Σε μια εποχή που μας τα έχουν πάρει σχεδόν όλα, υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, τα οποία δεν πρόκειται να μας τα πάρει κανένας πολιτικός.

Οικογένεια

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την οικογένεια. Ακόμα κι αν εσύ ο ίδιος δεν είσαι καλά ψυχολογικά, όταν βλέπεις τους γονείς και την αδερφή σου να χαμογελάνε, δεν μπορείς παρά να είσαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

Φίλοι

Όσους φόρους και να βάλουν και ό,τι νόμο και να ψηφίσουν, θα έχεις πάντα δίπλα σου τους φίλους σου. Όσο άσχημα και να εξελιχθούν τα πράγματα, θα έχεις εκτός από την οικογένειά σου, μερικούς ακόμα ανθρώπους για να στηριχτείς.

Είναι οι άνθρωποι που περνάς περισσότερες ώρες κι απ’ ότι περνάς με τους γονείς σου και κανείς δεν πρόκειται να στο απαγορεύσει (εκτός κι αν φτάσουμε σε άλλες εποχές).

Γέλιο

Γέλα όσο πιο δυνατά μπορείς. Μέχρι να σου κοπεί η αναπνοή. Γέλα μέχρι να δακρύσεις. Κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Δεν έχει το δικαίωμα να σου πει τίποτα. Και αν σε ρωτήσει κανείς, πώς μπορείς και γελάς με όλη την κατάσταση που επικρατεί γύρω σου, κάνε δύο πράγματα. Γέλα ακόμα πιο δυνατά και μέσα στα μούτρα του.

Ευχάριστες αναμνήσεις

Όσα χρόνια και να περάσουν, υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας τις οποίες όχι απλώς δεν ξεχνάμε, αλλά τις θυμόμαστε με κάθε λεπτομέρεια και χαμογελάμε. Όσο δύσκολα και να περνάς, σίγουρα έχεις περάσει καλύτερα.

Πώς να ξεχάσεις τα χρόνια που με το που ξεκινούσαν οι καλοκαιρινές διακοπές, δεν είχες καμία άλλη «υποχρέωση» από το να βρίσκεσαι συνέχεια έξω, παίζοντας, γελώντας και τραγουδώντας μέχρι να πέσει ο ήλιος. Πιο σωστά μέχρι να έρθει να σε μαζέψει κάποιος δικός σου, κάνοντας ταυτόχρονα τον σταυρό του, που είσαι ακόμα αρτιμελής.

Αγκαλιές – Φιλιά

Κάθε μέρα μπορείς να αγκαλιάσεις και να φιλήσεις όσα άτομα θες. Μπορεί να είναι συγγενής σου, η κοπέλα σου, φίλος σου, το νεογέννητο ενός φίλου σου. Η επιλογή είναι δικιά σου.

Μια αγκαλιά ή ένα φιλί μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη μέρα κάποιου. Μπορεί να μην σου το δείξει αλλά την δουλειά σου την έχεις κάνει. Δεν σε νοιάζει. Δεν σε αναγκάζει κανείς να το κάνεις. Και είναι και τσάμπα!

Είναι αλήθεια ότι όλα τα παραπάνω, εξαρτώνται από ένα και μόνο πράγμα που είναι σημαντικότερο από όλα αυτά μαζί. Να είσαι υγιής. Δυστυχώς αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.

Όσο όμως είσαι υγιής έχεις πάρα πολλούς λόγους να χαμογελάς, ακόμα και αυτές τις δύσκολες για όλους μας μέρες. Ευτυχώς, τα «αναγκαία» πράγματα για να είναι κάποιος ευτυχισμένος, δεν φορολογούνται. Αντίθετα, δεν έχουν όρια και πολλαπλασιάζονται, αρκεί να το θες. Από σένα εξαρτάται.

* Η φωτογραφία του κειμένου ήταν και η αφορμή για το κείμενο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]