκλογές – αλλά ως γνωστόν, πλέον στις εκλογές πανηγυρίζουν αποκλειστικά κάτι παππούδες με ξεφτισμένες σημαίες που ακόμα ελπίζουν σε διορισμό, αφού όλοι οι υπόλοιποι το φυσάνε και δεν κρυώνει από το 2009.

Βέβαια, όπως ξέρουν όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και επιφανειακά με τη μαρξιστική θεώρηση, όλα αυτά αποτελούν το εποικοδόμημα. Η βάση είναι η οικονομία, που αναμένεται να πληγεί επίσης βαθύτατα από τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιστορικό μουσικό διαγωνισμό. Παράδειγμα: μεσημεριανές εκπομπές με χαμηλότερα νούμερα, σημαίνει λιγότερες διαφημίσεις για απορρυπαντικά, το οποίο οδηγεί σε πτώση του τζίρου τουλάχιστον 29 κατασκευαστών πλυντηρίων, οι οποίοι με τη σειρά τους στέλνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, εκτοξεύοντας σε νέα ύψη την ανεργία και τελικά βαθαίνοντας την ύφεση. Για να μην αναφερθούμε στην απώλεια φορολογικών εσόδων από τις πανάκριβες τηλεφωνικές γραμμές ψηφοφορίας – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το Φ.Π.Α. από τις περσινές ψήφους στην Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν συνέβαλε σημαντικά στη διόρθωση της πορείας των εσόδων του προϋπολογισμού στο β’ τρίμηνο.

Τα περιθώρια στενεύουν, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος για την κυβέρνηση να αναθεωρήσει – αρκεί να διαθέτουμε αγωνιστική πυγμή. Όλοι στην προσυγκέντρωση στα Προπύλαια – θα ακολουθήσει πορεία προς το Μάλμε της Σουηδίας για μία Ελλάδα μόνιμα στην πρώτη οχτάδα της Eurovision.

ΥΓ. Δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε ένα βραβείο “δεν-θέλω-άλλο-να-ζω-σε-αυτή-τη-χώρα” στον αξιολάτρευτο βουλευτή Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμήλο. Απολαύστε:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]