Ήταν η αποφράδα μέρα της 4ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν η ανιστόρητη και άθεη Μαρία Ρεπούση ξεστόμιζε το ακατανόητο: Τα θρησκευτικά, λέει, με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο. Άκουσον άκουσον!

Όπως ήταν βέβαια λογικό κάθε λογής ρασοφόρος όλης της οικουμένης ξεσηκώθηκε και κρατώντας σταυρούς -αλλά και πλεξούδες ολόκληρες με σκόρδα- βγήκε στις γειτονιές, όπου τελούσε τρισάγια, ευχέλαια και εξορκισμούς προκειμένου να γλιτώσουμε από την κόρη του Σατανά. Παρακαλούσε μάλιστα τον κύριο Φώτη, να μαζέψει τη βουλευτίνα του. Μαζί τους και η Ελένη Λουκά.

Όπως ήταν επίσης λογικό, κάθε λογής πιστός έπαιρνε τηλέφωνο στην εκπομπή του Ευαγγελάτου για να διαμαρτυρηθεί για τη σήψη, τη διαφθορά και τον ξεπεσμό αυτού του ορθόδοξου έθνους, ενώ δεν ήταν και λίγα τα τηλεφωνήματα, αλλά και τα φαξ που έφτασαν στο κανάλι της Κηφισιάς -στο STAR ντε- και ζητούσαν την πρόωρη πρεμιέρα της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου, με θέμα “Θρησκεία, μπύρες και τα μυαλά μας πήρες”.

Οι πιο φανατικοί πήραν και στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μπερδέψουν ακόμη περισσότερο το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου του κόμματος, το οποίο μόλις είχε βγάλει τους αρχαιοελληνικούς χιτώνες της δωδεκαθεϊστικής τελετής που είχε παρακολουθήσει νωρίτερα και έπρεπε να υπερασπιστεί πια τους αγίους της ορθόδοξης εκκλησίας. Αν ληφθεί υπόψη και ο μέσος όρος iq των μελών του κόμματος, τότε γίνεται σαφές ότι πρόκειται περί άθλου.

Για το θέμα θα τοποθετηθεί στο προσεχές διάστημα ο Γιώργος Τράγκας. Καλεσμένη στην εκπομπή του, πλέον στο Extra 3 και όχι στον ΣΚΑΪ (περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα κλαις), σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Ακόμα ανελέητο ήταν το χτύπημα -όπως ήταν φυσικό- και για τον Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, τον εξαιρετικά δραστήριο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος πριν λίγες μόλις μέρες κατάφερε να κάνει το όνομά του γνωστό σε όλη την επικράτεια -για πρώτη φορά από τότε που εκλέχθηκε- ζητώντας να μπει εικονοστάσι στη Βουλή. Φήμες λένε ότι στους διαδρόμους του κοινοβουλίου αποφεύγει όχι μόνο τη Ρεπούση, αλλά και όλους τους υπόλοιπους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Ο μόνος που εξακολουθεί να απολαμβάνει τη συμπάθειά του είναι ο αξιαγάπητος Γρηγόρης Ψαριανός. Δε θα είχε και λόγο άλλωστε να τον αντιπαθεί.

Επίσης το θέμα απασχόλησε και τον Δημοσθένη Λιακόπουλο, ο οποίος όμως δε φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα. Όπως ισχυρίστηκε -και δεν υπάρχει και λόγος να μην τον πιστέψουμε- μπορεί οι Έλληνες να είναι ψεκασμένοι, ωστόσο το χριστιανικό τους φρόνημα παραμένει ακλόνητο και δεν πρόκειται να επιτραπεί τέτοια βλασφημία. Αλλά ακόμη και αυτό να γίνει, η κατάργηση των θρησκευτικών δε θα γίνει πραγματικότητα γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι υποθαλάσσιοι εξωγήινοι, οι οποίοι παρότι είναι άθεοι, τρέφουν απεριόριστη αγάπη προς τον Εφραίμ και όλους τους παροικούντες το Βατοπέδι. Ο Πάνος Καμμένος προσυπέγραψε τα παραπάνω.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα βαίνουν ομαλά και καθησυχαστικά όσον αφορά στη στάση του απέναντι στο μάθημα των θρησκευτικών. Οι πιστοί χριστιανοί έχουν πειστεί πια ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπει στο δρόμο του Θεού, μετά και την καθ’ όλα θεοσεβούμενη κίνησή του να σκύψει προς τον σταυρό κατά τη διάρκεια του σχολικού αγιασμού. Μοναδικό αίτημά τους πια να βαφτίσει τα παιδιά του και να βάλει γραβάτα.

Εκτός όμως από τις παραπάνω αναμενόμενες αντιδράσεις αυτοί που εξερράγησαν από οργή και αίσθημα αδικίας ήταν οι ίδιοι οι μαθητές, οι οποίοι αφού έλαβαν το άγιο νερό του αγιασμού και εκμεταλλευόμενοι την απεργία των τεμπέληδων και αχάριστων καθηγητών τους, οργάνωσαν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, έχοντας σαν αφετηρία τα Everest της περιοχής τους. Με πλακάτ που έγραφαν “Άνθιμε, σε πάμε” όργωσαν όλες τις γειτονιές και μοίραζαν τρικάκια με το σύνθημα “βάλε φου στο θυμιατό να έρθω στο ιερό κι εγώ”, ενώ εξηγούσαν σε περαστικούς και μαγαζάτορες πως η πρόταση αυτή της ανεκδιήγητης Ρεπούση, αποτελεί σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού σχολείου. “Όχι μόνο θα χάσουμε το δεδομένο 20άρι του τριμήνου, αλλά δεν θα έχουμε και την ευκαιρία να διδασκόμαστε ιστορίες για τα όσα είπε ο γέροντας Παϊσιος με τη σαύρα. Αν αυτό δεν αποτελεί σκάνδαλο, τότε τί αποτελεί;”, ρωτούσαν απελπισμένα τα παιδιά, με δάκρυα στα μάτια.

Ένα αγοράκι μάλιστα, μόλις δευτέρα γυμνασίου, απεύθυνε σπαρακτική έκκληση προς τον πρωθυπουργό της χώρας: “Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τα παιδιά σε άλλες χώρες του κόσμου. Τι να τα κάνουμε τα μαθηματικά, την ιστορία, τις φυσικές επιστήμες, την πληροφορική; Εμείς θέλουμε να μαθαίνουμε θρησκευτικά”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]