Η άνοιξη ήρθε και παντού γύρω βλέπουμε ένα πλήθος από κάμπιες που περιμένουν με ανυπομονησία να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ως πεταλούδες!

Ποιοί άλλοι φημίζονται για τις μεταμορφώσεις τους, εκτός από τις κάμπιες; Σωστά! Οι ηθοποιοί!  Άλλοτε στο στοιχείο τους και άλλοτε έξω από τα νερά τους, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ηθοποιών που πάσχισαν μέχρι να βρουν τον κατάλληλο ρόλο.

Φέτος, που είναι η χρονιά των σούπερ- ηρώων, ας θυμηθούμε τις κινηματογραφικές μεταμορφώσεις ηθοποιών που αρχικά υποδύθηκαν σούπερ- ήρωες χωρίς πολλή επιτυχία, και στη συνέχεια τα «μπάλωσαν» με πιο σοφές επιλογές ρόλων :

1)      Chris Evans

Κάμπια: The Human Torch (The Fantastic Four, The Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer)

Πεταλούδα: Captain America  (Captain America: The First Avenger, The Avengers, Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Avengers:  Age of Ultron)

 Chris Evans

Πρώτος στη λίστα μας ο Ken της Barbie, aka Chris Evans, και όχι τυχαία. Η ταινία The Fantastic Four, στην οποία υποδύεται τον Human Torch, θεωρείται από πολλούς η χειρότερη ταινία σούπερ- ηρώων που έχει γυριστεί ποτέ! Πρώτη σε άπειρες λίστες «Χειρότερων Ταινιών» και με βαθμολογία 5.7 στο IMDb και 27% (κριτικοί) , 45% ( κοινό) στο Rotten Tomatoes, η ταινία απογοήτευσε τους πάντες, παρά την εισπρακτική της επιτυχία. Και παρ’όλα αυτά οι δημιουργοί το βρήκαν καλή ιδέα να γυρίσουν και ένα sequel.

Ευτυχώς, τέσσερα χρόνια μετά ο Chris βρήκε το ρόλο με τον οποίο τον ταύτισε τελικά το κοινό:  αυτόν του Captain America. Ταιριαστός εμφανισιακά και πολύ πιο αγαπητός στο κοινό, ο Captain America εμφανίστηκε σε πολύ περισσότερες ταινίες, οι οποίες έλαβαν και πολύ θετικότερες κριτικές.

 

2)      Brandon Routh

Κάμπια:  Superman (Superman Returns)

Πεταλούδα: The Atom (Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow)

 Brandon Routh

‘Οταν ο σκηνοθέτης Bryan Singer είδε τον Brandon Routh σε οντισιόν, σκέφτηκε οτι βρήκε τον τέλειο ηθοποιό για να φέρει ξανά στη ζωή το ρόλο του Superman. Ο Brandon είχε ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο τέλειος διάδοχος του Christopher Reeve:  ήταν ένας άγνωστος- μέχρι τότε- νέος ηθοποιός (όπως επίσης άγνωστος ήταν και ο Reeve πριν υποδυθεί το Superman), του έμοιαζε εμφανισιακά και ταυτόχρονα έμοιαζε και στον ήρωα των κόμικ.

Η ταινία έλαβε γενικά καλές κριτικές, το κοινό φάνηκε να εγκρίνει την επιλογή του Brandon  και ο ίδιος ήταν πρόθυμος να παίξει και στις επόμενες ταινίες. ‘Ομως, μετά τη λήξη του συμβολαίου του, που δεν ανανεώθηκε ποτέ, μια ωραία πρωία απλά προσελήφθη για το ρόλο ο βρετανός ηθοποιός Henry Cavill , αφήνοντας τον Brandon στα κρύα του λουτρού.

Για καλή του τύχη, όμως, η καριέρα του δεν τελείωσε εκεί. Οι τηλεοπτικές σειρές τον υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες και ,ως The Atom πλέον, εμφανίστηκε αρχικά στο πολύ πετυχημένο Arrow και αργότερα στο The Flash και στο Legends of Tomorrow.

 

3)      Ben Affleck

Κάμπια: Daredevil (Daredevil)

Πεταλούδα (?): Batman (Batman v Superman: Dawn of Justice)

 Ben Affleck

Παρά τις μέχρι τότε συνετές επαγγελματικές επιλογές του, το 2003 o Ben έκανε στροφή 180 μοιρών, πρωταγωνιστώντας σε δύο «αριστουργήματα». Το πρώτο ήταν το Gigli (6 Χρυσά Βατόμουρα= τα λόγια είναι περιττά). Το δεύτερο ήταν το Daredevil, το οποίο έλαβε επίσης πολύ κακές κριτικές, όχι τόσο εξ’ αιτίας της ερμηνείας του, αλλά περισσότερο λόγω της βαρετής ροής της ταινίας. ( 44% βαθμολογία κριτικών και 35% βαθμολογία κοινού στο Rotten Tomatoes, 5.3 βαθμολογία στο IMDb)

Δεκατρία χρόνια αργότερα, και ενώ ο Ben ορκιζόταν οτί δε θα ξαναέπαιζε το σούπερ-ήρωα, ο Zack Snyder τον έπεισε να δοκιμάσει μία πολύ πιο διάσημη στολή: αυτή του Batman. Το κοινό αντέδρασε, μαζεύοντας μέχρι και υπογραφές σε διαδικτυακές καμπάνιες με σκοπό να τον αφαιρέσουν από το καστ του Batman v Superman: Dawn of Justice! Η ταινία τελικά προχώρησε κανονικά, βγήκε στις αίθουσες, αλλά  «φτυαρίστηκε» βάρβαρα από τους κριτικούς και από μία μεγάλη μερίδα του κοινού που θεώρησε ότι ο Ben είναι ο χειρότερος Batman στα χρονικά! (Για να είμαστε δίκαιοι, το story δεν ευνόησε και πολύ το χαρακτήρα του εξ’αρχής.) Σίγουρα, η μετάβαση απο Daredevil σε Batman είναι σημαντική, όχι οτί μπορούσε να πέσει και πιο χαμηλά, αλλά λέμε τώρα…

 

 

4)      Ryan Reynolds

Κάμπια: Green Lantern (Green Lantern)

Πεταλούδα: Deadpool (Deadpool)

 Ryan Reynolds

Και το βραβείο σούπερ-κάμπιας που δεν το έβαλε κάτω έτσι εύκολα πηγαίνει στον… Ryan Reynolds! O Ryan φόρεσε την πρώτη του κολλητή στολή το 2011 στην ταινία Green Lantern, ουσιαστικά γλιτώνοντας τους επίσης υποψήφιους για το ρόλο Chris Pine, Sam Worthington, Bradley Cooper και Jared Leto από το να κάνουν ένα τεράστιο λάθος για την καριέρα τους. Η ταινία θριάμβευσε μόνο στις λίστες «Χειρότερων Ταινιών Σούπερ-Ηρώων» και χαρακτηρίστηκε «σάπια» τόσο από τη βαθμολογία στο Rotten Tomatoes (26% από τους κριτικούς και 45% από το κοινό), όσο στο IMDb (5.6).

Ο Ryan γρήγορα κατάλαβε οτί το πράσινο δεν ήταν το χρώμα του, και είπε να ξαναφορέσει την κόκκινη στολή του Deadpool, αλλά όχι έτσι για λίγο, όπως είχε κάνει στο X-Men Origins: Wolverine. Αυτή τη φορά θα πρόσεχε τον Deadpool σα να ήταν παιδί του. Συμμετέχοντας στην παραγωγή και φροντίζοντας ο χαρακτήρας του να παραμείνει πιστός στο κόμικ, ο Ryan δικαιώθηκε: το Deadpool έσπασε τα ταμεία και αγαπήθηκε από κριτικούς και κοινό κερδίζοντας την εντυπωσιακή βαθμολογία του 83% από τους κριτικούς και 92% από το κοινό στο Rotten Tomatoes και του 8.3 στο IMDb. Ναι, η κόκκινη στολή του πάει, και μάλιστα στο Deadpool δεν είναι λίγες οι φορές που η –πλέον- σούπερ-πεταλούδα κράζει μόνη της την κάμπια-Green Lantern!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]