Η κάθε συνοικία έχει το γλυκό της, αυτή είναι η αλήθεια. Και οι συντάκτες του 3pointmagazine εκμυστηρεύονται το δικό τους αγαπημένο συνοικιακό μαγαζί ή ζαχαροπλαστείο και τα δικά τους αγαπημένα γλυκά που επιλέγουν ξανά και ξανά.

Από τη σοκολατόπιτα του Πετέκ ως τα γλυκά με λεμόνι του All about lemon, τα καλύτερα συνοικιακά γλυκά είναι εδώ.

Πέτεκ
Σας αρέσουν τα γλυκά με σοκολάτα; Να πάτε στο “Πέτεκ”. Σας αρέσουν τα “άσπρα” γλυκά; Επίσης να πάτε στο Πέτεκ! Μπορεί η ποικιλία να μην είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο αν είστε φαν είτε της σοκολατόπιτας, είτε του γαλακτομπούρεκου (είτε και των δύο) τότε τα καλύτερα της πόλης είναι στην πλατεία Βικτωρίας και σας περιμένουν. Το μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο, που μυρίζει πάντα σαν την κουζίνα της μαμάς, πουλάει το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας, προσφέροντάς σας απίστευτες στιγμές “γλυκιάς” κρεπάλης, τις οποίες θα θυμάστε αργότερα σαν έναν αγώνα να μπουκώσεις όσο περισσότερο το στόμα σου, αφήνοντας τους γύρω σου με το κουτάλι στο χέρι! Για τους φαν της σοκολάτας, η σοκολατόπιτα θα πρέπει να είναι η επιλογή σας. Δεν θα το μετανιώσετε!

3ης Σεπτεμβρίου 81, Βικτώρια

Ναπολέων
Τα καλύτερα και πιο φρέσκα γλυκά, παραμένουν στην παλιά μου γειτονιά στο Ναπολέων. Ολόφρεσκο cheesecake με κεράσια και προφιτερόλ που φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή μαζί με τάρτες και σοκολατάκια κάθε είδους. Βασανιστικό να κάνεις μαθήματα τρίτης λυκείου στο από πάνω φροντιστήριο όταν βγαίνουν τα ζεστά κέικ και τα γαλακτομπούρεκα.

Γεννηματά 48, Άνω Γλυφάδα

term326_napoleon

Sorolop
Ένα γλυκό σημείο στο κέντρο της πόλης. Έτσι αυτοπροσδιορίζεται το “φρέσκο” Sorolop, που βρίσκεται στα Εξάρχεια. Έχουν παγωτό με φρέσκο γάλα, έχουν φρέσκο Πολίτικο Τσουρέκι, έχουν προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα. Tρία γλυκά, που ξέρουν να κάνουν καλά, ή αλλιώς η συνταγή της επιτυχίας, που τους έχει εξασφαλίσει ήδη σταθερή πελατεία, παρότι βρίσκονται λίγους μήνες μόνο σε λειτουργία. Ανοιχτό από τις 9.00 (αυτός είναι ο στόχος) μέχρι τις 2.00. Ήταν κάτι που έλειπε από τα Εξάρχεια, Έχουν πολλές κρεπερί, αλλά όχι ένα street food ζαχαροπλαστείο. Πλέον το έχουν κι αυτό!

Μπενάκη και Μεταξά γωνία, Εξάρχεια

Πρώτο Πάτωμα
Κακά τα ψέματα. Ο καλός καφές θέλει και καλό γλυκό. Στη Θεσσαλονίκη τα βρίσκεις μαζί στο Πρώτο Πάτωμα. Ανάλογα με τον καφέ που θα παραγγείλεις θα συνοδεύεται και από το κατάλληλο γλυκό, το οποίο είναι συνήθως κάτι ανάμεσα σε σουφλέ σοκολάτας και σοκολατόπιτα με την απαραίτητη δόση σοκολάτας γάλακτος ή μερέντας. Καλές τιμές, ωραίο περιβάλλον και διαφορετικό, καθώς πρόκειται για διατηρητέο χώρο ο οποίος έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο. Κι αν το διαλέξεις για βραδινό προορισμό, το γλυκό δίνει τη θέση του στο κατάλληλο αλμυρό συνοδευτικό, είτε είναι αλμυρή κρέπα ή κάτι άλλο.

Τσιμισκή 97, ακριβώς πίσω από τη στάση Διαγώνιος, Θεσσαλονίκη

γαλακτομπούρεκο

Κούτρας
Ποιός λέει ότι η σοκολάτα πρέπει να ηγεμονεύει στις γεύσεις μας; Ποιός είπε ότι επειδή είναι το πιο εύκολο, να βρεις σοκολάτα σε οποιαδήποτε μορφή, είναι και η πιο νόστιμη; Δεν είναι πια και πολλά τα μαγαζιά που να “ειδικεύονται” σε ένα εναλλακτικό στυλ δημιουργίας γλυκών, υπάρχουν όμως, και ο “Κούτρας” στη Νέα Σμύρνη είναι το μέρος όπου μπορείς να πας να πάρεις ένα ταψί γαλακτομπούρεκο και να φας (ένα ταψί γαλακτομπούρεκο)! Με παράδοση από το 1958 και εμπειρία σε κάθε εποχή και κάθε μόδα, το γαλακτομπούρεκο του “Κούτρα”, με την καυτή κρέμα και το τραγανό φύλλο, μπορεί να σε μετατρέψει σε φανατικό του συγκεκριμένου γλυκού. Κι άσε τους σοκολατάκηδες να σε κοιτάνε με λοξό μάτι..

Ελ. Βενιζέλου 165, Νέα Σμύρνη (σύνορα με Παλαιό Φάληρο)

Lemon

All about lemon
Το καλύτερο μαγαζί με γλυκά στην Νέα Ερυθραία ακούει στο όνομα All about lemon. Το μικρό και όμορφο συνοικιακό μπιστρό φημίζεται για τα γλυκά του με γεύση…λεμόνι. lemon pie, limoncello, cheesecake λεμόνι είναι μερικές μόνο από τις απολαυστικές προτάσεις με τις οποίες μπορείς να συνοδεύσεις τον καφέ του στο όμορφο και ζεστό περιβάλλον . Ενώ ακόμα και οι μπουκίτσες γλυκών με λεμόνι είναι θανατηφόρες.

Αναξαγόρα 18, Νέα Ερυθραία

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]