Η αντίστροφη μέτρηση για την μέρα που θα πρέπει να δώσουμε το παρόν στις κάλπες έχει ήδη ξεκινήσει. Οι εκλογές αυτές αν μη τι άλλο αποτελούν μέγιστης σημασίας για το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και του δικομματισμού, που φαίνεται να καταρρέει. 36 κόμματα έχουν πάρει έγκρισή από τον Άρειο Πάγο και επομένως, διεκδικούν τη ψήφο μας, στις 6 Μαΐου. Οι επιλογές είναι αναμφιβόλως πολλές και ανάμεσα τους υπάρχουν διάφοροι αξιοπερίεργοι και ευφάνταστοι σχηματισμοί!

Οι “Τυραννοκτόνοι” σου ελκύουν το ενδιαφέρον λόγω του ιδιαίτερου ονόματος τους. Ετυμολογικά τυραννοκτόνος είναι αυτός που εξολοθρεύει τους τυράννους. Υποψήφιος σε αυτό είναι μοναχά ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος. Βέβαια ,δεν ξέρουμε αν θα καταφέρει εν τέλει το στόχο του, αλλά κρίνοντας από το όνομα έχει μεγάλες βλέψεις για το μέλλον του κόμματος του!

Όσον αφορά την ονομασία ενός κόμματος βραβείο πρωτοτυπίας κερδίζει το ΠΑ.Ε.Κ.Ε (Χαρίζω Οικόπεδα,Χαρίζω Χρέη). Ο αρχηγός του,Μίλτος Τζαλαζίδης σκέφτηκα πολύ πρακτικά και γλύτωσε όλα τα περιττά έξοδα που θα απαιτούνταν για την έκδοση και το μοίρασμα φυλλαδίων με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος. Αν αναλύσουμε λοιπόν το αρκτικόλεξο είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε σε βάθος περί τίνος πρόκειται το ΠΑ.Ε.Κ.Ε :Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος.

Η ονομασία ,εντούτοις, είναι το λιγότερο περίεργο που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ένα κομματικό σχηματισμό και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το”Παναθηναικό Κίνημα” άλλα και από το “ Οι Φίλοι του Ανθρώπου”

Ο κόσμος της πολιτικής αναμειγνύεται κάπως παράταιρα με τον κόσμο των αθλητικών και κάπως έτσι προκύπτει το Παναθηναικό Κίνημα .Οπαδοί του συλλόγου του τριφυλλιού μαζί με μέλη του Ερασιτέχνη αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα κόμμα που θα απευθύνεται στους φιλάθλους της ομάδας.,το οποίο στηρίζει και επίσημα ο σύνδεσμος της “Θύρας 13”!

Οι “Φίλοι του Ανθρώπου” από τη άλλη μόνο ως σουρεάλ κόμμα μπορούν να χαρακτηριστούν. Ένας χαρακτηρισμός που ενστερνίζονται και οι ίδιοι για να αυτο-προσδιοριτούν!.Το χιούμορ είναι διάχυτο σε όλες τις επίσημες θέσεις τους , που προβάλουν μέσω της ιστοσελίδας τους. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν : “ κάλλιο ένα χρόνο κόκορας παρά σαράντα χρόνια κότα” και “άνθρωπος ξενέρωτος ξύλο απελέκητο”,παραφράζοντας κάποιες λαϊκές ρήσεις με το δικό τους τρόπο !Σίγουρα το συγκεκριμένο κόμμα αποτελεί μία διαφορετική και πιο χιουμοριστική επιλογή και καταφέρνει να ξεχωρίσει μεν από τα υπόλοιπα αλλά με το λάθος τρόπο!

Τέλος ,από τη λίστα δεν θα μπορούσαν να παραλειφθούν οι “Ελληνες Οικολόγοι” του Δημήτρη Βεργίνη και ο λόγος θα γίνει αντιληπτός άμεσα. Υποψήφιους από τον κόσμο της “showbizz” συναντάμε σε αρκετά κόμματα. Ο λόγος επιλογής αυτών των προσώπων είναι η δημοφιλία τους και ότι είναι αρεστά από το κοινό, παρόλο που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποβαίνουν ανίκανα να διαχειριστούν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Ο Βεργίνης όμως το προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και αποφάσισε να συμπράξει με τη Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι η θέση του πολιτικού αποτελεί την πλέον ακατάλληλη για την προσωπικότητα και το μυαλό της!

Αυτά αποτελούν μερικά μοναχά από τα κόμματα που ξεχωρίζουν από το σωρό λόγω της ιδιαιτερότητας τους,αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις με αρνητικό τρόπο .Περίεργες ονομασίες,ακατάλληλοι υποψήφιοι αλλά και θέσεις χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα συναντιόνται δυστυχώς σε αρκετά εκ των 36 κομμάτων που διεκδικούν μία θέση στη Βουλή και στην εξουσία!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]