Η πρώτη ματιά πάντα ξεγελάει, με ένα κοντινότερο βλέμμα όμως έκπληκτος συνειδητοποιείς ότι οι φωτογραφίες του Jack Long, δεν απεικονίζουν συνηθισμένα λουλούδια, που μπορεί να βρει ο καθένας ακόμη και στον… κήπο του!

Οι φωτογραφίες του απαθανατίζουν “υγρά” λουλούδια, τα οποία δημιουργούνται με χρωματιστές μπογιές οι οποίες..πετιούνται στον αέρα και συνθέτουν αυτό το εξωπραγματικό αποτέλεσμα.

 louloudi 1

Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή, ρητό που σίγουρα αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο καλλιτέχνη καθώς για μήνες ολόκληρους προσχεδιάζει πειραματίζεται ώστε να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα. Όλα εξάλλου είναι θέματα δευτερολέπτων και με μία υψηλής ανάλυσης αλλά και ταχύτητας φωτογραφική μηχανή πρέπει να καταφέρει να κατατροπώσει έναν σπουδαίο αντίπαλο, τον χρόνο. Αφού πετάξει με το σωστό πάντα τρόπο, τα χρωματιστά υγρά στον αέρα, διαθέτει κλάσματα δευτερολέπτου ώσπου να καταφέρει να απαθανατίσει τη σωστή στιγμή!

louloudi 2

 Ο ίδιος αρκετά ταπεινός, παρά το πρωτότυπο αυτό του ταλέντο έχει δηλώσει ότι παρ’ όλο τις άπειρες ώρες που δαπανάει για να στήσει τη τέλεια φωτογραφία, η τύχη απαιτεί τον πιο σκληρό κριτή αλλά και παράγοντα. Όταν δεν την έχει στο πλευρό του, το αποτέλεσμα που βγαίνει, δεν είναι ακριβώς το επιθυμητό.

Αρκετά μυστήριος όμως,  δεν θέλει να αποκαλύψει τη τεχνική αλλά και τα ακριβή συστατικά που χρησιμοποιεί. Οντάς αρκετά έμπειρος πολλά ακόμη project έχουν απασχολήσει το φωτογραφικό του φακό, αλλά κανένα δεν είναι εξίσου εντυπωσιακό με αυτό. Εξάλλου πόσο εύκολο είναι να φωτογραφίζεις σταγονίδια νερού στον αέρα; Το μοναδικό του παράπονο είναι ότι οι δημιουργίες αντέχουν για λίγα μόνο κλάσματα του δευτερολέπτου και δεν είναι σε θέση να της θαυμάσει μετέπειτα.

  bloom1

«Πειραματίζομαι με το χρωματιστό νερό και ό,τι βλέπετε δεν περιέχει ίχνος… Photoshop. Μια μικρή επέμβαση μόνο κάνω στο τέλος των λήψεων για να καθαρίσω τις εικόνες. Όλα τα… υγρά λουλούδια μου είναι αποτέλεσμα υπομονής και επιμονής μπροστά αλλά και… πίσω από το φακό!», επεξηγεί ο Jack υπερήφανος για το έργο του. Τα υγρά του λουλούδια άλλωστε έχουν κάνει το γύρο του κόσμου..!

bloom4

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]