Φέτος η σεζόν ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό με προσδοκίες για κάτι πολύ καλύτερο. Η νίκη με 2-1 επί της Μπριζ κόντρα σε όλους και όλα στο πρώτο σκέλος του προκριματικού έδειξε ότι η ομάδα έχει ωριμάσει, έχει ψυχή και είναι έτοιμη να πάρει μία πρόκριση που οικονομικά τουλάχιστον θα έσωζε τη σεζόν για το τριφύλλι καθιστώντας τη τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι επιτυχημένη από τον Αύγουστο, ενώ τώρα κινδυνεύει πάλι και με το «από Αύγουστο χειμώνα».

Μετά την τραγωδία του 3-0 από τη Μπριζ όμως πρέπει να ανοίξουμε το μαύρο κουτί και να αναλύσουμε τα αίτια. Για μένα έχει μεγάλες ευθύνες ο Γιάννης Ανασταστίου. Σίγουρα το 2013 παρέλαβε μία αγνώριστη νεανική ομάδα και την έκανε να παίξει πολύ παραπάνω από τις δυνατότητες της κατακτώντας ένα Κύπελλο και παίρνοντας δύο φορές τη δεύτερη θέση από έναν ΠΑΟΚ με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, που κάποια στιγμή έδειχνε να μπορεί να χτυπήσει μέχρι και πρωτάθλημα.

Από τη μέση και μπροστά ο Παναθηναϊκός έχει γίνει εξαιρετικός και σκοράρει με σχετική ευκολία κάτι που του δίνει μία δυνατότητα παραπάνω να παίρνει τα παιχνίδια με μικρές ομάδες εντός των τειχών. Ωστόσο, η άμυνα του παραμένει στην καλύτερη επιεικώς κάτω του μετρίου κάτι που του στερεί τη δυνατότητα να κάνει υπερβάσεις και να παίρνει κρίσιμα ματς. Ίσως το περυσινό 4 στα 4 με τον βασικό ανταγωνιστή ΠΑΟΚ και οι δύο καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό να μας ξεγέλασαν και να μας έκαναν να ξεχάσουμε τις ήττες με κάτω τα χέρια κόντρα στην Αϊντχόφεν, τη Σταντάρ, την Διναμό Μόσχας και την Εστορίλ. Δεύτερη χρονιά όμως τα ίδια είναι ανεπίτρεπτα, ειδικά για έναν προπονητή όπως ο Αναστασίου που θέλει να ξανακάνει την ομάδα Panathinaikos και να διεκδικήσει τίτλους στην Ελλάδα. Το επόμενο στοίχημα λοιπόν για τον κόουτς είναι η άμυνα και ας μην είναι το σημείο κλειδί για το Ολλανδικό στυλ παιχνιδιού του. Η άμυνα δίνει προκρίσεις και πρωταθλήματα.

Ο Σάντσεθ μέχρι στιγμής δεν έχει εντυπωσιάσει και το ότι ο Εσιέν δεν έπαιξε στα δύο πιο κρίσιμα ματς και είναι άγνωστο πότε θα είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και τι θα κάνει μάλλον υποδεικνύουν την ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα μέσου και ενός αμυντικού μαζί με τη διατήρηση του εξαιρετικού επιθετικού κορμού, όπου ο Νίνης δείχνει πολύ ορεξάτος…Οι Λαγός, Κουτρουμπής στα αμυντικά χαφ δείχνουν να θέλουν ακόμα πιο πολύ δουλειά για να ωριμάσουν το παιχνίδι τους με το Γιώργο Κουτρουμπή να φαίνεται να έχει προοπτικές στη θέση, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος πρέπει πλέον να δίνει το 110% σε κάθε ματς για να σταματήσουν οι κακές γλώσσες να λένε «δεν μπορεί το παλικάρι».

Το 3-0 πρέπει να γίνει άλλο ένα σκληρό μάθημα για την ομάδα του Αναστασίου που χρέος της τώρα είναι να περάσει στους ομίλους του Europa και από εκεί τουλάχιστον στους 32 ώστε να μην συνεχιστεί το Green-exit στην Ευρώπη. Η σεζόν τώρα αρχίζει και υπάρχει χρόνος να διορθωθούν πολλά και η ομάδα να γίνει λιγότερο αφελής…

Μιχάλης Κωνσταντόπουλος (δημοσιογράφος)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]