Metal ταλέντα -ή και όχι- υπάρχουν παντού και προκειμένου να αναδείξουν το ταλέντο τους -ή και όχι- δηλώνουν συμμετοχή σε talent shows και μας προσφέρουν υπέροχες στιγμές γέλιου ή και κλάματος. Γιατί τα talent shows δεν είναι μόνο για την ποπ!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα γνωρίσαμε την προηγμένη εκδοχή και θα πρέπει να είμαστε ευτυχείς και ευγνώμονες για αυτό. Ο δεύτερος Dickinson μας συνεπήρε λίγα χρόνια πριν, όταν συμμετείχε στις οντισιόν του x-factor και αφού μας ενημέρωσε ότι δεν έχει περάσει το σημείο όπου το άγχος οδηγεί σε ψυχολογική κατάρρευση του ανθρώπινου οργανισμού, τραγούδησε το Fear of the Dark των Iron Maiden, με απαράμιλλη ομοιότητα (;) στον πρώτο Dickinson. Τον Bruce ντε. Αυτό που μάθαμε πάντως από τον Ανδρέα Κωλέτση είναι ότι έχει έναν κόνσταντ φίαρ δατ σάμθινγκ ιζ όλγουειζ νίαρ.

Η επιτυχημένη όμως ερμηνεία metal μουσικής δεν αποτελεί μονοπώλιο της Ελλάδας, αφού σε αντίστοιχα talent shows σε όλο τον κόσμο, επίδοξοι τραγουδιστές έκαναν κοινό και κριτές να ριγήσουν από συγκίνηση (ή και ανατριχίλα), με τις ερμηνείες τους, αλλά και τις καρέκλες των επαγγελματιών μουσικών, να τρίζουν.

Ο διαγωνιζόμενος του American Idol επέλεξε το καθ΄ όλα αισιόδοξο “Die die my darling” των Misfits για να εντυπωσιάσει τους κριτές, πράγμα που μπορεί να πει κανείς ότι κατάφερε. Η επιθετική στάση του σώματος, η creepy φωνή, το μάτι που γυαλίζει και το ύφος “θέλω να πεθάνετε τώρα” είναι αλήθεια ότι δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν και παρότι το a cappella δεν ευνοεί τη metal, ο συγκεκριμένος τύπος θα μπορούσε να έχει μία θέση στη μπάντα που αγαπά, αν το timing ήταν καλύτερο και πήγαινε δέκα περίπου χρόνια νωρίτερα στις οντισιόν του συγκροτήματος, όταν έψαχναν για τραγουδιστή.

Τραγούδι με εξίσου απειλητικές διαθέσεις επέλεξε και ένας άλλος διαγωνιζόμενος, αυτή τη φορά στο γερμανικό Super Star, τραγουδώντας (;) το “I Will Kill You” των Cannibal Corpse και θέλοντας μάλλον να γιορτάσει την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των τριών πρώτων άλμπουμ του γκρουπ στη χώρα, κάποια χρόνια νωρίτερα. Οι λάτρεις της death μπάντας είναι πιθανό να βρουν μια κάποια ομοιότητα του διαγωνιζόμενου με τη φωνή του George Fisher, οι κριτές ωστόσο δεν φαίνεται να το εκτίμησαν (απ΄ ό,τι καταλαβαίνουμε από τη γλώσσα του σώματος καθότι δεν είμαστε γνώστες της γερμανικής).

Λίγο πιο νότια, στην Αυστρία και το Starmania ένα άλλο ταλέντο της μουσικής παρουσίασε τα προσόντα του, ωστόσο μας κοψοχόλιασε λιγάκι, αφού λίγο έλειψε να μας αφήσει χρόνους από την πολλή προσπάθεια. Το τραγούδι που επέλεξε ο wanna be-σε στυλ-Dani Filth είναι το “Brimstone Gate” του σουηδικού συγκροτήματος Naglfar. Λίγο το άγχος της οντισιόν, λίγο η υπερπροσπάθειά του, ο διαγωνιζόμενος κάπου στα μισά της ερμηνείας άρχισε να ξεμένει από ανάσες, με αποτέλεσμα να αγχωθούν οι κριτές αλλά και το κοινό που τον θαύμασε. Πάλι καλά στο τέλος έκανε σωστή διαχείριση της αναπνοής του και μπόρεσε να ολοκληρώσει σώος την προσπάθεια.

Η γυναικεία παρουσία της λίστας θέλησε να πρωτοτυπήσει, ερμηνεύοντας και τη γυναικεία και την ανδρική φωνή στο “Beyond the Veil” των Tristania. Η Punzie στην οντισιόν του Australia’s Got Talent δεν περιορίστηκε στην μελωδική φωνή της Vibeke Stene, αλλά θέλησε να μιμηθεί και τον Morten Veland στα φωνητικά. Το αποτέλεσμα αρκούντως ενδιαφέρον αν πέρα από τη φωνή, βλέπει κάποιος και την εικόνα κι ας μην άρεσε στην ex-spice, Geri Halliwell και στους υπόλοιπους κριτές. Η Punzie έμεινε στις καρδιές μας.

Είναι 19 χρονών, φυσιογνωμικά αποτελεί κράμα Harry Potter και nerdουλα, κατάγεται από ένα μέρος που λέγεται Otahuhu και πήρε μέρος στο New Zealand Idol. Ως φαίνεται, ίνδαλμά του οι Slipknot, στους οποίους απέτισε φόρο τιμής τραγουδώντας το “Wait and bleed”. Μπορεί οι κριτές να μην εκτίμησαν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, ωστόσο του πρότειναν συμμετοχή σε παιδικό Halloween πάρτι. Not bad για τον Charles τον δαίμονα, ο οποίος βέβαια εάν φορούσε τις μάσκες των Slipknot, θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του συγκροτήματος, κάνοντας τα φωνητικά ή έστω φέρνοντας ποτά στα μέλη της μπάντας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]