O street artist Abu Malek a-Shami ζωγραφίζει τα κατεστραμμένα σπίτια σε μία από τις πιο βομβαρδισμένες πόλεις στη Συρία, τη Νταράγια.

Μερικές μέρες, όταν του ‘ρχεται μια καλή ιδέα και οι βομβαρδισμοί ελαττώνονται και βρίσκει μπογιές και πινέλα, ο Abu Malek a-Shami αναζητεί το ιδανικό μέρος ανάμεσα στα χαλάσματα της βομβαρδισμένης πόλης.

syria-daraya-02

Καμβάς του είναι οι γκρεμισμένες στέγες των βομβαρδισμένων κτιρίων, «ώστε  τα γκράφιτί του να είναι ορατά τόσο από το έδαφος όσο και από πάνω», όπως λέει στο Syria Direct. «Είναι ένα μήνυμα στον κόσμο ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο μέσα από την καταστροφή και τα ερείπια του πολέμου», υποστηρίζει.

syria-daraya-04

«Στην αρχή φοβόμουν την αντίδραση του κόσμου στις γκράφιτι που ζωγράφιζα στους τοίχους των γκρεμισμένων σπιτιών τους» λέει ο a-Shami. «Οι άνθρωποι εδώ έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα και έχουν δυνατούς δεσμούς με τα σπίτια τους».

syria-daraya-01

Μερικά γκράφιτι έχουν δημιουργηθεί στη μνήμη φίλων που έπεσαν στον πόλεμο. Άλλα που απεικονίζουν έπιπλα και δίνουν μια αίσθηση «κανονικότητας».

syria-daraya-03

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]