Ταξιδεύοντας από την Κούβα μέχρι το Τέξας και με τελικό προορισμό το Θησείο, θα γνωρίσουμε κάποιους από τους καλύτερους κινηματογράφους του κόσμου. Μπορεί πολλές φορές βέβαια ένα dvd στην άνεση του σπιτιού μας να φαντάζει ως η ιδανικότερη ιδέα, αλλά ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί μία βόλτα σε έναν τέτοιο κινηματογράφο;

Alamo Drafthouse Cinema, Τέξας

alamo texas

H αλυσίδα κινηματογράφων “Alamo Drafthouse”  ξεκίνησε το 1997 από δύο ανθρώπους που το μόνο προσόν που διέθεταν σε σχέση με το κινηματογράφο ήταν το πάθος τους για τις ταινίες. Οι κινηματογράφοι τους ξεχωρίζουν λόγω των πολύ αυστηρών κανόνων τους και της πολύ καλής ποιότητας μπύρας που σερβίρουν.

Τα παιδιά κάτω των 6 ετών δεν επιτρέπονται,  παρά μόνο τις ειδικές μέρες προβολών, όπως δεν επιτρέπονται και τα κινητά. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ανενόχλητος την αγαπημένη του ταινία και να απολαμβάνει ταυτόχρονα την μπύρα και το ποτό του, τα οποία του σερβίρονται ώστε να μην χάσει ούτε δευτερόλεπτο.

Rooftop Cinema, Αυστραλία

Rooftop-Cinema_8270-2

Ένας κινηματογράφος τοποθετημένος στην οροφή ενός ουρανοξύστη, σίγουρα θα προσφέρει πολύ καλή θέα. Στην περίπτωση του Rooftop Cinema, η θέα συνδυάζεται με καλές ταινίες, υπέροχα cocktails, burgers και ζεστές κουβέρτες για το κρύο. Οι 160 θέσεις του είναι ειδικά σχεδιασμένες και η επιλογή θέσης…δύσκολη!

Cine Acapulco, Koύβα

CineAcapulco

Τη στιγμή που παραπάνω από 200 κινηματογράφοι έχουν είτε κλείσει, είτε γκρεμιστεί, το Cine Acapulco θεωρείται κάτι σαν «αξιοθέατο» της περιοχής λόγω της αντοχής του στον χρόνο, αλλά και της υπέροχης ρετρό αισθητικής του. Κτισμένο το 1958, με ξύλινη διακόσμηση, ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι ο τεράστιος καθρέφτης που καλύπτει ολόκληρο το φουαγιέ.

Τamba Theatre, Φλόριντα

Tampa-Theatre

Χτισμένο το 1926 από το διάσημο αρχιτέκτονα John Ederson, το παλάτι «Τamba» αποτελεί ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά, αλλά και επιβλητικά σινεμά που θα συναντήσετε. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με αγάλματα, ενώ μπορείτε να χαθείτε στους τεράστιους του κήπους. Πλέον θεωρείται από τους κατοίκους της περιοχής ως ένα διατηρητέο μνημείο, καθώς δεν είναι λίγοι οι ιδιώτες που κάθε χρόνο δωρίζουν χρήματα ώστε να υπάρχει δυνατότητα συντήρησής του.

Σινέ Θησείο, Αθήνα

this

Με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη και ζεστές κουβέρτες για την καλοκαιρινή δροσιά, ο θερινός κινηματογράφος Σινέ Θησείο αποτελεί τον πιο παλιό και αδιαμφισβήτητα τον καλύτερο στο είδος του στην Ελλάδα. Κτισμένος το 1935 και καλοδιατηρημένος, αν αναλογιστεί κανείς τις δεκαετίες που έχουν περάσει από πάνω του, το Σινέ Θησείο υπόσχεται μαγικές βραδιές για όσους δεν καταφέρουν να αποδράσουν από την Αθήνα το καλοκαίρι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]