Είναι ένα σχετικά νέο είδος τέχνης, το οποίο μετράει μόλις 12 χρόνια και αποτελεί έμπνευση του πολυταξιδεμένου Daniel Dancer. Η τέχνη αυτή σίγουρα δεν προορίζεται για όσους φοβούνται τα ύψη καθώς κάποιος έχει τη δυνατότητα να τη θαυμάσει στο σύνολο της,  μόνο όταν βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα πάνω από τη στεριά ή το έδαφος.

Η ιδέα μπορεί να ανήκει σε ένα μόλις άτομο, αλλά  η υλοποίηση της απαιτεί τη συνεργασία δεκάδων, καθώς τα έργα τέχνης έχουν τεράστιες διαστάσεις! Εμπνευσμένα από την άγρια φύση, κάθε έργο αποτελεί και μία υπόσχεση των δημιουργών του για καλύτερη φροντίδα του πλανήτη μας. Τα έργα γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι με το φυσικό περιβάλλον και αποδίδουν κατά κάποιο τρόπο φόρο τιμής σε αυτό. Το ύψιστο αγαθό για τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες αποτελεί η άγρια ζωή, η οποία πρέπει να διαφυλάσσεται με κάθε τρόπο.

Η ιδέα αυτή τρύπωσε στο μυαλό του Daniel, κατά τη διάρκεια ταξιδιών του στην Νότια Αμερική. Όταν επέστρεψε λοιπόν στα εγχώρια εδάφη αποφάσισε να την υλοποιήσει με τον ειδικό του είδους Stan Herd , αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια ενός τρακτέρ που χρησιμοποιήθηκε ως τεράστιο πινέλο αλλά και πολλών φυτών σαν άλλη παλέτα χρωμάτων!Ο Daniel αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια ενός ολόκληρου δημοτικού σχολείου, καθώς τα μικρά παιδιά αποτελούν τα πιο ευφάνταστα και δημιουργικά πλάσματα.

Από τότε η τέχνη αυτή έχει εξαπλωθεί σε όλες τις Ηπείρους , κάνοντας την ιδιαίτερα δημοφιλή και ολοένα και περισσότερο εντυπωσιακή, Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο δημιουργός άλλωστε μέσα από τον ουρανό μόνο μπορούμε να βρούμε την πραγματική μας θέση στον κόσμο. Όταν η αντίληψη μας για τον ουρανό ενεργοποιηθεί τότε μονάχα μπορούμε να δούμε την “μεγάλη εικόνα” και να φτάσουμε στο ύψιστο επίπεδο δημιουργικότητας. Πράγματι , όλα φαντάζουν πιο όμορφα και πιο γαλήνια από ψηλά. Εκεί πάνω σημασία δεν έχει τίποτα άλλο πέρα από το ίδιο το ταξίδι!

tehni3

tehni4

texnh1

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]