Νέες διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή προγραμματίζονται το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται στις 7 στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη επίσης στις 7 στην Καμάρα και στις 7.30 στην Κρήτη.

Συλλογικότητες, φορείς και απλοί πολίτες αντιδρούν με την οριακή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου στο οποίο οι δικαστές τάχθηκαν κατά της αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής.

Στους δρόμους να σπάσουμε την καταστολή – Λευτεριά σε Ηριάννα και Περικλή.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα

Οι δικαστές αποφάσισαν την παράταση της φυλάκισης Ηριάννας και Περικλή, σε πλήρη αντίθεση με το αποδεικτικό υλικό και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Οι ίδιοι δικαστές που έκριναν ότι οι δύο τόνοι ηρωίνης του Noor1 ήρθαν στην Ελλάδα από μόνοι τους.

Οι ίδιοι δικαστές που έκριναν ότι δεν αποτελεί δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέση το να μη σε πληρώνει ο εργοδότης.

Οι ίδιοι δικαστές που αρνούνται τις άδειες σε Κουφοντίνα και Γουρνά παρά τις προβλέψεις του νόμου.

Οι ίδιοι δικαστές που κράτησαν αναίτια τον Τάσο Θεοφίλου για 5 χρόνια στη φυλακή.

Το «κράτος των δικαστών» αποτελεί πυλώνα του «καθεστώτος εξαίρεσης» του Μμημονίου και της «αντιτρομοκρατικής σταυροφορίας». Είναι ο μηχανισμός εκείνος που εγγυάται την ατιμωρησία «των από πάνω» και την εμπέδωση ενός ασφυκτικού περιοριστικού πλαισίου για τις ελευθερίες «των από κάτω». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τη σημερινή κόντρα της με την ηγεσία των δικαστών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στρατευτεί πλήρως στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» των υπερατλαντικών προστατών της.

Οι δικαστές έβγαλαν την ετυμηγορία τους, τώρα πρέπει να βγάλουν οι δρόμου τη δικιά τους.

Πορεία Τρίτη 18 Ιουλίου, 7:00, Προπύλαια

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Η συγκέντρωση στα Χανιά

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ. και στον Περικλή Μ., πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς πολιτικοί φορείς και συλλογικότητες.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η NAΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΠΚΑ και ΣΕΚ, αναφέρουν:

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές μιας προκλητικής σκευωρίας σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, ολοφάνερα κατασκευασμένης εξολοκλήρου στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής, βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας. Για ακόμα μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα πως η δήθεν «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη στην πραγματικότητα, είναι υπέρ του δέοντος φιλική και προστατευτική απέναντι σε τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλοκαναλάρχες και πολιτικούς εκπρόσωπους αυτού του συστήματος, ενώ απέναντι σους «από κάτω», στον κάθε έναν και κάθε μία από εμάς, απέναντι στην μάχη που δίνουμε για τις ζωές και τα όνειρα μας, είναι εκδικητική, πετώντας αδιάφορα το κλειδί του παρόντος και του μέλλοντός μας στα σκουπίδια.

Μια νέα κοπέλα βρίσκεται εδώ και ένα μήνα φυλακισμένη γιατί ερωτεύτηκε πρώτου κάνει έλεγχο για το παρελθόν και τις κοινωνικές συναναστροφές του συντρόφου της (ο οποίος φυσικά αθωώθηκε αμετάκλητα). Μια αθώα κοπέλα βρίσκεται έγκλειστη εδώ και ένα μήνα γιατί θεώρησε αυτονόητο πως το δείγμα DNA που έδωσε οικειοθελώς στην αντιτρομοκρατική δεν θα χρησιμοποιούνταν για να κατασκευαστούν ψεύτικα στοιχεία εναντίον της. Μια από εμάς βλέπει να της στερούν το δρόμο για το μέλλον της, γιατί θεώρησε δεδομένο ότι η ανυπαρξία επιβαρυντικών στοιχείων, μαρτύρων κατηγορίας ακόμα και επαρκούς ποσότητας δείγματος DNA ώστε να γίνει επανεξέταση από ειδικούς διεθνείς εμπειρογνώμονες θα οδηγήσει στην απαλλαγή της από κάθε χαλκευμένη κατηγορία. Μια νέα κοπέλα βρίσκεται στις φυλακές γιατί πίστεψε πως η αθωότητά της αρκεί…
Στις 17/7/17 , το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας κατά πλειοψηφία, μετά και από αρνητική πρόταση του εισαγγελέα, αποφάσισε την μη αποφυλάκιση της Ηριάννας και την παραμονή της εντός των φυλακών. 

Μία τέτοια απόφαση αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και ποινικοποίησης των ανθρώπινων σχέσεων και μία ακόμα προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον λαό. Μετά την αθώωση του Τ. Θεοφίλου και την μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της απελευθέρωσης της Ηριάννας, το κράτος, η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές, έρχονται να διαγράψουν τα παραπάνω σε προσπάθεια τους να τα μετατρέψουν σε μία παραφωνία, και να θεσπίσουν ως κανονικότητα το γεγονός ότι ένας αθώος θα συνεχίζεται να βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές, ακόμα και αν μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και να υποστηριχθεί επαρκώς.

Η υπόθεση της Ηριάννας δυστυχώς δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έρχεται σαν αποτέλεσμα του δόγματος «νόμος και τάξη», του τσακίσματος των αγώνων του λαού και της νεολαίας από την κρατική καταστολή, τις διώξεις αγωνιστών, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών προκειμένου να μπορεί να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας των πολέμων και της εξαθλίωσης, η πολιτική της Ε.Ε. των Η.Π.Α. και του κεφαλαίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]