Μεγάλη αναστάτωση και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης και ειδικά στα μακαρόνια! Την αγανάκτηση του κόσμου φούντωσαν φυσικά οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, ο οποίος θέλησε να υποβαθμίσει το γεγονός και το λαϊκό σπαγκετοκίνημα μοιάζει με ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί.

Ο κ. Φίλης διέπραξε το σφάλμα να μιλήσει περιφρονητικά για τα μακαρόνια, να απορήσει που τα τρώει τόσο πολύ ο κόσμος και παράλληλα είχε το θράσος να ισχυριστεί πως η αύξηση του 10% δεν είναι δα και τόσο μεγάλη! Και εδώ φαίνεται φίλοι μου η απειρία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις ευθύνης και διακυβέρνησης του τόπου.

Βάλε ρε άνθρωπε στον αστακό 60% ΦΠΑ να σε παραδεχτώ. Ούτε τώρα έχουμε λεφτά να τον φάμε, οπότε ας ακριβύνει όσο δεν πάει. Βάλε έξτρα ΦΠΑ στα σούσι. Μόνο η Ραχήλ τρώει. Οι υπόλοιποι χεστήκαμε. Δείξε μου ότι χτυπάς το κεφάλαιο κύριε Τσίπρα. Από αυτά τα μικρά θα με πείσεις.

Με τις παραπάνω σκέψεις προέκυψε και η αυθόρμητη αντίδραση των μακαρονάδων όλης της χώρας, οι οποίοι καλούν, μέσω Facebook, σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Pasteria» και αίτημα να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα ζυμαρικά!

Πληροφορίες αναφέρουν πως την ιδέα της συγκέντρωσης είχε ο Γιάννης Μπέζος που είναι ο πιο γνωστός Έλληνας μακαρονάς (τι να κάνουμε;), ενώ στο κάλεσμα μαθαίνουμε πως ανταποκρίθηκαν άμεσα κι άλλοι γνωστοί μακαρονάδες, όπως ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Δήμος Μυλωνάς.

kabamaru

Όπως έγινε γνωστό, τη διαδήλωση θα ευλογήσει ο μοναχός Ακάκιος, ο οποίος εδώ και περίπου 30 χρόνια τρώει χώσιμο από τους άλλους γέροντες της Μονής του, που τον στέλνουν σχεδόν καθημερινά να πάει να τους αγοράσει μακαρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ακόμα πως η Νεολαία Μακαρονάδων «Χωρίς Κουτάλι» προτείνει και ισοδύναμα μέτρα στην κυβέρνηση, ώστε να πάρει πίσω την απόφασή της. Για να μην αυξηθούν λοιπόν οι τιμές στα ζυμαρικά, η οργάνωση προτείνει φρενήρη αύξηση του ΦΠΑ στις μπάμιες που δεν έχουν καθόλου πέραση στα νεανικά κοινά, ενώ θα μπορούσαν ακόμη άνετα να υπερφορολογηθούν ο τραχανάς, τα κουκιά, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια και τα κολοκύθια.

Τέλος, να υπογραμμίσουμε πως οι τελευταίες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για μάχη της κυβέρνησης με το ΔΝΤ για να υπάρξει τριπλός συντελεστής στα ζυμαρικά. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτείνει να παραμείνουν στο χαμηλό συντελεστή (6%) όλα τα σπαγγέτι από νούμερο 6 έως νούμερο 10. Στο 13% να μεταφερθούν νιόκι, πένες και φουσίλι, ενώ οι φαρφάλες δυστυχώς θα εκτοξευθούν στο 23%.

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]